На живо: Парадът на руската армия на Червения площад

Русия демонстрира военна сила и мощ
Обновена: 9 май 2019 09:57 | 9 май 2019 09:55, Елка Василева
360

Русия чества 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

На Червения площад в Москва се провежда парад, който по традиция се наблюдава от върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация президента Владимир Путин заедно с редица други представители на държавното ръководство.

В парада участват над 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.

Зрителите ще видят най-новите танкове Т-14 "Армата", зенитните ракетни системи С-400, ракетните комплекси "Ярс", бойни машини на пехотата "Терминатор" и друга техника. Очаква се над Червения площад да прелетят стратегическата авиация (Ту-160, Ту-22М3 и Ту-95МС), фронтовите бомбардировачи Су-24СМ и Су-34, вертолетите Ми-28Н, Ка-52, Ми-24 и друга техника.

Военни паради се провеждат и в редица други руски градове, а вечерта ще има празнични салюти.

След края на парада Путин ще участва в церемонията по полагането на венец на Паметника на Незнайния воин. Руският президент освен това ще даде традиционния за Деня на победата тържествен прием в Кремъл.

Очаква се около 1 милион души да се включат в "Безсмъртния полк" в Москва. Те ще носят снимки на свои роднини, сражавали се по фронтовете по време на Втората световна война.

Много вероятно е Путин също да се присъедини към "Безсмъртния полк". Руският президент винаги досега се е включвал в тази проява в столицата.
Очаква се такива шествия да има в общо над 500 града в 110 държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само напред русия нека *** от завист г.рберастките продажни предатели
204
2
 
2
 
! Отговори
213 преди 4 години
Защото едно е да работят за 1 или 2 лева на час друго е да е за 20 - 40 лева на час
203
2
 
13
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА,БЪЛГАРИ!!Поклон пред паметта на загиналите български войни в Дравската епопея,Страемската,Нишката и Страцинската операции!Поклон пред паметта на генерал-лейтенант Владимир Стойчев - ЕДИНСТВЕНИЯТ чужд генерал поканен на първият Парад на Победата!!!Българи,не забравяйте собствената си история !!!
202
3
 
4
 
! Отговори
213 преди 4 години
Там търсят слуги там отидоха !
201
4
 
13
 
! Отговори
тя преди 4 години
Толкова красими млади мъже и жени няма никаде ! Славянската раса превъзхожда всички и като външност и като ум и като хуманност и като смелост и като родолюбие !
200
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рашка като е толкова великиа , защо 3 млн. българи избраха САЩ , Канада и западна Европа ? Кажете ве комсомолски мишоци ?
199
2
 
9
 
! Отговори
тя преди 4 години
Беше нещо великолепно , което не може никой друг ! Айд ухапете се за задната си част !
198
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и олиго..те които я ръководят са най- голямото зло на земята!
197
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте *** парада и се радвайте!Защото след година-две ни парад, ни Русия!
196
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мадуро е виновен защото е загробел 57 милиарда долара в американски банки, които сега му ги вземат и блокират. Това законно ли е? Нали за агресията в Крим искате санкции, а за агресиите срещу Косово, Либия, Ирак, и сега Венецуела искате ли о *** антибългарски санкции за САЩисаните?
195
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спасибо что показали наш парад! Для нас это большой праздник! У меня мать и отец фронтовики, отец инвалид войны. Вся страна боролась с фашистами
194
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА САЩ СА КЛОШАРИ. Париж е този глад на нашия кантинент който е с най-много местни житнели клошари, като вертепп е. В Русия клошари по улиците НЯМАА. Та къде казвате е олигархия?
193
4
 
5
 
! Отговори
пиратка преди 4 години
Русия си показа остарелите ракетки и на западналия запад му се дръпна говHoтo. Империята не е победена и след армагедона който оцелее ще разказва на поколенията.
192
1
 
3
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
Аз пък гледам всяка вечер турско-пропагандния сериал Опасни улици, излъчван за такива като тебе, кланета, убийстнва, убийства от братя на сестри, отвличания, изнасилвания, престрелки атентати... Значи Турция вярно е наследник на Османската империя - ИДИЛ, ОКУПИРАЛ БЪЛГАРИЯ ЗА 480 ГОДИНИ оСВЕН ТОВА АРТИСТИТЕ СА ГРОЗНИ И ИМАТ НЕЕВРОПЕЙСКИ ЧЕРТИ ПРИЛИЧАТ НА АФРИКАНЦИ-БЕРБЕРИ
191
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето американски подлогари, четете:Списък на страните по БВП64 място Румъния - 9439 долара65 място Венецуела - 9230 доларахахаха 75 място Гербава България 7465 долара - гербавия *** жали ли жали за Венецуела, но е безмолостен към българския народ112 място делят колониите Азербайджан и Косово с по 3892 долара. Що не жалите тия жерлтви на западния империализъм и неоколониализъм?
190
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До рускиня до ТуристПопаднах на тв руски сериал по Българияонеър -"Превозвачът" .Някакъв пренася десетки милиони рубли на стотици километри в Русия .Парите са законни , а той е нещо като охранител. Преследват го шайки бандюги да му вземат пратките ,в това число и командвани от шефове на милицията. Ако е изсмукано от пръстите обижда милицията .Ако обаче е истина значи тези хора живеят в 17 век когато не е имало банкова система и преводи .Пабедители с пушкала а живеят като аборигени!?
189
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венесуела е преди България по стандарт днес. Вижте официалната статистика и продължавате да хвалите Тикволандия-Апартаментланд с управляващия и нискочел и дебеловрат елит.
188
5
 
7
 
! Отговори
БЕЗОЧНО ЛЪЖЕТЕШОРОСИ преди 4 години
Докога ще лъжете за положението във Венецуела - там стандарта е три пъти по-висок от Азербайджан, колонията за нефт и газ на запада, с 10 пъти по-малко население от Венецуела. Има си статистически данни, не става соросоиднатаа пропаганда, само с лъжи и измами, уж били гледали обективно.
187
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Именно - Венецуела е на тоя хал щото се е хванала с русия. Реално Венецуела е под контрола на русия. Не са им виновни никакви американци , евреи или извънземни."Сериозно? Какво направиха за 10 години Чавес и Мадуро? 2.5 милиона жилища за бедни основата на техния електорат. Само една трета от петрола на Венецуела се преработва в страната 2/3 се преработваха в САЩ(зависимост). Инвестиици в нефтодобив (Руски и Китайски) има но изпуснаха момента с електричеството голям пропуск
186
4
 
3
 
! Отговори
рускиня до Турист преди 4 години
американците са кравари, руснаците - *** и това казва един *** с потури. Браво