"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Искат и забраната на минисериала заради демонизацията на съветската власт
Обновена: 14 юни 2019 09:51 | 14 юни 2019 08:20,
528
"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му
Снимка: Reuters

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Още по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ядосало ги е защото показва истината. Колхозните допо топи не им харесва някой да казва истината.
25
3
 
38
 
! Отговори
Антимазник преди 4 години
Не съм гледал сериала, но съм се интересувал от аварията, и мога да кажа че тя до голяма степен е станала поради некадърност и желание за подмазване от страна на Анатоли Дятлов пред висшестоящите партийни лидери. И понеже знам че по време на комунизма, всякакво издигане, минаваше през партията, и това дали си достатъчно мазен, а не въз основа на квалификацията, бих искал да попитам господа комунистите, срещу това ли скачат? Ами да, истината най-боли.
24
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за руските комунисти ... да забраняват, ограничават, преследват! И пак някой друг им е виновен. Кой друг ако не американците!
23
1
 
15
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Абсолютно съгласен! Само поправям, че АЕЦ Фукушима издържа на земетресението, а цунамито го поврежда.
22
9
 
40
 
! Отговори
Мене преди 4 години
Доста минусчета цъкат някакви хора тук, живеейки в заблуда, че по комунистическо са били добре, а сега зле. И това е разбираемо. Не могат да са членове на партията вече, а пък никъде не ги искат, защото не стават за нищо. СССР е едно от най-лошите неща, случвали се на България и заради тази свинщина все още си патим. А руснаците хич не са такива, че с мед да ги мажеш.
21
5
 
26
 
! Отговори
Тъй, де! преди 4 години
Руският комунист е най-големият комунист в света!
20
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** са толкова нагли, крадливи и безочливи, че дори късата памет на средностатистическия българин и способността му да прощава не можа да се прояви на последните избори и си останаха с пръст в...
19
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички от ком. партията под строй и в киносалона да гледат всичките серии.........утре ще ги изпитам.
18
4
 
24
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Хахаха, руската комунистическа партия даде своите 2 копейки :)Какъв по-добър завършек от това?
17
5
 
41
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
"Този филм е пълна отврат"Този филм е на повече от 90% достоверен. Още малко и минаваше за документален.А властта е скрила не само от народа си, опитали са се да скрият и от света. Ако не бяха скочили в цяла Европа, щяха да отричат до края.
16
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние хората трябва да съдим всички комунисти.След 89-та трябваше да излязат от затворите всички затворници понеже голям процент бяха натопени в престъпления.
15
5
 
38
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Чекист ли си, *** ли си, как може да сравняваш Чернобил с Фукушима??? Фукушима се повреди заради природни бедствия - земетресение 8 степен плюс цунами, а Чернобил гръмна заради идиотщинuте на руските ***. Освен това японците не само не се опитаха да погубват случая, а направиха всичко възможно да предупредят света.
14
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахахахВ тоя ред на мисли неонацистите пък да направят филм как всъщност са били пацифисти и как над Германия е бил извършен холокост.Пустата комунистическа наглост няма граници...ето преди 3 дни Р.ОВч. и Р.Гечев ни обясняват, как при тях живяхме в пъти по-добре, а аз си спомням как с майка ми месеци наред се редихме на опашки за хляб 1996-а, щото същите *** фалираха държавата и изнесоха зърното. Помня и режима на тока преди това и празната маса в продължение на години. Беше "хубаво"
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт""ДрОгаре виждате ли се..........и вие ни обвинявахте в "демонизация на ВАШАТА власт"..........а света ви го сложи.
12
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този филм е пълна отврат, но голямата реклама и многото пари го направиха велик. Прави са руснаците.
11
7
 
41
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Руската комунистическа партия обявила никого в "идеологическа манипулация".....ХАХхахХАхАХХАхАХхАхаххаСигурно са прави, кой разбира повече от тях?
10
9
 
44
 
! Отговори
чочо преди 4 години
Тц Тц ТцИмам чувството, че г-н Путин и приближените му не могат да заспят, откакто излезе тоа сериал. Иначе сериала е жесток - перфектна синематография, актьорска игра и засслужено уважение към загиналите. Има и фикция разбира се, но като цяло фактите са на лице - комунистическия режим лъже и маже, само и само да не му лъсне гъзеца пред света.
9
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно сериалът доста добре описва нещата, щом *** са се засегнали и искат да налагат цензура и да държат хората в неведение. Типично по комунистически.
8
11
 
42
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Нямах намерение да го гледам този филм, ясно е че има неверни неща в него както във всеки игрален филм, но щом руснаците искат да го забранят, яено достоверните неща в него са повече. Те са майстори в потулването или премълчаването на истината, всички знаем за съжаление от истинския Чернобил. 40 години по-късно нищо не се е променило...
7
13
 
50
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
Идuoти. Щели да съдят...Цял свят трябва да съди тях за свинщините им. Имам роднина който има проблем със щитовидната жлеза. И това започна малко след въпросната авария.