"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му

Искат и забраната на минисериала заради демонизацията на съветската власт
Обновена: 14 юни 2019 09:51 | 14 юни 2019 08:20,
528
"Чернобил" ядоса и руските комунисти, ще съдят създателите му
Снимка: Reuters

Руската комунистическа партия иска да бъде забранен хитовият сериал "Чернобил" заради "демонизацията на съветската власт", съобщават руските медии, цитирани от 24 часа.

Руските комунисти са се обърнали към местния регулатор Роскомнадзор с искане да се ограничи достъпът до американския филм, който вече привлече вниманието на целия свят.

"В сериала "Чернобил" истинската трагедия се е превърнала в идеологическа манипулация от страна на канала HBO", твърдят от "Комунистите на Русия".

Още по темата
Шефът на ЦК на партията Сергей Малинкович нарече сериала "гаден" и обвини създателите му в клевета.

Според прессъобщение, разпространено от партията, поредицата за драматичните събития от 1986 г. е идеологическо оръдие, призовано да опорочи и демонизира образа на съветската власт и съветските хора.

Комунистите не спират до тук и призовават да бъде заведено дело срещу сценариста, режисьора и продуцентите на сериала. Въпреки това те признават, че "хронологията на събитията и ключовите моменти в общи линии отговарят на реалността."

Минисериалът на HBO "Чернобил" успя за изключително малко време да накара целия свят да заговори отново за огромната трагедия, случила се в украинската атомна централа. Докато всички изтъкват перфекционизма на екипа, заснел филма, то в Русия той далеч не се радва на такова обожание. От там вече обявиха, че готвят своя филмова версия за момента на експлозията, в която ЦРУ са виновни за аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
35
 
21
 
! Отговори
чекист преди 4 години
за фукушима, кога?
5
16
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е забавно да гледаш как руската и прокомунистическа пропаганда в лицето на льопенки, салвинки, орбанки, воленки, патриотки и други антиевропейски *** , свърши по-малко работа за цяло десетилетие, отколкото един сериал от 5 серии свърши за 1 месец. И все пак нашите пейтриътс, които до един са московски г*золизци, до последно ще се борят за обира на 20 и 21 век, наречен АЕЦ Белене. Има още много милиарди за крадене от клетия народ.
4
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всичко е виновно ЦРУ, от празните им магазини тогава до повсеместния фалит на цялото СеСеСеРе!
3
20
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според руските комунисти радиацията е била полезна за човешкия род. Комунизмът ражда чудовища.
2
17
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината боли. А всички знаем, че за комунистите истината и реалността често пъти не съществуват. Те си живеят своя сектантски сън, в който всичко е розово, няма глад и мизерия, а чернобил е най-великото постижение на съветските учени.
1
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно си Ваня знае, едно си Ваня бае! Няма оправия!