Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети

Грузинските авиолинии нямат право да влизат в страната
22 юни 2019 18:48,
126
Блокада: Русия спира влизането на грузински самолети
Снимка: Reuters

Полетите на грузинските авиолинии до Русия се преустановяват от 8 юли, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирайки руското транспортно министерство.

Още по темата

Путин забрани на руските авиокомпании да летят до Грузия

"Причината за спирането на полетите е необходимостта от гарантиране на достатъчно равнище на авиационна безопасност, както и наличието на просрочени задължения" на грузинските компании, се казва в съобщението, публикувано на сайта на транспортното министерство, пише БТА.

Вчера руският президент Владимир Путин забрани временно пътническите полети от Русия до Грузия, след като в Тбилиси започнаха безредици, причинени от посещението на руски депутат, припомня Ройтерс. Забраната за грузинските полети до Русия също влиза в сила от 8 юли.

Експерти заявиха, че забраната руските авиолинии да летят до Грузия ще доведе до първоначален спад в туристическия поток, но очакват грузинската туристическа индустрия да се възстанови бързо, предаде Асошиейтед прес.

Забраната напомня на въведената през 2006 г. забрана за полети и за внос на грузинско вино и минерална вода. По-късно тези забрани бяха отменени.

"Първоначално те имаха негативен ефект, но бяха намерени нови пазари и нови договори. Мисля, че същото ще стане и в сферата на туризма", заявява Кака Гоголашвили от грузинската туристическа агенция Глобал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1999 руската из мет, която има статут на неутрални международни сили на ООН (сини каски) в Босна, решава, че трябва да заграби територия в Косово. Вечерта в спешен порядък замазват надписите на БТР-ите SFOR и ги правят на КFOR, напускат зоната си и отиват в Прищина, където по-късно ги изтикват учтиво, за да не ги избият като *** (а трябваше).
58
17
 
10
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
2008 г войната беше започната от Фашиска Просия с помощта на руските миротворци, които по най-подъл начин използваха статута си на неутрални сини каски. По същия подъл начин 10 г преди това руските отпадъци превзеха летището на Прищина. Руснаците са една лай няна нация от безчестни животни.
57
8
 
11
 
! Отговори
66 до 71 преди 4 години
До До 66Абхазия казваш? Защо се казва така? Кой народ живее там?А Южна Осетия? Кой народ живее там? Кой за една нощ изби над 3000 грузински граждани, защото са осетинци? Кой дойде въпреки огромния риск да помогне на осетинците?Не ме закачай! Познавам и обичам грузинския народ и култура! Зная историята им, смял съм се и съм плакал на грузински филми! Чел ли си нещо от Чибуа Амиреджиби? Ял ли си чохохбили, сулугуни, табака? Пил ли си Саперави, Твиши, Мукузани?
56
14
 
5
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
Всичката благодарност и добри чувства приключиха през 93, когато бе извършено етническото прочистване на Абхазия от грузинци, и Русия бе в основата на всичко това. Половината население бе изхвърлено от домовете си, това помнят хората.
55
4
 
18
 
! Отговори
№66 прод. преди 4 години
В съветско време грузинците си живееха живота. Виждал съм ги. Произвеждаха калпав чай и мандаринки като джанки. Наема грузинец цял самолет, пълни го с карамфили и се връща с куфари пари. Непознатите ви руснаци постоянно поднасят на дамите букети цветя.А това със спирането на полетите ще поуспокои глупавите подведени хлапета от улицата. Ще намалеят паричките, а и сега са малко! Така беше преди години, когато руснаците спряха преводите на гастарбайтерите. Да си ги харчат в Московията! Не в Грузия
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 65Ако знаеш колко си смешен! По принцип е грях да се смееш на непълноцинни, но ти сам се вреш, крет**!
53
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ме кефи Путин в действие!Сега ще ги намачка интелигентно и хладнокръвно, както само той умее.
52
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на грузинците!!! Показаха на първобитните руснаци къде им е мястото, а то е в Сибир зад високи 10 метрови стени без право на излизане и контакти с цивилизацията.
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 62Амин! От твоята уста в божиите уши!
50
8
 
20
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Грузия е сериозна заплаха и за България. Там цели села бяха в ИД. Ама на тиквун нали са му казали че са наши приятели.
49
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бългapaците изчезнат ли, ще изчезне злобата и завистта на Земята! А дано да е по-скоро! Светът ще стане по-добро място за живеене.
48
30
 
13
 
! Отговори
Слава на Грузия преди 4 години
Джуджи се прай на Велик.Скапан азиатец, забрани и линията София--Москва, бе...!Стиска ли ти..?
47
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха, молеца Путин се прави на Тръмп и въвежда санкции. Ха-ха-ха.
46
20
 
15
 
! Отговори
Мечтател преди 4 години
Ех *** да забеаби и полетите на пияндурниците до Варна и БургасКакви прекрасни градове ще станат само!
45
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След царския декрет на Путин, грузинците са си изяли вратовръзките от яд.
44
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да прави глупашки блокади, най-доброто за Русия е да прати Путин и неговата банда в затвора.
43
0
 
16
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
заглавието и статията определено са за а в коментари от дойче веле от германия чета за изборите в туркия. и си викам, че аз ли не разбирам български...
42
1
 
7
 
! Отговори
до51 преди 4 години
Изобщо не сте разбрали и двамата за какво става въпрос.какво да разбирам, екземпляра твърди че руснаци над грузуя нямсли да летят, те по принцип не летят
41
26
 
14
 
! Отговори
Джизъс Джизъсов преди 4 години
роснаците подобре да си летат само при тех си
40
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Я се поинтересувай къде са междунаридните възд коридори за централна азия"Абе каскет, на кой му дреме за "централна азия", освен на ва тниците?