Как са загинали офицерите в руската подводница?

Действали са като герои, заяви руският министър на отбраната
3 юли 2019 15:52, Елка Василева
185
Как са загинали офицерите в руската подводница?
Снимка: Военный Осведомитель/ВКонтакте

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри подробности за инцидента на научно-изследователския дълбоководен апарат в Баренцово море. Трагедията, при която загинаха 14 души, стана на 1 юли.

Във вторник Шойгу пристигна в Североморск, за да чуе докладите за причините за случилото се, както и да подкрепи семействата на загиналите.

„В критичната ситуация моряците-подводничари са действали като герои. От отсека, който е бил обхванат от огъня, те първо са евакуирали цивилния представител на индустрията, затворили са плътно зад него люка, за да не допуснат разпространение на огъня в целия дълбоководен апарат, а самите те докрай са се борили да спасят кораба“, каза Шойгу на съвещание.

Руската подводница АС-12 - част от уникална структура във ВМФ

Министърът подчерта, че военните „с цената на собствения си живот са изпълнили трудната задача – ликвидирали са огнището на пожара, спасили са своите другари и дълбоководния апарат“.

Още по темата

„Седем от загиналите са капитани първи ранг, а трима – капитани втори ранг. Двама са Герои на Русия. Всички загинали офицери ще бъдат представени за държавни награди“, добави Шойгу.

Той разказа, че загиналите са били уникални военни специалисти, професионалисти от висока класа. Те са провеждали важни изследвания за изучаване на хидросферата на Земята.

„Министерството на отбраната ще окаже необходима помощ и подкрепа на техните семейства“, заключи Шойгу, цитиран от РИА Новости.

По-рано от министерството заявиха, че няма да могат да огласят подробна информация за случилото се, тъй като тя е от държавна тайна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
18
 
6
 
! Отговори
0 преди 4 години
До човек нищо не е дало фира, те имат още няколко такива а и произведоха последно поколение АПЛ проект Хаски с изкуствен интелект ,освен това си имат и подводен автономен дрон .Пожара за който се говори не е в подводница а в батискаф спуснат от подводница.
17
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-късно ще кажат, че и една американска подводница е изчезнала при неизяснени обстоятелства за да не узнае светът какво се е случило и да не стане световна война. Затуй ще си траят няколко месеца истината е че руснаците са опляскали здраво някаква американска подводница дето им е пресякла пътя и ония са успели да изстрелят едно торпедо.
16
14
 
10
 
! Отговори
хаха преди 4 години
До ШибиРиби те щото на другите много им върви.Просто защото нямат нищо и ползват техники от 70-те години .САЩ са типичен пример - харчат по 700 млрд долара годишно за технологии от 70-те години на мин.век.И си стоят 15-20 години назад.За Европа въоще не говорим.
15
20
 
23
 
! Отговори
Гнус преди 4 години
Ме е от тъпите и жалки коментари по долу! Или сте друсани,или недораслечета без култура,морал и каквито и да било интереси и познания! ! Чули че "трябва"да плюят Русия за да изкарат някой цент и коментират чели недочели! Заради такива като вас стойностни хора напуснаха България с еднопосочен билет! Какъвто "вожда"такъв му и "електората"!!!Пфу!
14
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас такава авария на подводница е невъзможна.Нямаме подводници.
13
9
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
До Слънчарски Съвсем си слънчасал малко умни човече!
12
12
 
10
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До СлънчарскиКомпенсацията по закон е три милиона рубли, като в някои случаи има допълнителни последващи плащания.
11
23
 
21
 
! Отговори
човек преди 4 години
Свръхсекретната атомна руска подводница предназначена за диверсионни операции даде фира.Русия няма да може да разруши американската и европейската икономики, колкото и да се старае!
10
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожарът е възникнал от подслушвателното устройство на подводните кабели. От огромния обем данни протичащи през кабела подслушвателното устройство и компютрите записващи данните са се взривили и са направили нови 14 руски герои някои от тях за втори път. Ножицата за рязане на кабели според Шойгу е останала невредима което е голяма победа за Русия.
9
27
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според товариш Шойгу те са загинали като герои, а според мен са загинали като мишки, защото е бил затворен обсега в който са се намирали отвън за да не се разпростре огъня извън засегнатия сектор. Вероятно са драскали по вратата за да им отворят и да ги спасят. Както винаги в Русия срамът се представя за голямо геройство.
8
25
 
14
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
Честити да са на семействата 1000-та рубли, който ще получат за компенсация.
7
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТАР РУСКИ ВИЦ ОТ ВСВ : ЗАЩО ИМА ГЕРОИ?АМИ ЗАЩОТО ИМА НЕКАДЪРНИЦИ.ПОСЛЕ СЕ НАЛАГА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ДА СТАВАТ ГЕРОИ,Д АИМ ПОПРАВЯТ НЕКАДЪРНОСТТА!
6
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИСКАТЕ ЛИ ТИЯ ДА ВИ ПОСТРОЯТ АЕЦ В ЗЕМЕТРЪСНАТА ВРАНЧАНСКА ЗОНА? МИНАЛОТО ЛЯТО ПАК ТРЕСЕ ВРАНЧА, ИМАШЕ СМЪРТНИ СЛУЧАИ.
5
1
 
15
 
! Отговори
До Крим преди 4 години
Герой-един.Герои-повече от един.
4
21
 
18
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 4 години
АЗ ДА ВИ КАЖА С 2 ДУМИ ; ОТ НЕКАДЪРНОСТ!
3
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много водка момчета . Лека ви пръст. Не видяхте живот от тея вашите управляващи.
2
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредна трагедия с руска подводница ?Повдига въпроси относно руския начин на живот.Хората са нищо.
1
45
 
19
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
"Путтларах акбар "- кричали руските герой..ха.ха и знае ли че в руския Рай ще ги чакат не 40 девственици , а 40 надарени шоколадови ***..ха.ха Заслужава си руснаците да загиват заради путлеровите комплекси.. повече такива герой да има та да им пикам на гроба.