38% от руснаците не искат още един мандат на Путин

Допитване показва растящо недоволство от руския лидер
30 юли 2019 21:01, Елка Василева
106
38% от руснаците не искат още един мандат на Путин
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Трийсет и осем процента от руснаците не искат президентът Владимир Путин да управлява още един мандат, съобщи най-голямата независима социологическа агенция в Русия "Левада център", цитирана от ДПА.

Путин, който е на власт като президент почти две десетилетия, ще достигне конституционния праг за два последователни президентски мандата през 2024 г.
Той беше преизбран миналата година с повече от три четвърти от гласовете на избирателите. Резултатите на общонационално допитване, извършено този месец от "Левада център", показва растящо недоволство от руския лидер.

Процентът на руснаците, които не искат Путин да продължи да управлява след сегашния си мандат, е най-голям за последните пет години, след засилването на национализма в резултат на анексията на Крим от Русия през 2014 г.

"Ще станем свидетели на негативна тенденция по отношение на президента", каза директорът на агенцията Лев Гудков пред в. "Ведомости".

Властта на Путин е до голяма степен основана на импулса от минали постижения и липсата на алтернативи, каза Гудков.

"Днес всичко зависи от липсата на алтернатива. Но отношението е предимно отрицателно, защото липсата на алтернатива се поддържа със сила", добави Гудков.

Повече от 1000 души бяха задържани на опозиционен протест в центъра на Москва този уикенд. Демонстрацията бе белязана от най-големия брой арести при протести в Русия за последното десетилетие, според неправителствената организация "ОВД-Инфо".
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
4
 
! Отговори
Бай Сталин преди 4 години
38% не искат още един мандат.38% да бъдат избити и заточени немедленно.
47
5
 
3
 
! Отговори
Обикновен руснак преди 4 години
Вова, води ме към светлото бъдеще!
46
3
 
1
 
! Отговори
Вова преди 4 години
Обявявай военно положение стига си се мотал със тези ***. Изборите са загуба на време, още по-вече като се знае кой е победителя. Формалности.
45
3
 
6
 
! Отговори
гого преди 4 години
а 68% искат, герб на колко се радват в Бг
44
3
 
8
 
! Отговори
Радио Ленинград преди 4 години
Това е,, огромен,, процент! Черешка на тортата. Добре, че голямата част не искат нов *** като Елцин или несретника Горбачов...
43
0
 
2
 
! Отговори
Психологически феном преди 4 години
Когато човек силно желае нещо, понякога започва да го приема като действителност.
42
4
 
6
 
! Отговори
Кой ли го пита преди 4 години
руския крепостник? Тези 'статистики' са както при правешкия *** Тодор Живков - до като беше на власт всички го искаха 99.9% и изведнъж другарите му му изкараха лайнявните потури - банкрутирал България няколко пъти, масов убиец кпгато Хрушчов го назначи 'цар на болгарите' и т.н. -
41
4
 
10
 
! Отговори
Боримечката преди 4 години
Хехехе... толкова ли сте сигурни в тази лъжа??? Ако не е Путин, досега да са я разсипали Русия!
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ще е той! И газ да пикаят предателите там!-:) Жив и здрав да е Вова! Тази шепичк " демонстранти" Искат някой като Елцин да ги управлява.Но няма да стане!-:)
39
4
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 4 години
Просто нагласяват факти, както им изнасия и както ги съветват спонсори от рода на фондация "Америка за България" или НПО-тата на Сорос примерно.Това не е журналистика, а както всичко друго в "свободна" българия е просто слугинаж срещу сребърници.
38
4
 
10
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
***, съветвам те, преди да се изцепваш по този жалък начин, да идеш на една екскурзийка до Москва и да сравниш как живеят руснаците с това как живеем ние в тази ко ч ина тука.Ще останеш потресен колко назад и в страни сме нашите глупости тука, както се изцепи един там, дето бил прочел една книга само.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест 62% нямат нищо против още един мандат на Путин. Има ли професия по Света в която да има по-висок процент некадърници от журналистическата? Само непрофесионализъм и манипулации.
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната статия от поредицата Fake News.Леко и невинно ни съобщават, че 38% не искали втори мандат на Путин, като събират 18% ппротив и останалите които са колебаещи се, но по-скоро против.В същото изследване обаче 58% категорично искат следващ мандат на Путин.Като лъжете и мажете, не се ли сещате, че в Интернет е публикувано изследването, а има и информационни агенции които не манипулират читателите като вас, чрез премълчани или нагласени факти?
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо руснаците мерят всичко в стакан?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не пишете за останалите проценти!*** има навсякъде,пример България!
33
7
 
10
 
! Отговори
за 31 преди 4 години
До РУСИЯ Е ВЕЛИКАЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА ЧЕ РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА *** ГЕРОЙСКИ, НО НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ ЧОВЕШКИ
32
8
 
9
 
! Отговори
Ма как така бе... преди 4 години
Не искали били... Ами че той бащицата ги дарява с такива хубави ракети, самальоти, че и танкове, че и подводници даже. Голи снимки също пуска. Как така не искат ??? Ей го, с 63.50 рубли можеш да си купиш цял долар.
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ДЕТО ЕЛ ВАС Е ПРОПУСНАЛА УМИШЛЕНО ДА ПОСОЧИ ,ЧЕ ТАЗИ АГЕНЦИЯ ЛЕВАДА Е СЪС СЕДАИЩЕ В ЛОНДОН -АНГЛИЯ,А ТОВА КАЗВА ВСИЧКО.
30
0
 
8
 
! Отговори
Момент, преди 4 години
Нали конституцията на РФ не позволява трети мандат?
29
5
 
8
 
! Отговори
Е та? преди 4 години
Тук пък 72% не искат тиквата!