38% от руснаците не искат още един мандат на Путин

Допитване показва растящо недоволство от руския лидер
30 юли 2019 21:01, Елка Василева
106
38% от руснаците не искат още един мандат на Путин
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Трийсет и осем процента от руснаците не искат президентът Владимир Путин да управлява още един мандат, съобщи най-голямата независима социологическа агенция в Русия "Левада център", цитирана от ДПА.

Путин, който е на власт като президент почти две десетилетия, ще достигне конституционния праг за два последователни президентски мандата през 2024 г.
Той беше преизбран миналата година с повече от три четвърти от гласовете на избирателите. Резултатите на общонационално допитване, извършено този месец от "Левада център", показва растящо недоволство от руския лидер.

Процентът на руснаците, които не искат Путин да продължи да управлява след сегашния си мандат, е най-голям за последните пет години, след засилването на национализма в резултат на анексията на Крим от Русия през 2014 г.

"Ще станем свидетели на негативна тенденция по отношение на президента", каза директорът на агенцията Лев Гудков пред в. "Ведомости".

Властта на Путин е до голяма степен основана на импулса от минали постижения и липсата на алтернативи, каза Гудков.

"Днес всичко зависи от липсата на алтернатива. Но отношението е предимно отрицателно, защото липсата на алтернатива се поддържа със сила", добави Гудков.

Повече от 1000 души бяха задържани на опозиционен протест в центъра на Москва този уикенд. Демонстрацията бе белязана от най-големия брой арести при протести в Русия за последното десетилетие, според неправителствената организация "ОВД-Инфо".
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
10
 
! Отговори
38% не искали преди 4 години
... а останалите го искали? Болшинство тъй да се рече, целта на тази статия е да покаже че 'народа' пак иска кремълското джудже ***.КПСС ограби руснаците, след Горби и Елцин поставиха *** и олигархичната клика от КГБ агенти, които създават болшевишки режим от Сталино време, иде ред на прекъсване на връзките на руския крепостник със света, т.е. интернет.Поради тези болшевишки фатки СССР се гътна като болно животно и комунитъ стана каптиталис, а 60% от крепостниците са за ***, а рублата умря
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като спрете всеки ден да занимавате народа с това каво става в русия а не в българия така щеееи да не си русофил като ти писне да те занимават ката ден с това какво ставало в русия а у нас пълен бардак- какво да им напишеш
26
5
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Но 62 % искат !!! Което е по-важно !!!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе дайте неодабрението за онова банкянско *** кво ме занимавате с путин
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските русофили искат путин на 110%.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аааа нашто банкянско комунистче много не го искат два пъти по толкова и щода го махаме лиайде стега сме гледали в чуждите канчетазаприличахме на краваршингтонска рекламна агенциящое от краваршингтон все е убаво дажи това за което даваме 3 милиорда и получаваме нищонищо - ама убаво
22
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН ИЗОБЩО НЕ Е ПРОБЛЕМА!!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ КОЯТО Е ЗАД ФАЛШИВИЯ ПУТИН ТОВА Е ПРОБЛЕМА НО ЧЕСТНИ ИЗБОРИ В РУСИЯ НЯМА ДА ИМА СКОРО !!!ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ЗНАЧИ ДА СЕ ОБЯВЯТ ПУБЛИЧНО ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ КАКТО Е В БЪЛГАРИЯ!
21
1
 
6
 
! Отговори
Бай Йох преди 4 години
Напоследък по сайтовете казват, че употребват Бисквитки. Като почнат да употребяват бира или нещо по-така - ще ги чета!
20
5
 
9
 
! Отговори
Adolfo Hit преди 4 години
Излиза че 62% от руснак иска Вова да продължи да плаши запада 😀Но какво ще стане ако... на власт дойде, по агресивен от Вова? Например някой нов.. Сталин? Дали ще напълнят памперсите, западните дупелизци в Киев например? Ами техните господари?
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли разни у(из)пражнения да не ми казват какво да правя и за кой да гласувам?! Знам, че утре ще им кажат, че са някакви ДерасиПе, но ми е през Онаковото. Всички льо'Хмани да се ИзТаковат в онакорото и да ходят на ЙеГ-парада, като са такива изWратеняци.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още римляните са го забелязали - хората искат хляб и зрелища. Само руснаците са по-различни - те искат водка и зрелища.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТУКА СПОРЕД АНДРЕЙ РАЙЧЕВ ХОРАТА ИСКАТ БСП НА ВЛАСТ, АМА САМО ТОЙ СИ ВЯРВА В ТОВА
16
0
 
3
 
! Отговори
еврожендер преди 4 години
ти кой клас си ве? 100-38
15
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Ви! преди 4 години
Извинявам се - 62% искат Путин. А 38% са дори болните (за Карлуково), като се има предвид гласуващите....Трябва да се гласува, но Това и Тук е забавление за луди... Извинявам се на нормалните, гласували за най-малкото зло.Знам, че ще ме забраните (баннете), но... да ви присъствам при родителките на банващите... и на шефовете им при жените и дъщерите (ако стават де).
14
2
 
13
 
! Отговори
38% не искат!? преди 4 години
Значи 62 % го искат!Това ли ни казвате!?
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че 52% искат още един мандат на Путин. И ще спечелят.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички руснаци искали Навални.Малко,много малко плащат на протестиращите.С пръдня искат преврат да правят.Трябва милиарди ,стотици да наливате.Това не ми е Украина-с няколко торби долари от самолета и топли питки за майдана.
11
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
алтернативата беше Елцин ако беше се задържал на власт Русия щеше да е обезлечена като България с унищожена промишленост селско стопанство здравеопазване
10
11
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
И ето, дами и господа,И тази вечер, като всяка друга,На вашето внимание отново е Суперзвездата, Въртителят на Кранчето, Строителят на Потоците, Яздещият мечки, Всезнаещият за Ботокса, Модернизаторът на Летящите Москвичи, Производителят на Ракетни двигатели, Заплашващият с Ядрени пустини, Упованието на диктаторите, Голият ловец, Мокрият сън на Червените бабички, Спасението на Вечерните новини в скучен ден, Събиращият коментарите,Великият Путииииин! Бурни ръкопляскания, моля!
9
3
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
хахаха сънувайте... всички си го искат, защото кове история... като не сте запознати не пишете глупости... пишете истината, че никой вече неще насрания ви еврог"р"ейски съюз...