38% от руснаците не искат още един мандат на Путин

Допитване показва растящо недоволство от руския лидер
30 юли 2019 21:01, Елка Василева
106
38% от руснаците не искат още един мандат на Путин
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Трийсет и осем процента от руснаците не искат президентът Владимир Путин да управлява още един мандат, съобщи най-голямата независима социологическа агенция в Русия "Левада център", цитирана от ДПА.

Путин, който е на власт като президент почти две десетилетия, ще достигне конституционния праг за два последователни президентски мандата през 2024 г.
Той беше преизбран миналата година с повече от три четвърти от гласовете на избирателите. Резултатите на общонационално допитване, извършено този месец от "Левада център", показва растящо недоволство от руския лидер.

Процентът на руснаците, които не искат Путин да продължи да управлява след сегашния си мандат, е най-голям за последните пет години, след засилването на национализма в резултат на анексията на Крим от Русия през 2014 г.

"Ще станем свидетели на негативна тенденция по отношение на президента", каза директорът на агенцията Лев Гудков пред в. "Ведомости".

Властта на Путин е до голяма степен основана на импулса от минали постижения и липсата на алтернативи, каза Гудков.

"Днес всичко зависи от липсата на алтернатива. Но отношението е предимно отрицателно, защото липсата на алтернатива се поддържа със сила", добави Гудков.

Повече от 1000 души бяха задържани на опозиционен протест в центъра на Москва този уикенд. Демонстрацията бе белязана от най-големия брой арести при протести в Русия за последното десетилетие, според неправителствената организация "ОВД-Инфо".
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен75А кого искат българите? Тебе ли?
67
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе то и в България 87 % не искат Борисов, ама това не му пречи десета година да продължава да съсипва страната.
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия сега много се прави за младите семейства и за раждаемостта - "матерински капитал" от 7000 долара при ражадане на трето дете плюс безвъзмездна помощ за покупка на жилище - 7000 долара и "бащин капитал" -още 7000 долара, а при раждане на първо дете - 140 евро месечна помощ. Так че в момента в Русия има трудности, които се отразяват на рейтинга на Путин, но се правят много неща положението в близко бъдеще да започне да се подобрява. Всъщност и сега неговият рейтинг е изключително голям - цели 58 процента, колко политици в Европа имат такова одобрение?
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в Русия започва осъществяването на националните проекти, за които ще се хвърлят по 100 милиарда долара всяка година до 2024 г. Заделени са големи пари за строеж и ремонт на жп линии и автомобилно магистрали, за селското стопанство и индустрията, за електроникта и авиационната промишленост, за здравеопазването. Ще се отварят работни места и ще намалява безработицата, ще се увеличава производството и износът на храни и т.н. Много се прави за младите семейства и за раждаемостта - "матерински капитал" от 7000 долара при ражадане на трето дете, помощ за покупка на жилище - 7000 долара, "б
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-важното е че 62 % искат.Нали демокрация е да се уважава гласът на мнозинството.
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинявам се !Видях в края на статията че е фейк :)
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой си мисли че, евентуална смяна на Путин ще промени политическия път на РФ !Руския народ видя как се живее през ерата на демокрацията 90-е години, не вярвам да искат отново олигарси в държавата си !!!
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то и в България 98% от българите не искат още един мандат на Боко ама кой ги брои тях...
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се научат от нас. За бойко 15% гласуват и той пак печели. Държавата на уникумите.
59
2
 
6
 
! Отговори
манипулации преди 4 години
Путин има подкрепа от 58 процента. Защо това не се казва, а се манипулира читателят, че не го одобряват 38 процента? Путин свободно общува с народа и руснаците го уважават, защото той вдигна Русия на крака след Елцин и Горбачов. Например, Тръмп го подкрепят 40 процента, Макрон - 10 процента, Меркел - към 35 процента. На някои много им се щат размирици в Русия - има да чакат. Нашият Тиквоний Велики е с рейтинг от 36 процента
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3 млн хектара руски гори в момента са обхванати от пожари.На местните жители само мандата на Путин им е в главите.
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нечий мокри сънища им се иска да станат реалност , по спомен на последните президентски избори Путин взе някъде около 75% нещо което няма аналог в света.
56
4
 
12
 
! Отговори
гого преди 4 години
в България има една онлайн групичка комплексари никъде нереализирани които ежедневно избиват комплекси с анти руско лаене ,е и едни медии които им палят фишеците по тема Русия
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отбележа , че тук одобрението към Путин в сайта е по-голямо отколкото в руски сайт по темата.Там просто няма такъв.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото си нямат Корнелия! Ако имаха,Путин щеше да е пожизнен със 100% одобрение.
53
1
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
С тези проценти още 5 мандата не му мърдат.
52
0
 
2
 
! Отговори
до цървула преди 4 години
фантазирай си, цървуле
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като гледам 62% го искат. Какъв е проблема? Утре ако има избори пак ще го изберат.
50
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е цивилизована държава и законите там се спазват ! Мнозинството е ибрало Путин - така че , всичко е нормално ! Въпроса тук е : защо постоянно отклонявате вниманието от собствените ни проблеми и мизерия със статии и фалшиви новини за Русия ? И авторите на тези новини са разни съмнителни НПО-та ! Напишете от къде се финансират тези НПО-та ??
49
6
 
3
 
! Отговори
Цървул преди 4 години
А останалите 62% не го искат дори и още 1 ден...