Москва: Ако САЩ разработва ядрени оръжия – ние също!

САЩ напуснаха важен договор за разоръжаване
Обновена: 5 авг 2019 22:37 | 5 авг 2019 22:30,
54
Москва: Ако САЩ разработва ядрени оръжия – ние също!
Снимка: архив Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Москва ще бъде принудена да започне да разработва базирани на сушата ядрени ракети с малък и среден обсег, ако САЩ започнат да правят същото след края на важен договор за контрол върху въоръженията, предадоха Ройтерс и ТАСС.

САЩ официално напуснаха Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег в петък, след като прецениха, че Русия го нарушава. Москва отхвърля обвиненията.

"Ако получим достоверна информация, че САЩ са завършили разработването и са пристъпили към производството на съответните системи, Русия ще бъде принудена да пристъпи към пълномащабно разработване на аналогични ракети", заяви Путин.

Още по темата

По думите му за това е необходимо време, но "до постъпването на подобни системи на въоръжение в руската армия реалните заплахи, възникващи за Русия във връзка с оттеглянето на САЩ от договора за ракетите със среден и малък обсег, ще бъдат надеждно парирани с вече съществуващите при нас средства: ракети с въздушно базиране "Х-101" и "Кинжал", с морско базиране "Калибър", а също перспективни комплекси, включително свръхзвукови системи тип "Циркон".

Той каза, че Русия няма първа да разполага наземни ракети със среден и малък обсег, ако подобни стъпки не бъдат предприети от САЩ. Според него Москва не се отказва от поемането на едностранни ангажименти.

"Всички наши действия ще имат изключително ответен, огледален характер. Това се отнася до разработването, производството и разполагането на базирани на сушата ракети със среден и малък обсег. Ние няма да ги разполагаме в такива райони и дотогава, докато там не бъдат разположени ракети със среден и малък обсег американско производство", заяви Путин.
Той обвини САЩ за края на договора, но каза, че е важно Москва и Вашингтон да подновят преговорите за контрол върху въоръженията, за да предотвратят "неограничена оръжейна надпревара".

По думите му излизането на САЩ от договора сериозно усложнява ситуацията в света и създава опасност за всички страни.

"Вместо внимателно да обсъждат проблемите на международната сигурност, САЩ просто зачеркнаха многогодишни усилия за намаляване на вероятността от голям военен конфликт, включително с използване на ядрено оръжие", каза той.

"Според нас действията на САЩ, довели до края на договора за ракетите със среден и малък обсег, неизбежно ще доведат до обезценяване, подкопаване на всички носещи конструкции на световната сигурност, включително договора за стратегическите нападателни оръжия и договора за неразпространение на ядреното оръжие", заяви Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
17
 
8
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
САЩ са си плащали винаги на падеж, какъв е проблема. Кредитната задлъжнялост на САЩ е проблем само за руссофилите, повлияни от кремълска пропаганда. Русия загуби, ***, чао, ариведерчи. Русия вече не е опонент на САЩ, свърши се.
26
8
 
14
 
! Отговори
Цеко преди 4 години
Турция харесаха С400 и според пследната ми информация, ги препоръчват горещо на ... Мексико.
25
8
 
14
 
! Отговори
до Само САЩ преди 4 години
"в момента САЩ са 50 пъти по-богати по който и да е критерий" - със сигурност по критерия кредитна задлъжнялост на държавата и гражданите и.
24
12
 
9
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Някой няма ли да спомене С400. Да ви напомня ли, че Китай са супернедоволни и отказаха поръчките след като получиха първите "екземпляри". Да напомням ли, че китайците ще ги режат за скрап.
23
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хиперзвуковите ракети са само блъф. Като цяло Щатите бяха най-напреднали в хиперзвука и правопоточните реактивни двигатели, но преди 10-тина години замразиха проекта. Преди няколко години, когато Джуджето Пу заговори за хиперзвук, първите анимации бяха с американската изпитателна ракета Х-51.
22
9
 
5
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Путин чихна. Това кога се случи, докато караше новата си Лада Рейвън към бункера си ли?
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оня в САЩОбличате ли бронирани жилетки на децата? Само питам
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един пожар неможе да загаси дребнопишко
19
10
 
6
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Русия не може да започне да разработва ракети щото няма пари. На САЩ бюджета за отбрана e голям колкото БВП на Русия.
18
5
 
4
 
! Отговори
МърсиПайс преди 4 години
Путин чихна и небостъргачите на Нюйорксквейър рухнаха ха ха е ха ха.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Компютри има, с един компютър от МП3 плеър могат да направят цяла ПВО и цяла ракетна батарея. Компютрите бяха недостатъчни при СССР.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварите сами ще се зстрелят без атомни бомби от Русия.
15
13
 
7
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
до Помня Рейгън,какво нова студена война, Русия е с просешката тояга, в момента САЩ са 50 пъти по-богати по който и да е критерий. Съревнование вече няма, Русия загуби, студена война има само във болните фантазии на руссофилите.
14
8
 
6
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
до анонимен 11,те също разработваха компютри, имаше един на дърва и въглища, доста време го пазеха в тайна.
13
14
 
7
 
! Отговори
Помня Рейгън преди 4 години
До 10 години Русия на Путин ще загуби отново новата студена война. Даже се възхищавам на руснаците...кога най после ще си научат урока.....уникално *** и безмозъчни същества.
12
14
 
5
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Параноика най-накрая излезе от дупката. Тръмп го разгроми!
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ще правят ракети срещу Китай. Но се оправдават с Русия. Китай има такива оръжия, не е подписвал нищо.
10
10
 
3
 
! Отговори
Сибир преди 4 години
Мисля Путин да ви чукне с малкото пръсте, нема да си вдъхнете повече въздух.
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ САЩ КАТО РАЗРАБОТВА КОМПЮТРИ ВИЕ ЩО НЕ МОЖЕТЕ?
8
13
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Просия отдавна наруши всички норми и писани договори с анексията на Крим и последващото му милитаризиране.