Пожарът в Сибир: Горят над 1,5 млн. хектара гори

Над 500 човека гасят пожара по земя, а от въздуха действат самолети
7 авг 2019 22:18,
25
Пожарът в Сибир: Горят над 1,5 млн. хектара гори
Снимка: БТА

Над 1,5 млн. хектара горят в Сибир, изчисляват от Новосибирската област на руското министерство на извънредните ситуации, предава ТАСС.

По думите на говорителя Павел Винаков на територията на Сибир има 248 огнища на горски пожари. В Красноярския край огнищата са 111 с обща площ над 800 хил. хектара, в Иркутска област - 136 пожара с площ над 600 хил. хектара. Има още три пожара в Омска област, два в Томска област и един в Алтайския край, пише БТА.

Още по темата

За погасяването на пожарите са мобилизирани силите на шест административни единици в Сибирския федерален окръг.

На земя работят 505 човека и 29 единици техника, а от въздуха действат четири самолета Бе-200, три хеликоптера Ми-8, един хеликоптер Ми-26 и един самолет Ил-76, посочи ТАСС.

Икономическите щети, нанесени от огнената стихия в Красноярския край, може да възлязат на не по-малко от 1,5-2 милиарда рубли (20 650 - 27 533 млн. евро). Това съобщи в Новосибирск министърът на горското стопанство на Красноярския край Дмитрий Маслодудов.

Той уточни, че съществуващата методика оценява само икономическата стойност на дървесината, без да отчита щетите върху екосистемата и добави, че сега се разработва комплексна методика за оценка на щетите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фалшива новинаДаже не можеш и да четеш.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18И ти си тръгнал да спориш с ..., които на могат да различат процент от промил! Те са от 80-те процента (по класификацията на проф. Иво Атанасов) и се качват да карат голфовете си при 1.5 промила етанол в кръвта.
21
3
 
3
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Икономическите щети не са 20-28 милиарда евро, както са написали.
20
0
 
4
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
И ние сме Сибир ! Те са наши братя по идеи !
19
0
 
4
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 4 години
Ние сме Сибир !!!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гостенин1/100 (промил му се вика)...А нас комунистическите учители на това му викаха процент! Пак са ни лъгали, излиза!Промилите ги търсят катаджиите. Тъъппунгел, планетата гори! Щом и Гренландия гори, наистина е страшно! Я изпрати една телеграма до м-р Тръмп да вземе да подпише Протокола от Киото и да престанат да цапат атмосферата с калпавите си заводи и да карат по-малко пръдливите си коли!Защото според американската мечта всеки американски дирник трябва да се гъзоположи в една кола!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОСатанаиле, гоVNьо! Даваш 1000 долара! Смях, та ти се стараеш за една пица с количка на ден, за да удължиш жалкото си мижитурско съществувание! Искам да те срещна, за да икономисам на Работодателя някой лев! Не че му съчувствам, а от чисто асенизаторски подбуди! За чист въздух, за чиста природа!
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прсви мо впечатление, че до вчера пожарът в колкото 1/3 от България, а сега си таман колкото БГ. Дано слоро не завали дъжд.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С индустрията си Китай ще довърши природата. Не ви ли прави впечатление колко много статии за унищожаване на природата има напоследък, че и във Фейса. Лошото е, че на тия жълтури никой не може да окаже влияние и като нищо ще настъпи апокалипсис.
14
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Разбира се, че са умишлени пожарите, както е умишлено пръсната чумата по свиньете. Путин върши диверсии и нид му сипваме от същото.
13
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Бераво, добра новина!Давам 1000 долара за всеки нов пожар, запален в Просията! Ействайте бързо, парите не са неограничени!
12
2
 
5
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
До Анонимен Можеш да почнеш от популярното ниво.Написал съм ти латинското наименование на иглолистните,така,че можеш да кликнеш в Британика,Самсониевия институт или Болшая Съветская Енциклопедия.По този въпрос те нямат разминавания.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Валентин Тодоров 10Мдаа, вътре във планета Земя има още една планета Земя, по-голяма от тази която виждаме и сме населили. пп Кажи къде четеш тези работи - искам и аз да знам колкото теб.
10
4
 
5
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
До Гостенин Прочети малко преди да мислиш,че имаш право на мнение.Това,че иглолистните гори (Pinophyta) се размножават чрез пожари е научен факт,който просто не подлежи на коментар от незнаещи или вярващи в нещо друго.При много по-късните широколистни гори е друго.
9
4
 
6
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
До Валентин ТодоровЩом това е 1/100 (промил му се вика) дай да запалим 111 кв.км гори унас,а?Хем ще помогнем на Природата, хем ще получим нови гори след години, нали? пп Какви ли не изсмукани от пръстите доводи ще извадите да защитавате рушняшката мърлящина и безхаберие? Досега ми е бедна фантазията но ти водиш на останалите със поне две обиколки!
8
6
 
3
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
И за невежите които освен,че не знаят не могат да смятат.1.6 млн. хектара са 16 хиляди кв/км.Сибир е 13 млн. км/кв.Става дума за ограничен естествен процес на възстановяване на гората и хората както винаги хвърлят огромни ресурси да пречат на естествения процес в името на екологията,без да се замислят,че двете понятия са синоними.
7
2
 
10
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
До Валентин ТодоровДай тогава да палим всички гори, та да получим повече гори!Къде се събирате тави икспреси? Чисто любопетство - и аз искам да науча нещо ново и непознато на науката! пп Смолата е защита от вредители, семената си хвърчат само от вятъра! Майката природа си знае работата.
6
6
 
7
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Страшно за невежите,от каквито за съжаление е почти цялото човечество в днешни дни.Откакто съществуват,от Юрския период,над 120 000 000 години иглолистните гори,независимо дали става дума за евкалипти,секвои и кедри се размножават естествено единствено и само чрез пожари.Те са създадени за пожари.Смола,***,етерични масла за разпалване,шишарки които само огромната топлина на огъня разпуква и семена с крило за да бъдат носени от потока горещ въздух до места без сянка.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Настъпва последният най-малък период от календара на маите от 5 год 125 дни. Някога учените са допуснали грандиозна грешка, тъй като маите са броели нулата за дата така се натрупва една грешка, която води до 2026-та година. След 2021-ва до 2026- та светът ще се промени драстично чомечеството няма да е същото, каквото и да се случи. Всеки ден е урок който ни се дава или ще живеем в хармония с природата или ще си платим жестоко.
4
4
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
На Марс ги обучават със специални задачи, да вредят на Русия.