Московският мюфтия призова за многоженство в страната

Мюсюлманите имали по 40 любовници, но без задължения към тях
26 сеп 2019 18:00,
43
Московският мюфтия призова за многоженство в страната
Снимка: Pixabay

"Легализацията на многоженството ще позволи да се разрешат множество социални проблеми, предизвикани от численото превъзходство на жените над мъжете в страната", с този призив мюфтията на Москва Илдар Аляутдинов, постави официално въпроса за легализирането на харемите в Русия, съобщава РИА Новости.

Още по темата

Многоженството в Чечения: Традиция или произвол 

По-рано през деня главата на Духовното управление на мюсюлманите в Руската федерация, Равил Гайнутдин, също се обяви за въвеждането на многоженството, но в регионите с преобладаващо мюсюлманско население. "Имате по 40 любовници и не носите никакви отговорности пред тях и извънбрачните си деца", скара се на мюсюлманите Гайнутдин.

"Легализацията на многоженството ще се превърне в гаранция за съблюдаването на женските права. В социален план тези жени в момента са абсолютно незащитени. Въпреки, че законите на шариата са основни за всеки един мюсюлманин, гражданско-правните отношения в Русия се основават на руското законодателство. Затова е важно да се създаде механизъм, който да позволи вторите и последващите жени, да се числят като пълноценни съпруги. В добавка бих казал, че така ще намалим греховността и блудствата, които тъй стремително се разпространяват сред обществото", допълни мнението си мюфтията  Илдар Аляутдинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
готвим се преди 4 години
Ще трябва да купуваме разклонители за да можем да обслужваме по 2 наведнъж
32
0
 
1
 
! Отговори
Альоша преди 4 години
Московски мюфтия звучи много добре :)
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русофилите да не се ослушват ,а да почнат да внасят рускини. лошото ,че колкото и да са хубави рускините не са толкова глупави ,че да се хванат с български русофил.
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно е прав.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така, кво стана в братска Русия.
28
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
И аз искам още три жени, ама жена ми не дава!
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ислямът няма място никъде, защото е нечовешки във всяко отношение.Това е самият дявол и антихрист.Време е Човечеството да го изтрие от лицето на Земята, завинаги.
26
5
 
7
 
! Отговори
хахах преди 4 години
ами няма да е прецедент. По времето на комунизма всички обикновени граждани без значение на пола бяха омъжени за държавата и тя ги *** ден и нощ
25
11
 
7
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Да им е честит бащицата Путин. този еврей бавно но сигурно унищожава Русия.Бу, ха, ха, ха.тоя дребен тип ги върна в дните на средновековна Московия.
24
1
 
17
 
! Отговори
По времето на соца преди 4 години
в някои от азиатските републики на бившия СССР има хареми, организирани по специфичен начин. Само най-авторитетните големци са можели да си ги позволят. Жени се и се развежда толкова пъти, колкото е позволено. Урежда всичките му бивши съпруги плюс настоящата да имат апартаменти в една и съща сграда и живее с всички тях на семейни начала. Ако там има още на брой апартаменти, той ги запазва за децата си, като фиктивно техни собственици се водят негови роднини, докато децата му станат пълнолетни.
23
1
 
15
 
! Отговори
Мюфтията пропуска преди 4 години
нещо много важно. Това е постсоциалистическият СССР. В продължение на десетилетия в СССР една от водещите идеи е била да се изтъква и поощрява равноправието на мъже и жени. Женщините там имаха право на свободна любов и не се знае на какво мнение са днес техните внучки. Може пък да искат жената да има равни права с мъжете и също да може да си има харем, ако реши.Ще ги питам аз тогава господа мюсюлманите какво ще правят. Това да не им е Арабистан? Където е имало социализъм са възможни много неща.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако някоя жена има няколко любовници ще и ги признаят ли за законни съпрузи? Тъй де, като я чукат да си поемат отговорността пред нея.
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 21 В Германия отдавна има многоженство сред мюселманите ,но немците си затварят очите !Освен законната по немските закони ,жена,Мемед има още най-малко 2-3жени които се пишат самотни майки и държавата им дава големи социални помощи!Парадокса е ,че повечето от многоженците мъже ,ако са в родината си не могат да си позволят повече от 1жена ,защото не могат да осигурят всичките!В Германия пък държавата се грижи Мемед ,да има 3-4жени!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ислямците навсякъде са нагли до безкрай.за тях няма и никога не е съществувало нещо свято или ценно, освен пpoкълнaтaта им доктрина.Човек би се затруднил да каже даже дали са хора.
19
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Съветския съюз цивилизоваха половината ислямски свят през социализма. Другата половина беше под западно влияние на Великобритания, САЩ, Франция и остана нецивилизован и ислямистки.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мюфтията да го беше предложил това първо на германия....че и ръката на меркел да беше поискал.........
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тубата е пълно с клипове за рускини, които се женят за мюсюлмани и особено за китайци. Не пият, не профукват парите и се грижат за семейството. Раждат се рученци и рутайци - новите бъдещи владетели на Московията. Евреите заминаха за Израел.
16
4
 
25
 
! Отговори
българина преди 4 години
този мюфтия може да се удави във ваната или да изчезне при разходка в сибир.... който иска много женство, корана под мишница и към анадола или арабския полуостров.... аз пък казеам, няма мюсюлмани няма проблеми.
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Англия кога? Сър Мехмед трябва да му се дават правата че иначе това е дискриминация
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призив да се върнат към изконните древни руски традиции!!!