Русия си иска земята под обектите, нейна собственост у нас

Лавров прие поканата на Захариева да посети България
21 окт 2019 14:02, Елка Василева
395
Русия си иска земята под обектите, нейна собственост у нас
Сергей Лавров. Снимка: архив, БТА

Руският външен министър Сергей Лавров възнамерява да посети България по покана на вицепремиера и външен министър на страната Екатерина Захариева, предаде ТАСС.

"Госпожа министър любезно ме покани да направя ответна визита в България. С удоволствие и признателност приемам тази покана", каза Лавров днес след преговорите с българския си колега в Москва.

На съвместна пресконференция след преговорите между двамата министри Лавров съобщи, че Русия предава за безсрочно ползване на българската страна земята, на която е разположено българското посолство в Москва и добави, че Русия очаква аналогично действие от София.

"Предадох на колегата си документите за държавна регистрация на правото за постоянно безсрочно ползване на терена на посолството на България в Русия. Разчитаме на насрещно съдействие на нашите партньори за решаване на съответните въпроси, свързани с обектите, представляващи руска държавна собственост в България", каза Лавров.

Министърът на външните работи на Русия изрази надежда, че държавната корпорация Росатом има добри шансове в търга за възобновяване на строителството на българската АЕЦ "Белене".

Росатом е готов да участва в процедурите за избор на изпълнител за възобновяване на строителството на АЕЦ "Белене". Надяваме се на добри шансове за нашата държавна корпорация, предвид че именно тя е производител на атомните реактори и създател на технологията по този проект, каза Лавров.

Процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене" бе публикувана на 22 май 2019 г. в официалния вестник на ЕС. Тя трябва да бъде завършена до 12 месеца след публикацията, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

"Българските ни колеги ни информираха за началото на строителство на инфраструктурата за транспорт на газ по втората линия на "Турски поток". Както съобщи министър (Захариева - бел. ред.) съответната церемония с участието на премиера на България буквално се е състояла днес. Партньорите подчертаха, че работата, както и е планирано, ще бъде завършена в срок към 2020 година", каза също така Лавров.

Захариева посочи на съвместната пресконференция, че България и Русия имат големи перспективи в развитието на хранителната промишленост и увеличаването на стокообмена.

Виждам потенциал в областта на производството на хранителната промишленост, технологиите. Надявам се, че заседанието на смесената комисия по икономически и научно-технически въпроси, което се проведе във Варна на 16-17 септември, ще доведе до увеличаване на стокообмена, каза тя. Русия е сред основните външнотърговски партньори на България. През 2018 г. стокообменът между Русия и България бе 3,47 млрд. долара, припомня ТАСС.

Захариева също така изрази надежда, че ще се увеличат чартърните полети между България и Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
9
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
АБСОЛЮТНО НИКАКВО ДАВАНЕ НА ЗЕМЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!КОЙТО ИМ Е ДАЛ ЗЕМЯ СИ Е ИЗПАТИЛ ЖЕСТОКО ЖЕСТОКО!
261
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Църковните имоти обхващата цялото черноморие а тези имоти са руска собственост"ТроолоФФ, нормален ли си?
260
9
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Русия в на колене!!!Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!
259
22
 
3
 
! Отговори
Митрополит Кирил преди 4 години
Църковните имоти обхващата цялото черноморие а тези имоти са руска собственост,сега излиза ,че тръбите дори не се полагат във българска собственост,КОЙ как прави маршрута на тръбите преценете сами,на кого служи правителството ,преценете сами.Сега разбирате ли защо черноморието се държи от руски агенти ?
258
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
руси я нчма собственост в България освен кражбата от България Християнство за тях неверните и до днес."Турско робство"-страна поръяител и "освободил " АМИН за загиналите *** руски армии !България за винаги
257
5
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Става въпрос за земята над която са изградени дипломатическите сгради и консулства!!!Така беше по време на комунизма, земята под панелките и под кооперацията бяха държавна собственост!А в най-капиталистическата държава Англия, кралицата като институция е тази която притежава цялата собственост, независимо че си купуваш къща , след 100 години, тя вече е собственост на кралската институция!Това се прави с цел земята да остане английска собственост!Българскитре комунисти и те са умни!Вини!ЦРУ!
256
8
 
3
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
За да стане ясно на хората този за какви имоти говори и претендира ,сега ще обясня що държавата няма ддупе.Лавров казва ,че тръбите са положени на руска земя,така,руската земя са ЦЪРКОВНИТЕ ИМОТИ ,ЦЪРКОВНИТЕ ЗЕМИ ОБХВАЩАТ ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРИЕМПОМНИТЕ ЛИ КАК ВАРНЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ БЕШЕ УБИТ ЗАРАДИ СПОР ЗА ТЕЗИ ИМОТИ ?
255
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците са надменна нация. Винаги се мислят за нещо повече от другите, алчни са, макар че имат най - голямата държава в света и дори не признават, че кирилицата е българска азбука. Харесвам руската култура но руснаците са надменни.
254
11
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
До 269: Като ти харесва да живееш в Бойковината, това си твой проблем, мен не ме мисли. Та затова сме на това дередже, защото в ГЕРБ се е събрал измета от всички партии.
253
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мишо КАКЪВ ХЕУИН БЕ МИЩА ?ТИ МАЙ СИ .........................
252
7
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Хора стига! Хелуин е! Национален празник, почитан от хилядолетия по нашите земи. Отпуснете се, цепете тикви и дъвчете бонбони. Радост и веселба! Ура хора Хелуин.
251
6
 
20
 
! Отговори
Ватинка преди 4 години
А бре братушки, кога ще спрете само да искате ?!И ще започнете и да давате, примерно газта по-евтино.Или поне колкото на Германия.Ненаядени *** *** сте.
250
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
блокирай веднаг коментарите че сега ще почнат псувните
249
7
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
До 258: Моето момче, ако не си някой ***, аз съм се клел пред знамето на България и съм православен. Ти какъв си? Колкото до Турция, може само да и завиждаме, за голямо наше съжаление. Нищо че началникът ти Бати Бойко, ходи при Ердоган с "големия самолет" защото идвал от Европа. Замисли се защо толкова много изостанахме, особено през последните 10 години.
248
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лавров не каза ли преди време че ви ни освободили и да не сме били забравили това , те с тва осбождение до края на Света ще ни Манипулират
247
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква е драмата от това гръмко заглавие, така и не се разбира.Човека иска реципрочнос, танто за танто - рутинна практика при посолствата, а *** сака да му дадат руска земя в Москва баедива, е нема как да стане.
246
8
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Тази "калинка" какво образование има? Няма ли хора в МВнР , който да следят за дрескода. Тази блузка с циповете подхожда за туризъм! Говори на ти!? Истанбулската конвенция подписа, но програма за сътрудничество в областта на образованието и културата не подписа с Русия. Пратила са я да се моли за пари, може би затова се облякла така, да изглежда бедна. Така и Бати Бойко, ходи при Меркел с "малкия самолет", когато се моли за подаяния. Няма ли най-после да ли махнем от властта?
245
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Форума полудеха колко и да пишете РУСИЯ ще бъде най силната военна мощ в света всички се съобразяват,тука мишоците пишат ама не знаят къде се чалагата ги е объркала.Путин е велик политик трепери всичко и се СЪОБРАЗЯВА.
244
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е освободител и затова е нужно да ни освободи от земята ни и от собствеността ни. Навремето Рейгън обърка плановете на СССР и той не можа да свърши тая работа, но наследника на СССР Русия не се отказва и сега прави нов опит. Пожелавам на Русия съдбата на Съветския Съюз.
243
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПОИСКАЛА ЗЕМЯТА ПОД ПАМЕТНИЦИТЕ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ЩОТО ЗНАЕ , ЧЕ ЩЕ БЪДАТ БУТНАТИ!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА НИКАКВИ ПРАВА НАД ТАЗИ ЗЕМЯ!