Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!

Руското външно министерство заплаши с огледални действия
Обновена: 25 яну 2020 16:17 | 25 яну 2020 16:10, Камелия Цветанова
448
Москва за изгонените дипломати: Недружелюбно и провокативно!
Снимка: Facebook

Министерството на външните работи в Москва разглежда експулсирането на руски дипломати от София като неприятелска и провокационна стъпка. Ведомството предупреждава българските власти за евентуални ответни мерки. Това се казва в разпространен днес коментар на руското външно министерство, предаде ТАСС, цитирана от БТА

"На 24 януари българските власти взеха решение да изгонят от страната дипломат от Посолството и служител от Търговското представителство на Руската федерация в България. Не бяха представени никакви ясни и убедителни доказателства, обосноваващи това решение", заявява министерството в текста, качен на сайта му.

Още по темата
"Преценяваме тази стъпка на официална София като открито неприятелска и провокационна, рязко противоречаща на конструктивния, традиционно изпълнен с взаимно уважение характер на руско-българските отношения. Запазваме си правото да вземем ответни мерки", се посочва в коментара.

Българската прокуратура изпрати на Министерството на външните работи писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация - престъпление по чл. 104, ал. 1 от НК, съобщи вчера пресцентърът на МВнР.

Досъдебните производства срещу руските граждани са прекратени, тъй като те се ползват с дипломатически имунитет. В рамките на своята компетентност МВнР обяви с ноти за "персона нон грата" един руски дипломат, а за "неприемлив" - член на техническия персонал на руското посолство в София.

Руският посланик Анатолий Макаров бе повикан в МВнР, за да получи нотите. На двамата бе даден срок от 48 часа за напускане на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
12
 
12
 
! Отговори
До214 преди 4 години
Е на 3 март ще си припомниш как те е оправила:), а Путин е поканен за 75 годишнината от холокоста в Израел, полските лъжци не са поканени, защото те и евреите оправиха, спасиха ги всв, просто някои народи са орисани за велики дела:)
175
7
 
17
 
! Отговори
фактите само преди 4 години
До Анонимен 212 ББ спря и Южен поток и Белене / гьола/ Сега строи Турски поток и предполагам ще хариже Белене на САЩ Пита се нормален ли е ББ , нормални ли са гласуващите за него ?Вярно много гласове са купени , много са фалшифицирани , ама все още има хора , които доброволно и съзнателно гласуват за мутра - мафиот / според доклад на ЦРУ /това е ненормална работа
174
17
 
20
 
! Отговори
Смях... преди 4 години
Тя Русия себе си не може да оправи и е затънала в бедност, та света ще оправя...
173
5
 
17
 
! Отговори
До198 преди 4 години
Не знам ама като гледам тука какво става с бабите по селата ни, ромеите ги резилят и сексуално, в Европа мигри, опасен ислям и много полове, явно крепостните по прости наистина, само 2 пола имат, там ромеи не се гаврят с бабите и Путин ясно обясни, че славяните командват, ама те не са имали истинско робство като 32 половите, а от нашето 5 вековно са ни освободили и явно са изостанали в крепостта си и слава Богу:)
172
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия изтласква САЩ от Близкия изток.
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 70% от работещите са бедни , щото работят за комунистически -капиталисти!НИЩО ИМ НЕМА!ДА ИМ Е ЗДРАВЕ И ДА ИМ РАБОТЯТ!
170
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 70% от работещите са бедни!
169
8
 
24
 
! Отговори
asd преди 4 години
Гледали ли сте филма Аватар....там ще видите какви са американците и как се отнасят с "***" от другите страни....ако си мислите че ви смятат за нещо повече от ***, жестоко се лъжете
168
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кустурица: Около Русия се обединяват всички здравомислещи, а ЕС вече не може да се спаси
167
2
 
13
 
! Отговори
До168 преди 4 години
Ами нали и независимостта ти е платена пак от Русия, я си направи справка умник ха, ха, ха:)
166
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки пети младеж в България е безработен.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбсолютно верен цитат!
164
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Южен поток" бе отменен от България през есента на 2014 г., поради украинската криза и след посещението на американските сенатори, водени от вече покойния Джон Маккейн, който в крайна сметка поиска ултимативно от София да се откаже от проекта с Русия.
163
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ - импотентни бивши хегемони коити могат само да рекетират и мародерстват само васали като България.
162
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РУСКИЯ *** ЦИТИРАМ:>"България - просякинята на Европа."
161
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Южен поток можехме да печелим между $450 милиона и $600 милиона годишно.
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тва за визитее като лафът ви що си биете ***- ползвате го с и без повод!Щото сте безсилни!
159
13
 
9
 
! Отговори
Въпросът е преди 4 години
На русогъзилизците плащат ли им, или просто вкусът им харесва ?!
158
1
 
13
 
! Отговори
генерал Решетников преди 4 години
"В България няма нищо за шпиониране".
157
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво става с визите за САЩ трябват ли още визи за САЩ? САЩ нали имат договор за безвизов режим с ЕС, ние го спазваме и ги пускаме без визи. САЩ спазват ли го, или за тях България и българите са полу-човеци втора категория и не е нужно да се спазват с тях договори.