Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?

Решението за Николай Малинов ли е разковничето?
Обновена: 11 фев 2020 15:35 | 11 фев 2020 15:35,
177
Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?
Снимка: БГНЕС

Преди броени дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "Андон Миталов е бил замесен в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно вредят на независимостта на демократическите институции в България". На какви основания са направени тези изводи, държавният секретар така и не поясни, пише "Фокус".

В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише  "Российская Газета".

Още по темата

Организацията "Русофили" се занимава с развитието на отношенията между София и Москва в хуманитарната сфера. Тя събира около себе си стотици активисти, които помнят колко много Русия е направила за България и как България е подкрепяла Русия.

Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.

По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си, внезапно е обявен за корумпиран. На жена му и дъщеря му също са наложени санкции. Това е скандална намеса във вътрешните работи на България, сплашване и демонстрация на сила от страна на Америка".

Както отбелязва лидерът на "Русофили", подозренията за корупция са абсурдни. "Не мога да повлияя на решенията на съдията. Това се изключва от самия механизъм за вземане на съдебни решения в България. Например, друг съдия ми отказа подобно искане". Също така, според лидера на "Русофили", "фактът, че се върнах в София, след като получих ордена в Москва, опровергава всякакви предположения за някакво снизхождение от съдия Миталов, когото, между другото, не познавам".

По-рано говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза по отношение на награждаването на лидера на "Русофили", че "признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване".

Както отбеляза в изказване по руския "Первий канал" ръководителят на организацията "Руский мир" Вячеслав Никонов. "за първи път САЩ наложиха санкции на съдия от страна-членка на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Поредната излагация на американците !Колко са се "загрижили " за корупцията в България , просто да им "благодариш " ! Те ни вземат за по-прости от тях !
145
5
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Малко наглички и недипломатични ми изглеждат действията на жужето Жужи... - да извикаш в Масква току що заловения руски шпионин и да му закичиш орден... - вместо да поднесеш извинения на българската държава...
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропуснах накитите.Всички открити съкровища златни и сребърни са от траките.Съдове, накити всичко е от траките.От измислените славяни няма нищо.
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До БогомилДобре,руснаците не са славяни,а ние славяни ли сме ?Не, не сме славяни и никога не сме били, защото славяните не съществуват и никога не са съществували.Не случайно всичко открито е от траките.От измислените славяни няма нито светилища, нито някаква керамика, оръдие на труда, сечиво, връх на стрела или каквото и да било.Всичко е от траките.Не случайно последно време руснаците започват да се изкарват траки, за да поддържат мита за братските народи.ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ!
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпата не знае где е България, а пък вие - гневен бил...
141
8
 
10
 
! Отговори
gost преди 4 години
Българите не сме славяни !!! Всички ДНК тестове показват , че сме далече от славяните , а сме най близо до северна Гърция и северна Италия !!! Спрете да сеете руски лъжи !!!
140
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До */*Никита Михалков, още известен като върл привърженик на Путин и подкрепящ десни националисти в Сърбия, включително такива които отричат сръбските военни престъпления (и който има забрана да влиза в Украйна заради подкрепата му за анексирането на Крим, и владее Руския кинематографски съюз със силови методи). Този ли?
139
3
 
9
 
! Отговори
РОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА ... преди 4 години
...САМО В ТОАЛЕТНАТА ....ЗА ГЪЗАТА!
138
7
 
4
 
! Отговори
*/* преди 4 години
Явно нищо не си чел.Почети малко Никита Михалков ....примерно.Или си чел основно Модин и Гордиевски.
137
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм прочел някой от известните руски писатели и личности за всички времена за които има исторически данни да е казал нещо добро за руснаците.Значи излиза ,че самите руснаци които могат да мислят са русофоби ! - а на нас ни втълпяват да бъдем русофили.Не благодаря !
136
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците разправят че налагането на забрана за влизане в САЩ било "намеса във вътрешните работи НА БЪЛГАРИЯ". Тия пак ли са прекалили с бояришника? САЩ имат право да си защитават СОБСТВЕНИТЕ вътрешни работи като забранят на лица които смятат за вредни за тях да посещават ТЯХНАТА държава. Сега остава въпроса, след като рашките не са страна поп въпроса, защо ТЕ се месят във вътрешните работи на САЩ?
135
4
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До-138"признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят....''-това казват руснаците!Какво общо,в момента,имаме ние и руския свят?Ако русофоб,обвинен в шпионаж в полза на САЩ,бъде пуснат от съдия в страната за която шпионира(за да си получи ордена за добре свършената работа)съдията корумпиран ли е?
134
6
 
9
 
! Отговори
у2 преди 4 години
Аз пък питам- С каква този случай заслужи вниманието на масковските газети??? Да не би нещо...??? А...???
133
11
 
11
 
! Отговори
путин преди 4 години
какви са тия русофили, че говорят от името на България?! Тия са обикновени мекерета, просто предатели!
132
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване"--------------------Кой закон, член, алинея е нарушил, че да го преследват? Нали премиерът и президентът са за развитието на приятелството и сътрудничеството между България и Русия.
131
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ???Не,бе,просто два американски световни гиганта спорят,не ми се мисли ако паднат герберите какво ги очаква.
130
10
 
5
 
! Отговори
??? преди 4 години
Щом и руснаците се застъпват за съдия Миталов , с право американците са му възложили забрано.Нечии интереси са засегнати сериозно.
129
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БогомилСлавянин да ти го турне в мръсната уста с която свернословиш рода ни!А руснаците винаги са били славяни,както и българите!
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До БогомилРуснаците,украинците,българите,поляците и други държави са славяни,ако продължавате да избивате славяни,ще свършите зле.
127
3
 
5
 
! Отговори
До Богомил преди 4 години
Добре,руснаците не са славяни,а ние славяни ли сме ?