Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?

Решението за Николай Малинов ли е разковничето?
Обновена: 11 фев 2020 15:35 | 11 фев 2020 15:35,
177
Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?
Снимка: БГНЕС

Преди броени дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "Андон Миталов е бил замесен в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно вредят на независимостта на демократическите институции в България". На какви основания са направени тези изводи, държавният секретар така и не поясни, пише "Фокус".

В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише  "Российская Газета".

Още по темата

Организацията "Русофили" се занимава с развитието на отношенията между София и Москва в хуманитарната сфера. Тя събира около себе си стотици активисти, които помнят колко много Русия е направила за България и как България е подкрепяла Русия.

Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.

По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си, внезапно е обявен за корумпиран. На жена му и дъщеря му също са наложени санкции. Това е скандална намеса във вътрешните работи на България, сплашване и демонстрация на сила от страна на Америка".

Както отбелязва лидерът на "Русофили", подозренията за корупция са абсурдни. "Не мога да повлияя на решенията на съдията. Това се изключва от самия механизъм за вземане на съдебни решения в България. Например, друг съдия ми отказа подобно искане". Също така, според лидера на "Русофили", "фактът, че се върнах в София, след като получих ордена в Москва, опровергава всякакви предположения за някакво снизхождение от съдия Миталов, когото, между другото, не познавам".

По-рано говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза по отношение на награждаването на лидера на "Русофили", че "признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване".

Както отбеляза в изказване по руския "Первий канал" ръководителят на организацията "Руский мир" Вячеслав Никонов. "за първи път САЩ наложиха санкции на съдия от страна-членка на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 110А за руснаците като изпратиха българската армия срещу германците и "вързаха" 100 000 черни забрадки в България какво ще кажеш? На всичкото отгоре с нечувано унижение/има го филмирано/ ни наредиха на пейката на "победените"!! Хем една българска пушка не е гръмнала срещу тях, хем дадохме 40 000 убити и 100 000 ранени да се бием на тяхна страна, хем "победени" и унижени!! Мразя ги теа руснаци, каам ви, чак бяс ме хваща!
105
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цар Борис 3 ти към Адолф Хитлер,,,Ако изпратя българската войска на Източния фронт,то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика ''.По добре черен хляб отколкото черни забрадки.
104
12
 
13
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
Санкции ще има за всички русофилски продажници !СЕГА НАРЕД Е И ЕС!
103
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е велик..Вчера в клип показаха портрета му, закачен в асансьор. Още първия, едва влязъл рече - "Твоя мать.."
102
18
 
18
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 4 години
Вън техните тайни и явни шпиони от СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!ВЪН ПРОДАЖНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!ДОЛУ РУСКОТО КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО!
101
12
 
9
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До ДобриХмм, интересен въпрос. Но не си спомням някой да е задал същия въпрос към Тодор Живков, при условие, че завършилият 8-ми клас пръв партиен и държавен ръководител на два пъти се опита да направи от България съветска република!Добри, дорогой, отговори моля те - според теб Тодор Живков трябва ли да се нарича българин?
100
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците............шутове и вън от България!
99
13
 
11
 
! Отговори
ежко888 преди 4 години
рассийская газета да не се обажда от коневръза!!!Това как засяга Рашистан?
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо се правим на шушумиги? Не съдията,а другото действащо лице по случая е интересно,никой не запита дали ще пътува към Вашингтон за награда и кой съдия ще постанови решение?
97
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът е какво предпочитате - Пътуване в Русия или пропуснато в САЩ???
96
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо тая "газета" толкова е заинтересована от съдбата на съдията?
95
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее Ленин и Сталин.Путин е велик.Радев и той е печен.
94
5
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "от 89": Е ти се извади такъв съчинител, че направо биеш всички рекорди.Във Владивосток трудно ще видиш руснак? Чети Уикипедия: Население на Владивосток:руснаци 475 200, китайци 2446Сахалин: 84% от населението са руснациЛ'ъжи по-малко. Дори и в троленето това трябва да се прави с мярка.Не че има връзка с темата.
93
5
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 4 години
Ти вчера ли се върна от там ? Ти даже и на картата не знаеш къде са тия региони дето описваш а *** знаеш какво е там
92
5
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 94: Откъде накъде Кремъл се намесвал? Ами ти не си прочел статията. Виж какво пише там. "Российская Газета" цитира думите на Николай Малинов, не изразява собствено мнение. Чети:"В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише "Российская Газета".Такава ти е опорна точка?
91
16
 
10
 
! Отговори
от 89 преди 4 години
Минус връз минус да слагате,все тая!До като Русия и Япония се дърлят за Курилите,китайците ударно заселват Сахалин,а във Владивосток трудно ще видиш руснак!Сега водят преговори за Чукотка да я вземат под наем!Само дето там са волфрамовите и молибденовите рудници на Русия!Е,и златото на Колима!Само ако видите как полуразрушени и изоставени блокове се ремонтират и заселват от китайци,лошо ще ви стане!Така че слагайте минуси,за това акъл не се иска!
90
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болгарская Газета: С какво Миталов заинтригува Кремъл? И от къде на къде Русия ще се намесва така брутално ,,братски'' във вътрешната политика на българското правителство.Миталов беше уличен в престъпление по служба.Той е негоден да бъде в политиката.
89
8
 
24
 
! Отговори
От Бойко идва преди 4 години
Интересно как никой не си задава въпроса защо точно след посещението на Бойко във Вашингтон американците откриха, че Миталов бил корумпиран, защото разрешил пътуване до Русия. Твърде вероятно е точно той да му е споменал името, за да се докаже като п'родажник първо качество и верен слуга на американските интереси.
88
1
 
17
 
! Отговори
така е преди 4 години
До по-далече от РусияИ най-важното-този слугински манталитет в нашенските фили и фоби трябва да изчезне!
87
29
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 4 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.