Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?

Решението за Николай Малинов ли е разковничето?
Обновена: 11 фев 2020 15:35 | 11 фев 2020 15:35,
177
Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?
Снимка: БГНЕС

Преди броени дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "Андон Миталов е бил замесен в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно вредят на независимостта на демократическите институции в България". На какви основания са направени тези изводи, държавният секретар така и не поясни, пише "Фокус".

В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише  "Российская Газета".

Още по темата

Организацията "Русофили" се занимава с развитието на отношенията между София и Москва в хуманитарната сфера. Тя събира около себе си стотици активисти, които помнят колко много Русия е направила за България и как България е подкрепяла Русия.

Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.

По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си, внезапно е обявен за корумпиран. На жена му и дъщеря му също са наложени санкции. Това е скандална намеса във вътрешните работи на България, сплашване и демонстрация на сила от страна на Америка".

Както отбелязва лидерът на "Русофили", подозренията за корупция са абсурдни. "Не мога да повлияя на решенията на съдията. Това се изключва от самия механизъм за вземане на съдебни решения в България. Например, друг съдия ми отказа подобно искане". Също така, според лидера на "Русофили", "фактът, че се върнах в София, след като получих ордена в Москва, опровергава всякакви предположения за някакво снизхождение от съдия Миталов, когото, между другото, не познавам".

По-рано говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза по отношение на награждаването на лидера на "Русофили", че "признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване".

Както отбеляза в изказване по руския "Первий канал" ръководителят на организацията "Руский мир" Вячеслав Никонов. "за първи път САЩ наложиха санкции на съдия от страна-членка на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
14
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Дайте да видим какво пита и вестник"Московский Комсомолец":):):):):)
65
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 66Otivai da reve6 za soca naqkade drugade, nikoi ne go interesuva jalkoto ti mnenie taka ili inache
64
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета отговорите ми става ясно колко хора у нас са с промити мозъци. Никой не се замисля,че действията на САЩ са действия спрямо колония и намеса във вътрешните ни работи. Значи щом те са казали съдията е виновмен. А къде остана презумпцията за невиновност? Вината се решава само от съд с присъда и със съдебни действия. Няма да се очудя ако утре някой поради зазяпване се блъсне в колата на посланнике на САЩ. Бъдеге уверени,че ще го изкарат терорист, действал с умисъл.
63
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да се напъвате американофилчета и да славите империята на злото,визите няма да бъдат премахнати.Още ли не сте разбрали,че САЩ приятели нямат,а само интереси.И точно този акт на вмешателство в Българската правосъдна система,още веднъж по фрапиращ начин го доказва.Департамента им дефакто не се интересува от корупцията в БГ а от отношенията ни с Русия.Това е позорно за една,уж могъща държава.От какво се страхуват?От един орден за един заслужил човек.Слабо,годпода.Само с пари не става.
62
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те заради такива руски шпиони страната ни е последна в Европа от 44 г до ден днешен! Фалити, кражби, убийства зад всичко това стоят партизаните, ятаците им и руските им господари, сега народа го тъпчат УНУЦИТЕ ИМ! Народен съд трябваше да има още 89 г
61
22
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
Yankee go home!
60
26
 
30
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
След като нашето правосъдие е такова, че обвинени в шпионаж с/у България, могат спокойно да напускат страната, за да си получат ордените за антибългарска дейност и държавните органи не виждат проблем в това, ще се наложи американците да им налагат санкции ... А това за един *** си е доста звучен шамар, като се има предвид че колкото и да обича Матушката си Русь, накрая праща отрочетата си в Щатите ... !!!
59
22
 
26
 
! Отговори
Россия Ке Падне 2020 преди 4 години
Поредния руски агент в България е разкрит, в този случай високопоставен съдия. Мисля, че е време Народното Събрание да обнародва Закона за Защита на Държавата от 1940 г. защото тезиГниди са проникнали във всички нива на държавата
58
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно се е скрил бай Андон съдията, чака да отмине бурята и евентуално да няма доказателства и да му се размине.
57
15
 
7
 
! Отговори
:) преди 4 години
ауу 46, ако си тръгнал да учиш в САЩ, ако си се объркал. Много си изпаднал.
56
18
 
24
 
! Отговори
До54. преди 4 години
Стъпал си на изгнила дъска,бе аркадаш.За САЩ мога да ти разказвам колкото искаш,но първо ми кажи колко ти плащат на постче от фондацията на дедо Щори-"Америка за България" за да разбера с кого си имам работа.В Унгария я наритаха.Кога ли у нас ще им бием дузпата?
55
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откак сме със САЩ станехме индустриална сила в ЦИЕ.
54
17
 
25
 
! Отговори
а де, 54 преди 4 години
Нещо доказателства ще видим ли. Ако няма доказателства, изречените обвинения се наричат ЛЪЖИ. Излиза, че американците лъжат безогледно. И са стандартни измамници.
53
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дружно са излапали рублите.
52
20
 
27
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
И жената, па и дъщерята, а чух че дори и унучето било корумпирано!!!! Само заради това американският посланник незабавно трябва да бъде обявен за персона нон грата!
51
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и червените ***, Миталов също е взел рубли, само че в по голям размер.
50
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
51, ти нали си получаваш редовно копейките, трай си и чакай следващото плащане.
49
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей много милостиви тез руснаци. Забравиха си техните проблеми за един печат се разреваха.
48
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я да видим,колко американофилчета президентите на САЩ са наградили за популяризиране на българоамериканската дружба?Николко.Към слугите си американците са безпощадни.Те винаги са се смятали за фърст а другите за плява на конетеим.Дерзайте,амераканофилчета,че скоро грантчетата може да секнатНанси скъса публично речта на"претендента"за състоянието на съюза,защото вече не го счита за Президент,въпреки че импичмънта им не минаТа там най-напред да се разберат помежду си пък тогава да раздават шамари
47
19
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Русийская гЪзета да пита Московский комсомолец ... Що се отнася Миталов, той си заслужи "гнева на Помпео" с факта, че даде възможност на един гражданин разследван за рушки шпиноаж, да отиде на крака при товарищ путин за да получи медала си, при положение че с/у него течеше съдебно производство и имаше забрана да напуска страната ... !!!