Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?

Решението за Николай Малинов ли е разковничето?
Обновена: 11 фев 2020 15:35 | 11 фев 2020 15:35,
177
Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?
Снимка: БГНЕС

Преди броени дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "Андон Миталов е бил замесен в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно вредят на независимостта на демократическите институции в България". На какви основания са направени тези изводи, държавният секретар така и не поясни, пише "Фокус".

В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише  "Российская Газета".

Още по темата

Организацията "Русофили" се занимава с развитието на отношенията между София и Москва в хуманитарната сфера. Тя събира около себе си стотици активисти, които помнят колко много Русия е направила за България и как България е подкрепяла Русия.

Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.

По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си, внезапно е обявен за корумпиран. На жена му и дъщеря му също са наложени санкции. Това е скандална намеса във вътрешните работи на България, сплашване и демонстрация на сила от страна на Америка".

Както отбелязва лидерът на "Русофили", подозренията за корупция са абсурдни. "Не мога да повлияя на решенията на съдията. Това се изключва от самия механизъм за вземане на съдебни решения в България. Например, друг съдия ми отказа подобно искане". Също така, според лидера на "Русофили", "фактът, че се върнах в София, след като получих ордена в Москва, опровергава всякакви предположения за някакво снизхождение от съдия Миталов, когото, между другото, не познавам".

По-рано говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза по отношение на награждаването на лидера на "Русофили", че "признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване".

Както отбеляза в изказване по руския "Первий канал" ръководителят на организацията "Руский мир" Вячеслав Никонов. "за първи път САЩ наложиха санкции на съдия от страна-членка на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
19
 
12
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Бе и Прецедента искаше доказателства па като ги извадиха олелееееее...така ще стане и с тоя "съдия"
85
26
 
13
 
! Отговори
ах,недей ма Маро преди 4 години
Вместо да се правят на НЯКОИ,по-добре е руснаците да си зарежат мераците по "славното съвеЦко"минало,и да почнат да си оправят държавата!Щото бедна ви е фантазията каква разруха е в провинцията,а за Сибир да не говорим!И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ РУСНАЦИ НИЕ,БЪЛГАРИТЕ,СМЕ "НАРОД ОТ ПРЕДАТЕЛИ"!Сигурно защото не искаме да им се дупим и слугуваме!Те не могат да свикнат с мисълта,че квото беше-беше,и вече са никои!Колкото по-далече от тях,толкова по-добре!
84
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фащ са затънали до шията, затънли в дългове с множащи се мързеливи "красавици" . Изправени са пред трудни решения. Спешно се нуждаят от нов конфликт или балъци като нас за рекет. Кофти късмет е нашият. Пак сме от губещата страна.
83
23
 
12
 
! Отговори
Азазел преди 4 години
"Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?"Защо пита и кого всъщност пита?А защо, например, не пита как така през миналата година в Русия от СПИН са починали 37 хиляди души?
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как нагло те истрха! Познай защо! Промиването на мозъците и смямата на чипа е в пълен ход.
81
8
 
7
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
След атаката на NASA няма да има за кого да се шпионира, защото враговете на Свободния свят ще изчезнат завинаги...
80
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народ който е световен шампион по любов към Путин не може да не е беден и на последно място в ЕС.
79
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветвам фащ да се занимава с постоянните престрелки и убийства у тях и да намери начин да храни тъмнокожите без да рекетира други страни.
78
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах го този Николай Малинов по телевизията. Не се държеше като господин никой в правова държава/както е всъщност/ а като губернатор на руска губерния.
77
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
79 Разбрахме, че си поредния русолизец, ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ЯВНО! Един руски агент незнайно поради каква причина високопоставен съдия в БЪЛГАРИЯ,, пуска ОБВИНЕН в шпионаж ( в полза на русия) руски агент да си получи наградата- ИНДУЛГЕНЦИЯ лично от батюшката! С цел да заплаши българската прокуратура- да не " пипа" руските шпиони, това в прав текст ни го " преведе" на следващия ден посланика макаров! Само че този път засечка! Щатите застанаха на страната на България за първи път от 89 г
76
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък народ, жалка държава щом не са в в състояние да открият и да накажат по българските закони чужди шпиони, а чакат от чужбина да им кажат кой е!А пък коментиращите *** (без мен разбира се) се опитват на някакъв селски диалект да прикрият скудоумието си.
75
9
 
30
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Мнозина не разбират същината на въпроса. Оставете кой обича/мрази САЩ и Русия. Една държава казва на друга (предполага се - суверенна) държава, че г-н Х и семейството му са корумпирани и че нямат право да ходят там. Това за ходенето - ОК, всеки решава кой да влиза в дома му, макар че е странно преди да е поискана виза, защото може да не поиска и става абсурд. Притеснителното е, че страна с претенции за демокрация действа фашизоидно и елиминира презупцията за невинност. Сега разбрахте ли?
74
20
 
12
 
! Отговори
AZ преди 4 години
Отговаряме на руската газета-с това,че съдията пуска руски шпиони на свобода.
73
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много умни глави сте се събрали тук??, да не пропусна Странджата: много си ***,ама много!
72
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много умни глави сте се събрали тук??, да не пропусна Странджата: много си ***,ама много!
71
18
 
10
 
! Отговори
venix преди 4 години
Ше искате да смучете на Русия тръбата, ама ше е късно!
70
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския съдия на българска хранилка е само първия *** в СПИСЪКА на САЩ! За сега в него има още 15 руски еничара, които в подходящия момент ще бъдат изложени пред българите
69
19
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Малко наглички и недипломатични ми изглеждат действията на жужето Жужи... - да извикаш в Масква току що заловения руски шпионин и да му закичиш орден... - вместо да поднесеш извинения на българската държава...
68
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин Помпио, продължавай със списъка, докато московските хейтърчета изпукат до крак от яд.
67
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русначетата ги заболя че им подгониха нахалните шпиони по целия свят включително и от курицата България. Боли ли, руски кратуни, боли ли?