Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите

Тя се водела в цяла Източна Европа чрез агентура и НПО-та
21 фев 2020 18:00, Елка Василева
420
Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите
Сергей Наришкин. Снимка: архив, БГНЕС

Спецслужбите на САЩ са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, като неин епицентър е България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Русия Сергей Иванов пред ТАСС.

„Съгласно получената информация спецслужбите на САЩ са разгърнали мащабна кампания за компрометиране в страните от Източна Европа на политически и обществени дейци, обявяващи се за развитие на добросъседските отношения с Русия. За тази цел се мобилизират агентурата и неправителствени организации, финансирани от официалните ведомства на САЩ“, каза Иванов.

Още по темата
„Епицентър на тази кампания на Балканите стана България, където редовно се инсценират „шпионски“ скандали с последващо необосновано изгонване от страната на руски дипломати“, подчерта той.

Като пример за акция от подобен род Иванов посочи разпространението на фалшивата информация, че главната тема на разговора на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин с шейх Мухамед бен Рашид ал Мактум на 10 февруари е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков, който е бил задържан в Обединените арабски емирства по искане на България по обвинение във финансови престъпления. „В резултат на проведеното от нас разследване е установено, че първоизточник на тези „сензационни“ сведения е представител на спецслужбите на България в една от страните от региона, контролиран и поощряван от американците, които направляват неговата работа срещу руските интереси“, съобщи Иванов.

Той подчерта, че „фалшифицирането на информацията за съдържанието на срещата на шейм Мактум и директора на СВР е имало също така за цел да усложни междудържавните отношения между нашите страни и сътрудничеството на спецслужбите на ОАЕ и Русия“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Баси: Е, не мое всички държави да са толкова напред с материал като в БГ
322
7
 
14
 
! Отговори
Баси преди 4 години
Държава с 10 пъти повече убийства на 100 хиляди,с много по-къса продължителност на живот,с милиони наркомани и номер едно по заболели от спин в Европа,с два пъти по-малки заплати от българските...да ни поучава?! Хайде,нема нужда!
321
5
 
16
 
! Отговори
Българофил преди 4 години
Ако България не беше дарила на Русия религия и писменост,щеше ли да има Русия?
320
14
 
12
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Към всички бълващи злъч и омраза към Русия ще задам въпроса: Ако Русия не ни беше дарила свободата щеше ли да я има днешната Българска държава? Та България отсъстваше от световната карта! Неблагодарници,опомнете се! Как допуснахме този разпад на държавата ни?! Всички носим вина за това, едни с търпението и мълчанието си, други с греховни политически или грабителски действия. Струвало ли си е това Освобождение, колко евтина се оказа кръвта на ВСИЧКИ загинали за българската свобода ?
319
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите"Eмммм, то също и дълги години, чак до ден днешен е и епицентър на руска про-руска кампания, ама нещо за това ще кажат ли?
318
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е САЩ. ИСтината за Руснаците и как са ни мачкали полека лека излиза наяве и българите си искат рашките да се разкарат. Това дето руснаците са ни го "завещали" никаква агентура не може да го инсценира.
317
2
 
13
 
! Отговори
Джабаро преди 4 години
Решетников, Калашников, Макаров, Медведев..... Виж им само имената. Как да ги харесваш.
316
6
 
15
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Нокога повече в сферата на Русия.
315
6
 
14
 
! Отговори
МацКва да се ебе у преди 4 години
Гъзо!Блядистанци трябва да разберат че са мразени по много причиниНе само у насНавсякъде по света
314
14
 
3
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
До Анонимен 332Блатник си ти моето момче, освен че нищо не можеш си и страшно малокалибрен.Да те питам къде си завършил, също ми е интересно как са те зели на работа?На интервюто да не са те питали дали си психично болен, и предполагам си казал че си се лекувал на 4-ти километър...веднага са те зели.Все пак трябват подлизурковци.
313
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ва тници те все още не могат да приемат разпада на блатная и отделянето на Източна Европа от тях.ДрОгаре свиквайте....това е положението.
312
10
 
5
 
! Отговори
Малинов до Кремъл преди 4 години
Наришкин, пущай новичока, че не се диша тук вече от американска диктатура!
311
2
 
11
 
! Отговори
наришкин, преди 4 години
И защо точно България е епицентъра? Нали тука сме само русофили? Не се вързват нещо нещата.
310
5
 
15
 
! Отговори
лъже преди 4 години
Тоз коришкин косвено си призна че е ходотайствал пред чалмата да освободи Божков. Половицата "Гузен не гонен бяга" се потвърждава още веднаж.
309
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Москва,Москва..ти пак пламтиш!Отчаяни са! Много некадърни са хората им в България, Турция им шикалкави, коронавируса срива икономически Китай.. Днес отново пуснаха партенката с апартамента на Борисов в Барселона. Сигурно разчитат да вдигне кръвно и да получи инсулт.Плохо, товарищи,плохо!
308
12
 
5
 
! Отговори
Северна Корея преди 4 години
Сега цъкат само минуси герберастката медия, умалчаха се с доводите си за комунисти.То всъщност, само това повтарят, доста ограничени и плоски са.
307
11
 
7
 
! Отговори
antibg преди 4 години
бойко в поза партер а зад него новият фюрер от вашингтон му диктува правилата на играта,проституцията е осъдително деяние
306
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do 321 Ти не ми разправяй как е в Русия, а виж как сме ние - 13 % от работещите са на минимална заплата, милион и половина пенсионери са на минимална пенсия (110 евро). 89 % от семействата са под житейския минимум. Бедни в Русия са 13 процента от населението, а в България - двойно повече. А Путин сега им даде по 7500 долара за първо дете, по 80 долара месечна помлощ за дете и безплатна топла храна за учениците. А уж са много по-зле от нас според тебе.
305
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ ФОРЕВЪРГЕРБ В МОМЕНТА СЕ НАВЕЖДА НА МОСКВА
304
11
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ ФОРЕВЪР преди 4 години
До Анонимен 323Кой българин го интересува мнението на Москва?Кажи бе лапе с жълто около устата?Българина гледа своята кошница, а не когато ви стане неудобно и да почнете като стари бабички да повтаряте едно и също - комунисти, комунисти, комунисти...хахах.Прозвуча 3-и пъти като глашатая на Борисов...хахаха