Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите

Тя се водела в цяла Източна Европа чрез агентура и НПО-та
21 фев 2020 18:00, Елка Василева
420
Москва: България е епицентър на антируска кампания на US службите
Сергей Наришкин. Снимка: архив, БГНЕС

Спецслужбите на САЩ са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, като неин епицентър е България. Това съобщи ръководителят на пресбюрото на Службата за външно разузнаване /СВР/ на Русия Сергей Иванов пред ТАСС.

„Съгласно получената информация спецслужбите на САЩ са разгърнали мащабна кампания за компрометиране в страните от Източна Европа на политически и обществени дейци, обявяващи се за развитие на добросъседските отношения с Русия. За тази цел се мобилизират агентурата и неправителствени организации, финансирани от официалните ведомства на САЩ“, каза Иванов.

Още по темата
„Епицентър на тази кампания на Балканите стана България, където редовно се инсценират „шпионски“ скандали с последващо необосновано изгонване от страната на руски дипломати“, подчерта той.

Като пример за акция от подобен род Иванов посочи разпространението на фалшивата информация, че главната тема на разговора на директора на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин с шейх Мухамед бен Рашид ал Мактум на 10 февруари е била съдбата на българския бизнесмен Васил Божков, който е бил задържан в Обединените арабски емирства по искане на България по обвинение във финансови престъпления. „В резултат на проведеното от нас разследване е установено, че първоизточник на тези „сензационни“ сведения е представител на спецслужбите на България в една от страните от региона, контролиран и поощряван от американците, които направляват неговата работа срещу руските интереси“, съобщи Иванов.

Той подчерта, че „фалшифицирането на информацията за съдържанието на срещата на шейм Мактум и директора на СВР е имало също така за цел да усложни междудържавните отношения между нашите страни и сътрудничеството на спецслужбите на ОАЕ и Русия“, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въобще бе ме интересува какво говори Москва.Държава,в която неравенството е по-голямо, отколкото в Африка и Латинска Америка, не може да дава тон на света. Държава, в която около 40 млн.човека получават между 10 и 20 хил.рубли(130-190?),а 11-те мениджъри на Сбербанк ще си разделят 6,5 млрд рубли,не мога и не желая даже да я мисля...
302
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Англия излезе от ЕС, САЩ искат да превърнат Полша в новия троянски кон на Европа. Американска пропагандна машина се насочва към Източна Европа и Полша, където държавните медии (под Контрола на правителството на Качински и САЩ) от сутрин до вечер пишат злобна пропаганда срещу Русия, Франция и Германия за да настройват поляците. В Полша ще започне строежа на най-голямата американска база в Европа, където ще бъдат разположени ракети срещу Русия. Целта е унищожаването на ЕС и Русия.
301
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По отношение на ЕС и Русия, и САЩ са с еднакви интереси - и на двете им е по-изгодно много слабички държавички, отколкото един съюз.Но определено ЕС пречи повече на русия.
300
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ финансират фашистките правителства в Източна Европа - от една страна да дразнят Русия, а от друга да са троянски кон на ЕС. САЩ финансират Брекзит. Тръмп официално каза, че се радва, че Англия е напуснала ЕС. САЩ финансират и строят бази в Полша и ги насъскват срещу Германия, Франция и Русия за да създават напрежение и нестабилност. Полша блокира всяко едно предложение за развитие на ЕС. САЩ затвориха журналиста Асандж за да му запушат устата понеже разкриваше мръсните им ризи. Гадове.
299
12
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Ееееех, Наришкин , може да сме епицентър на всичко , но поне не допуснахме 1 $ = 68 лева !!! Това коментирай , "брадър" ! Виж ся, Наришкин , разбираме , че искате вие да ни командвате , но ние пък не искаме ! Затова , Наришкин, пий си одеколона "Тройной" и бегай в тундрата !
298
11
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ ФОРЕВЪР преди 4 години
До Анонимен 316Това ли е само от "високоплатените" ИТ-та, разочарован съм.Освен че разбрах че съм комунист и привърженик на Путин, друго можете ли или сте просто калинки...?
297
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да подкрепям страна (сащ), която иска да разпадне ЕС и активно подкрепя с всички възможни средства брекзитаджиите и сеператистките партии из цяла Европа. Включително жълтите жилетки. В същото време Путин обяви, че не иска да се разпада съюза. Това са официалните становища на двете държави.Вие ми кажете кое е по-голямото зло за Европа. Русия или фашизоидите в сащ, за които не е проблем да запалят цели части от света (БИ) за собствени изгоди, а негативите (бежанци) да ги поема Европа.
296
3
 
7
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 4 години
Защо спора е къде е по-добър живота - в Русия или в Америка. Аз ще ви отговоря, защото съм ги изръшкал и двете държави: Най-добър си е живота у нас в България. Подробности много, но не е за коментара тук.
295
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Викинга314 Роби са руските слуги в България.
294
5
 
2
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
Смота ня ци, роби!!!
293
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Наришкин само подчертава българската поговорка: "Гузен - негонен бяга "
292
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И така трябва да е център
291
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са се объркале....България е епицентър на антиевропейската кампания на RU службите
290
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕМИ НОРМАЛНО Е БЪЛГАРИЯ ДА Я ПАЗЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ. БЪЛГАРИЯ Е СЪЮЗНИК НА САЩ ВСЕ ПАК.
289
10
 
4
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
Тези които се изказват за Русия, никога не са били там, ама многоооо, знаят, експерти са!!! Къде е Алеко да прибере одрипаните герои-***, че осиротяхме!!!!
288
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-далеч от Русия,толкова по-близо до цивилизацията.
287
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия никога не ни е била приятелска страна.Последната новина е,че Руската православна църква открито застана зад Сръбската православна църква,относно нейното влияние във Северна Македония и МПЦ. РПЦ смята,че СПЦ трябва да влияе върху МПЦ,т.е. Охридската архиепископия,а не Вселенския патриарх,за Българската православна църква дори не споменават от Москва?!
286
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30285% от българите имат роднини в САЩ.Колко % от българите имат роднини в русия?
285
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ ФОРЕВЪРСмеем ти се на тебе льольо.Щот си смешен.
284
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до НасрашкаОли ние сме "партньори" със сащ не сме на Русия ама важните решения за нашата територия се вземат от вашингтон или от Козяк. Така е с васалните територии като нашата. Насрашка ако се направи анкета дали да сме със америка съм убеден, че 85% ще кажат НЕ.