Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин

Удвоил се е броят на хората, които имат нужда от помощ
4 юни 2020 21:50, Нели Христова
209
Коронавирусът накара Русия да не вярва на Владимир Путин
Снимка: БГНЕС

Русия, като много други държави, се тресе не само от здравната кирза, причинена от коронавируса, но и от икономическите й последици. Общественото доверие в президента Владимир Путин никога не е било толкова ниско. С нарастващата безработица има и нарастващо разочарование в Кремъл. Русия не вярват на сълзи, но вече не вярва и на Путин.

Още по темата

"Променило ли се е мнението ви за президента?"

"Да, отговаря Милана, която живее в родния град на Путин Санкт Петербург. - Вече не му вярвам." Според нея, властите в страната са били напълно дискредитирани по време на кризата.

"Аз бях продавачка в магазин за цветя. Съпругът ми развеждаше туристи из града. Това са две професии, които силно бяха ударени от кризата. Хората като мен бяха изоставени. Бяхме оставени да се мъчим сами. Никога не съм си и представяла, че ще ми се наложи да оцелявам с пакети хранителни помощи", казва Милана пред BBC. По думите й, държавните облаги не са достатъчни, за да издържа семейството си.

"Къде е помощта? Къде е? Всички ли ни забравиха? Вече не гледам националната телевизия. Преди го правех и наистина вярвах на всичко, което казваха там. Вече не вярвам на нито една тяхна дума. Единственото място, от което се информирам, е интернет. Искаше ми се да вярвам на президента... През март имахме големи планове. Сега нямаме никакви", казва през сълзи Милана.

Кафенета и ресторанти в цял Санкт Петербург работят заедно, за да осигуряват хранителни порции на тези, които имат нужда от тях. Те са спасение за онези, които са останали без работа.

"Броят на хората, които ни молят за помощ, се е удвоил през последните два месеца. Очакваме броят им да се увеличи още и още", казва Данил Краморов, директор на благотворителна организация. Мобилната кухня за супа също храни повече нуждаещи се от преди. Опашката пред нея добре показва икономическите последици от COVID-19.

Там е и Владимир, готвач, който съвсем наскоро е освободен от работа.

"Ще трябва да започна да крада. Какво друго мога да направя?", пита той.

"Ако Путин бе тук сега щях да го питам дали наистина знае какво се случва сега, как живеят хората, как се мъчат. Как ще се измъкнем от тази ситуация? Какво ще предприемем за бъдещето? Как ще се върнем обратно на краката си? Не знам. Не можем да видим никакъв изход от ситуацията",казва Милана.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
10
 
24
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
А някои хора имат нещастието да са родени в жалко подобие на държава. Каквато е Русия.
131
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента Доналд Тръмп е одобряван от 49 % от американците, но 48 % не го одобряват, а според Левада център в момента Путин събира 63 % одобрение от руснаците. Та Путин та Путин. Руснаците много добре разбират, че в момента няма кой по-добре да се погрижи за Русия от Путин и благодарение на взетите мерки епидемията не засяга Русия така дълбоко , както западните страни.Всеки добър международен журналист-анализатор ще потвърди това
130
6
 
4
 
! Отговори
Дончо преди 3 години
DW?Yes, sir!
129
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 158 бай *** Вярвай си, че е така, байганювец. Но в Русия хората не *** със стотици хиляди като в САЩ - в Америка от коронавируса са умрели досега 110 148 души, а в Русия - само 5,384. В Америка са направени 19 553 317теста, а в Русия - 11 733 051. Това тестиране показва, че В САЩ са заразени над 10 % от населението, а в Русия - 3,75 %. Огромната част от руснаците получават помощ от държавата и изобщо Русия се справя с епидемията много по-добре от САЩ, другото са приказки
128
4
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
за най обикновенните хора в този период трудностите са най големи и са навсякъде не само в русияразликата е в това как в различни държави се проявява помощ от правителстватане е изненада че властта в кремъл не се интересува от страданието и лошото качество на живот имено на най засегнатитеежедневното промиване на мозъци в един момент достига своя край и народа спира наивно да вярва колкото и да му се иска розовите думи на властта да са реалност
127
15
 
8
 
! Отговори
А през това време преди 3 години
Горкият Путин, рейтинга му се "срина" до 55% :) В Тиквената Империя, цар *** мечтае за 30% и е готов на всичко (освен да спре да краде), за да го постигне :)
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато си гукаме тука, на екрана на компютъра ми все излизат реклами с понад.пени мадами по бикини. Ех, аман, бе.
125
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не сте превеждали с гоогле бе хора,как ще се обърнем отново на краката сина български е как щ си стъпим отново на крака,не се излагайте.Иначе за разлика от нашия храбрец Путин наистина се е сврял в миша дупка и само чрез интернет разговаряс народа си и министрите.
124
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин изправи Русия на крака и сега мисли кой да назначи за президент на САЩ; че нещо нещата там излизат от контрол, което може да дестабилизира целия свят. Днес е имал телефонен разговор с Си Дзинпин , малко да се посъветват, че новините, които идват отвъд океана са все по-тревожни. Може да се наложи да се изпрати в Америка китайската рамия, че американската нещо не се справя
123
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец доларът беше 86 рубли, а сега е 71 рубли. Така че нещата се успокояват, но не и в САЩ
122
9
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Според дрогарите пyтин0питеци от съседната статия коронавирус няма. Бойко Борисов и НОЩ само плашели хората и ограничавали свободите им, за да крадат европейски помощи. Така че и съветските крепостници нещо бъркат. Другарят джудже *** лъже като Бойко и Мутафчийски, Ковид 19 няма, краде пари явно от Севернокорейски помощи, защото на него няма кой да му даде друг...или колегата му по полово име, Мъдурko може би.
121
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са задръстени колкото си искат.То му личи от много време, че е пълен балон, те сега се сетили да не му вярват.Така е като 100 години ти промиват мозъка.
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 141 Швейцарските банки приемат и влогове в злато, мюмюне, а има и трезори със сейфове. цената на златото расте - ето ти лихвата, цената на златото рассте, което значи, че долара се обезценява
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 143 Помощите за безработни в САЩ са за 21 седмици. Плюс това там към 50 милиона работят случайна работа на черно или са на граждански почасов договор и не им се полага помощи по безработица. Остава им да събират празни кутийки от кока кола и бира -една кутийка - едно доларче, пак е нещо
118
6
 
7
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Как може да не му вярват?! Такъв честен човече!
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 138 Ха ха ха ха
116
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия разполага уникално оръжие"Могат ли да го ядат, или боршА и квасА са най-добрите ?
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Квака-квака-квака-кваАз съм жаба без главаИмам си гръбначен мозъки инструкции от Козяк
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладен си е лягал... Като ги знам какви са, сигурно е ял само шест хамбургера, вместо обичайните десет.
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питай швейцарските банки, дали е в злато и брилянти :) Та те извозват злато, за да крепят рублата.