"До свидания" руски туристи, отмениха почивките им за юли месец

Причината е ясна – коронавирусът
27 юни 2020 16:48,
274
"До свидания" руски туристи, отмениха почивките им за юли месец
Снимка: БГНЕС

Руските туроператори започват да отменят задграничните почивки за месец юли, предава TACC, като се позовава на изявление на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР).

Още по темата

"Туроператорите нямат големи надежди за възобновяването на международния туризъм през следващия месец, не искат да поемат рискове и затова отменят ваканциите с полети през юли", се казва в изявлението.

По-специално решението за отмяна на пътувания с дати на отпътуване до 16 юли е взето от туроператора „Интурист“. Компанията отбеляза, че резервираните турове могат да бъдат разсрочени за всякакви други дати през 2020 и 2021 година, допълва "Фокус".

Според бюлетина на АТОР операторите на Pegas Touristik, Tez Tour и Coral Travel също са обявили анулирането на юлските екскурзии.

Както министърът на транспорта на Русия Евгений Дитрих съобщи по-рано, вероятността за възобновяване на международните полети от Русия през юли остава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз живея на Несебър,имама много живеят постоянно като много са собственици ,по улиците сега можеш видиш руснаци и ромове,тая година са много роми кво правят дявол знае)
201
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Waffen SSДосвидание ама са тук, живеят даже сред нас.Радваха се на униформата с пагоните и ме гледаха с влажен поглед, още са тук.Все пак не ги харесвам, може би защото ми се струват надменни и не искат да говорят български, английския по го признават.Който не иска да се срами на български, на английски ще му провърви, има много хубави рускини.Естествено ако знаете руски, съвсем ще ги размекнете.
200
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си стоят в Блатная, да одат на Крим.
199
7
 
34
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
""До свидания" руски туристи""Нещо не се долавя неолиберално задоволство ,а скрита болка от нереализирала се хотелиеро-ресторантьорска алчност от щедрите руските туристи.Нещо като усмивка през сълзи и буца на гърлото.Красиво.То и български няма.Ако застане Ангелакова да изпълнява ролята на "земна стюардеса" на летището в Бургас,сигурно няма да се преумори от посрещане на полети
198
29
 
15
 
! Отговори
Щерев преди 3 години
всички с руски паспорти:куфар,гара,сибир
197
11
 
5
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Я, аз да си пусна "Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond" пълната версия и малко "Rolling Stones" и след това пак се включа в дискусията,но няма да е лошо малко пр-ст-ците да намалеят
196
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22 МСПМантрата на мутрохотелиерите са рускоговорящите, може и да се изрепчат, може и да изтупат 100лв. "бакшиш", зависи от настроението им.Западняците една стотинка отгоре не дават, освен да напият някои британци с 2 бири и да се изръси с 1лв отгоре хахах.Затова реват за Русия мутрохотелиерите, трябва да лъжат в цените западните ни партньори за да вържат.
195
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192"Вируси не ни трябват."А ти тогава какво търсиш тук?
194
7
 
35
 
! Отговори
22 МСП преди 3 години
В самата статия се прокарва като основна нишка ,зле прикритото задоволство,че няма да дойдат руски туристи.Ами защо да идват като не ги харесват.Все пак, те не идват на социални помощи,а на собствените си пари.
193
4
 
25
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Самото заглавие е спекулативно по русофобска опорна точка. "Отмениха почивките им", "Досвиданья" и т.н. Като че ли ние сме ги отменили. А всъщност ги отменят те самите, по точно руските туроператори. Да се надяваме, че все пак някои ще дойдат.
192
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 201 генчо гунчевМного ми е кеф, че няма да има туристи по фекаломорието. Заминават за древната Елада
191
5
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА: Не ти ли е ясно, че тук не говорим глобално за българската икономика, а точно за туризма. Много хора се препитават през лятото по колюмплексите. А това, което си писал общо за икономиката по принцип е вярно. Г'лупостите тук ги пишат няколко трола по русофобската опорна точка.
190
4
 
8
 
! Отговори
така е преди 3 години
До ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА Така е, но това не означава, че с лека ръка трябва да се откажем и от малкото, което имаме. Едното не пречи на другото. Нека си има и шиене на *** и потници и роботика и земеделие.
189
7
 
12
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
""Явно повечето ни сънародници са много скарани с икономика, финанси и как работи системата""Хайде пак за БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА",базирана на ниско-качествените услуги и преразпределението.Нищо иновативно.Няма :роботика,кибернетика,бионика,ГАПС-ове,електроника,високо-точно мошиностроене.Едно шиене на *** и потници с чужди суровини,както и фарове,мигачи и килимчета за автомобили.Няколко колцентрове.Софтуера не го броя.Никакво производство,което да генерира висока добавена стойност
188
6
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
По мнението на работещите в комплексите, руските туристи са най-дисциплинирани в с най-добро отношение към персонала. Съжалявам ако това не съответства на русофобската опорна точка на троловете тук.
187
5
 
21
 
! Отговори
Bon преди 3 години
Глупости, в момента съм на Слънчев бряг от 3 дни, не е фрашкано, но е доста пълно и особено руснаци на всеки метър, доста са, а иначе простотията, африканското обслужване, наглост и измами в обслужването си е същото и по зле ще става. Само като погледнеш персонала по хотелите ти е ясно какви хора управляват туризма и до къде ще го докарат. Сега тук, когато не си доволен от нещо хитът е "Вземайте си щайгата домати и отивайте в Гърция, като не ви харесва". Абе *** работа..........
186
7
 
19
 
! Отговори
генчо гунчев преди 3 години
Интересно ми е как хората се радват, че няма да има туристи по родното море - независимо от каква народност са. Явно повечето ни сънародници са много скарани с икономика, финанси и как работи системата. Един много слаб туристически сезон, какъвто се очертава, няма да засегне само мутренските хотели, както тук много коментиращи се радват. Не си ли давате сметка колко много производства, реклама, доставки и т.н. услуги и продукти от цяла България са свързани с туризма?
185
6
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"""До свидания" руски туристи"",довиждане и български туристи,довиждане румънски, и сръбски туристи.Имаше една песничка на Мими Иванова "Вече свърши хубавото време".Ами дано Европа има много на социални помощи,та да ни ги изпраща.Ще дойдат араПи,сенегалци и от разни други екзотични места ,ще ни "подарят" разни нови и екзотични зарази.Все пак сме в неолибералният ЕС
184
12
 
14
 
! Отговори
Владимир преди 3 години
Русия никога не трябваше да ви освобождава знаейки ,че генът ви е нечовешки увреден и тюркооиден. Турците ви клаxа и когато пак започнат скоро Русия няма да си мръдне пръста този път за вас Булгарите потурнаций
183
4
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
До Анонимка 199""ПО ДОБРЕ ПРАЗНИ ХОТЕЛИ ОТКОЛКОТО ПУТИНОФИЛИ"" желанието ви е изпълнено ,даже преизпълнено .Празни са хотелите и ресторантите, и плажовете.Мераклии за Кафявото мутроморие няма