Русия успешно изпита ваксина срещу COVID-19

При всички доброволци се наблюдава развитие на имунен отговор
20 юли 2020 15:07, Ния Христова
93
Русия успешно изпита ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Министерството на отбраната в Русия обяви, че клиничните изпитвания на ваксина срещу коронавируса са приключили успешно. Те бяха проведени съвместно с Националния изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалей".
 
"Сутринта на 20 юли втората група от 20 доброволци беше изписана от военната болница. Преди изписването доброволците, в съответствие с протокола на изследването, преминаха последен преглед и преминаха контролни кръвни изследвания. Наличните резултати от тестовете показват недвусмислено развитието на имунен отговор при всички доброволци в резултат на ваксинацията", гласи съобщението на Министерството на отбраната на РФ.
Още по темата
 
От отделът подчертават, че тестовете за ваксините се извършват в пълно съответствие с действащото законодателство и научната методология. Не са открити никакви странични ефекти или нежелани реакции при доброволците, предаде "Фокус", цитирани от Bulgaria ON AIR.
 
"За да се потвърди постигнатият положителен ефект, безопасността и поносимостта на ваксината, всички доброволци на 42-ия ден след първата ваксинация отново ще преминат контролен преглед", допълват още от отдела. 
 
Данните ще бъдат изпратени за обработка до Националния изследователски център по епидемиология и микробиология. Там те ще оценят и подготвят държавна регистрация на ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Фармацевтични фирми минават през един от най - строгият контрол""Аз ти казвам, че не разговаряш с юноша!"Ха ха! Допий си млекцето и чети: "Контрола" е различно нещо от маркетинга, продажбите и картелите.
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като я откраднаха....
51
0
 
3
 
! Отговори
До 57: преди 3 години
Първо научи елементарната граматика, а след това ни занимавай с химичните си измислици !
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Русия няма частни - имам предвид такива които разработват оригинални продукти - ЗАЩО?"ЗАЩОТО НЕ ПУСКАТ АПТЕЧНАТА МАФИЯ НА ДЪРЖАВНО НИВО.Аз ти казвам, че не разговаряш с юноша! Мафията там е срастанала с властта и по - мафия няма как да стане. Фармацевтични фирми минават през един от най - строгият контрол и без държавна намеса няма как да стане това. Но ти си пей....
49
4
 
6
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Новата Волга също се пуска в производство,хахаха
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф аспирин и Байерн бе .Аспирин синтезира в първи курс на упражненията всеки студент по химия.Аспирина е елементарен.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега като пуснат ваксината в производство - напредналия фармацевтичен запад направо ще отрови от бързане да изкарат нещо подобно!
46
4
 
6
 
! Отговори
пиян русофил преди 3 години
Ваксината да се тества на фигуранта Радев преди да се включи в състава с химични оръжия на Българската армия.
45
2
 
4
 
! Отговори
Добър въпрос! преди 3 години
До Анонимен"Русия няма частни - имам предвид такива които разработват оригинални продукти - ЗАЩО?"ЗАЩОТО НЕ ПУСКАТ АПТЕЧНАТА МАФИЯ НА ДЪРЖАВНО НИВО.Същотот като с нефто-преработването.Тука като има частни фирми да разработват, зер лекарствата са безплатни ? или поне на позволими цени?Аптеките са законните наркопласьори в наше време!
44
4
 
7
 
! Отговори
безаналогов русофил преди 3 години
Ваксината е успешна. Измрели са всички вируси барабар с пациентите.
43
4
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Съдейки по жалното *** на английските знахари, рашките са ги отцепили!Спомнятете ли си преди ден какво пишеха? - руски хакери били им откраднали ваксината!Хаха!Къде са техните резултати - трябваше да са излезли преди руските ако имаше нещо вярно!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз те питам, защо не го правят фармацевтични фирми, а военни?
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално големи фармацефтични фирми в Русия няма частни - имам предвид такива които разработват оригинални продукти - ЗАЩО?Биби не ми ги разправяй тия на мен. Защо трябва да се занимават ЧАСТНИ "големи фармацевтични фирми". ЗА ТОВА ИМА ДЪРЖАВНИ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ФИРМИ А НЕ ВОЕННИ. ЯВНО НА РУСШНЯКА ГЕРМАНЕЦА МУ Е ВРЪКНАЛ ДО ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО ПРЕЗ ВСВ!
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отидоха в Италия и руските *** опищяха света какво са направили.После се оказа че нищо и половина.Сега с ваксината.По-добре по-малко хвалби и повече резултати, другари путиновци.
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано ама на дали. Поредната лъжа на рашистан
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всякаква информация идваща от расия е ненадежна
37
3
 
5
 
! Отговори
допълнение преди 3 години
И от американската ваксина и от руската са отчетени добри резулати.Инересно е,че и двете се прилагат двукратно!Каквато и да е ваксината ще е добре дошла!
36
4
 
7
 
! Отговори
До 40: преди 3 години
Защо ли си мислиш, че някой те брои за жив?Русия ако създаде работеща ваксина ще бъде първо за руснаците.След това ако искат да печелят пари ще продават в Южна Америка, Африка и Индия където има над 1 милиард човека, а това са най-засегнатите райони.Никой няма да се занимава с теб и да те моли.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рашистите се готвят да я експериментират върху населението си
34
0
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Резултатите за ваксината на Moderna Therapeutics са публикувани в New England Journal of Medicine в статия от 14.7.2020.