Ваксината срещу COVID-19 - пряка конкуренция между САЩ и Русия

Засега можем да говорим за препарат, който може да бъде ваксина, заяви Валери Тодоров
14 авг 2020 18:30, Ния Христова
54
 

Светът е разделен на две в позициите си за ефективността на руската ваксина срещу коронавируса. Само ден след съобщението, че Русия е регистрирала "Спутник" 5, редица страни изразиха съмнения, защото няма почти никаква информация за препарата. Основният въпрос е дали Москва не поставя националния престиж пред науката и безопасността. Не е изненада, въпросът е, че не са публикувани протоколите от фазите на изследване.

Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR 

журналистът и международен анализатор Валери Тодоров.
 
"Минали са първите два етапа, но засега можем да говорим за препарат, който може да бъде ползван като ваксина", заяви той. "Оттук нататък влизаме в идеологеми, студени войни... Не по-малко важно е да се открият е лекарства, нищо лошо няма в това съревнование", коментира анализаторът.

Още по темата

Според него тепърва предстои да се направи по-сериозен политически и икономически анализ.
 
"Хората, разочаровани от политиката, търсят лидери сред самите тях", заяви Тодоров.
 
"След изборите Путин даде усещането на руснаците за стабилност и посланието: Ние сме с вас и мислим за вас", подчерта събеседникът.
 
Доктора по органична химия и изобретателя проф. Йонко Мермерски е на мнение, че съществува пряка конкуренция между науката в САЩ и тази в Русия.
 
"В момента всичко се субсидира, има голяма надпревара, освен с времето и пандемията, но и между големите играчи, както виждаме", каза той.
 
По думите му има 6 ваксини, които се разработват успоредно.
 
"Усилието в световен мащаб е огромно. Винаги има субективност, защото всеки иска да е първи. С подобен пробив руснаците биха излезли по-напред на глобалната сцена. Фен съм, на която и васкина да е успешна, защото това ще подпомогне икономиката на целия свят", обясни проф. Мермерски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Но.... преди 3 години
До Мона Но България е една от първите държави където става задължителна - през 1948г. се прилата за първи път ,а в 1951г. става задължителна. Българското производство на БЦЖ е най-качественото.
45
1
 
0
 
! Отговори
Мона преди 3 години
24 До Автомобили с буквСамо дето БЦЖ ваксината не е създадена в Русия, а във Франция. Но нищо, вярвайте си в приказките!
44
2
 
2
 
! Отговори
sd50071 преди 3 години
руската ''ваксина'' е фейк нюз, аз не бих рискувал с нея.
43
3
 
2
 
! Отговори
браво Россия преди 3 години
Россия доказа че е номер 1 не само в технологиите но и в хуманността. Тази епидемия много ясно показа в кои държави има държавност и грижа за хората , и в кои има само имитация на държавност.
42
1
 
2
 
! Отговори
Тоя па преди 3 години
До 41. Ей сега почвам да чета правда... Да не ми е изпила чавка акъла?
41
0
 
3
 
! Отговори
Thecone преди 3 години
Чете се спътник "ви", а не "5", ви-то е за ваксина
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сещам сеДали се сещате, че руската ваксина е преминала етапи 1 / изпитания върху животни/ 2 / изпитания за имунен отговор у хора/, липсва / все още/ етап 3 - верификация за интензитет и безвредност / макар руснаците да твърдят, че матрицата, върху която е създадена ваксината вече е изследвана при създаването на няколко други ваксини/ ?Май не сте се сетили...Е, толкова си можете!
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил Гетс го е яд.
38
6
 
5
 
! Отговори
Сещам се преди 3 години
До АнонименСещам се че е пълна болшевишка лъжа. Даже и в русия няма да си сложат от руската ваксина. Тя не е минавала през никакви клинични изследвания и я непотребна, като всеки друг руски ***.
37
4
 
5
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Все едно Тесла да се конкурира с Москич.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можеш - правишНе можеш - злобееш1 млд ваксини вече са резервирани от 20 държави.Сещате ли се за какво иде реч?
35
1
 
11
 
! Отговори
Всичко е лесно преди 3 години
След месец-два всичко ще е ясно!А и ако евреите са положително настроени занчи по-скоро има ваксина!
34
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма НИКАКАВА конкуренция, такива статии са за консумация на русифилистици само! Колхозная клоа..ка не може още да направи една пералня, били се конкурирали със САЩ за ваксини. ЦИРК!
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не по-малко важно е да се открият е лекарства, нищо лошо няма"-----------------------------------Открити са и лекарства. Руснаците лекуват Cov-19 сАрепливирАвифавирИлсира - потушава цитокиновата буря.
32
3
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Абе ти сериозно ли си мислиш,че Путин ще си покаже оборудването в скритите си лаборатории? Това показва за пред хората по телевизията.Някой вземе да окраде най-новата апаратура и да я продаде на врага? Някои неща не се показват. Виж за Деня на победата, Путин ще си покаже новите оръжие,ама дали най-новата и мощното да го копират американци.
31
13
 
9
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Никаква конкуренция не са ***. Поръчките на тяхната ваксина са само от техни сателити. Никой нормален не вярва на ботоксното джудже. Да си я пият ваксината, нали в нея имало бояришник
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колективният запад ме отвращава. Не само, че е некадърен, но е и завистлив.Чуди се с какви негативи да облее руския конкурент.
29
10
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
ама ето ви една конспиративна версия. Русия засили страха от вируса, праща помощ къде ли не. там разбра, че това е един обикновен вирус, но играта на пари в случая е много важна. Русия прдлага нещо, което може би е ваксина, а може би е вода, важното е да се спечелт пари. Иначе други ще грабнат голямото парче от баницата, която СЗО опече за големите фармацевтични компании...:))
28
8
 
12
 
! Отговори
Туршиеф преди 3 години
Къде са университетети на запада и америка, със скъпотото си обучение ? Къде са техните учени ***?
27
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Като гледам,възраженията са най-вече за това,че няма достатъчно изследвания и доказателства за полезност.Само че има една подробност-тия изисквания са добри при нормална обстановка!А сега на практика има война и бързината е от значение.