Русия: Чужди държави да не оказват натиск на властите в Беларус

Москва смята изборите в Беларус за състояли се
2 сеп 2020 16:00, Елка Василева
44
Русия: Чужди държави да не оказват натиск на властите в Беларус
Снимка: БГНЕС

Москва се обявява против опитите на чуждестранни държави да упражнят натиск върху властите в Беларус. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Владимир Макей, предаде ТАСС.

Същевременно тези държави подкрепят опозицията в Беларус, недоволна от резултата на президентските избори, отбеляза той по повод масовите протести в страната срещу обявеното от ЦИК преизбиране на действащия държавен глава Александър Лукашенко на 9 август.

"На Беларус, на нейния народ и на държавното й ръководство се натрапват съмнителни идеи за посредничество, включително по линия на ОССЕ, докато тя самата е в дълбока криза и има нужда да бъде реформирана", каза Лавров.

Още по темата

ЕС и НАТО отправят деструктивни изявления по повод ситуацията в Беларус, заяви той.

Руският министър добави, че Москва констатира все по-активна дейност на Северноатлантическия съюз край границите на Беларус - същевременно и граници на Съюзната държава между Беларус и Русия.

"По наши оценки близо 200 екстремисти, тренирани на украинска територия, се намират сега в Република Беларус", отбеляза Сергей Лавров.

Русия смята изборите в Беларус за състояли се и разчита противоречията между привържениците на опозицията и властта да бъдат решени чрез диалог и въз основа на конституцията на страната, подчерта руският първи дипломат, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Вземайте си хапчетата всички такива или си пийте водката от пластмасова кутийка за кисело мляко, правено в България. Успех.
39
1
 
2
 
! Отговори
hm преди 3 години
До Анонименhahahahahahaa
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо Лавро, що не си вземеш пенсията и да ходиш на балнеосанаториум, а в Беларус да се оправя лудия диктатор Лукашенката и той в пенсионна възраст.
37
3
 
0
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Ха със здраве, че требе да ходя да храня и едни друг ... абе горе долу като тебе такъв! Не мислещ :) *** той е само на 5 месеца, така, че на него му е простено ама при тебе ....! Абе както казах да си жив и здрав, щото ако и това нямаш значи си голям завалия!!!
36
3
 
0
 
! Отговори
.!. преди 3 години
До АнонименДааа както казах, вижда се че почнате по въпроса! Та да и в Китай има етнически руснаци! Как и в Апония! И в австралия! Нищо момчета знам, че не можете да мислите! Не за друго ми просто ви базикам и дори това не можете да схванете! *** ко да се прави! *** да рисия не се бурка в държавата беларус етнически руснаци няма само на южния полюс и това не е съвсем сигурно и да русия тя не казвя това което казва! :))))))))))) наистина е голям кеф човек да ви чете! апък ако ви и напише нещо ...
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не си мисли. Етническите руснаци са си в историческите места, където е съществувала Русия. А това е почти цяла Европа. Има етнически руснаци и в германия дори. И в Австрия. И са си нормални граждани, не като теб. Ти искаш война, но не отиваш да се биеш, а подстрекаваш по форуните. Хитро. За малко селско метросексуално дгендър нестабилно същество ;)))
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе момче, малко рационалност, моля те ;)))Кога си ме чул да пиша за етнически руснаци в Китай и Япония? Не че няма, много живеят там на постоянна основа,но не са родени там. Говоря за това, че 95% от населението на Беларус е руснаци. Вече живееш в зимислен свят, в който казвам, че япония и китай са населени с руснаци ;)))Фантазьор ;)))*** ;)))Каква е връзката? Явно не съм аз. Обясни, каква е връзката? Защо Русия няма право да се намесва в беларус, след като НАТО скача с двата крака? ;)))
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркала се била русия... Да ти кажа ли какво е бъркане? Бъркане е когато английския посланик в София извипа ПРЕМИЕРА!!! на България и му заповяда да регистрира ннтиконституционната партия ДПС, която си е етническа и е незаконна! Когато един американски сенатор дойде и ти каже, че ще ти съсипе държавата с бомби ако построиш нещо, което ще ти вдигне държавата на крака! Защо не говориш за това БЪРКАНЕ, а ми приказваш за неща дето нито си ги виждал,нито си ги чувал, комплексар епилиран!
32
3
 
0
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Ще пукна от смех! Абре виждам, че сте един човек понеже той първоначало почна да пише за етническите руснаци в разни държави! После като споменах нещо за това, че сигурно русия си мисли, че има етнически руснаци дори в китай и япония, нещо не споменава нищо по тоз въпрос! Колкото до намесата на русия в беларус! Епа "мислещите" това дори и вие можете да го видите! И ха дано да можете да го видите щото инак трябва да водя разгоров с мнооооого "умни" същества! А аз ни щъ!!!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявай, къде не си видял руснаци? В Украйна, в Беларус? В Русия? Къде? За какво ми говориш за Япония и Китай? Каква връзка имат със ситуацията в Беларус, за която говорим? Много си неадекватен. Едва ли си излизал от село. Е, вярно итнернет може да те заведе навсякъде ;)))... В япония бил... От къв зор го споменаваш това? Комплексар! Аза ли ти засегнах като те питах ходил ли си в Беларус, Русия и Полша? Комплексар! Изчезвай. Никъде не си бил. Явен комплексар с бръснат ***. Типичен...
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега рапона, дето ми обяснява, че ходил в япония и китай може ли да ми обясни защо русия трябва да прекратява договор за взаимопомощ и сътрудничество с Беларус? Някаква основателна причина? За да е по - удобни на метросексите да се бъркат безнаказано там ли? Еми, няма да стане ;))) Договора се спазва когато ти отърва, а на Русия в моменати е много изгодно да го спазва. НА метросексите не им е изгодно. А Русия само чака повод да ги удари. Дайте го ;))) И ще ви епилират и задниците и краката ;))
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рапи, Русия не се бърка. Ако се бъркаше, нямаше да има протести в беларус. Колко протеста виждаш седмично в Русия? БЪркат се Плолша и балтийските ***. Русия се обади след като Лукашенко с еуплаши, че поляците и натовската армия от балтийските миджити ще нахлуят в беларус, а те щяха да го направят. Разко повишиха финансирането на опозицията и вкараха обучени наемници за да разпалят насилие по улиците. Това е скачан с двата крака в беларус от страна на натовците. Русия им намекна да изчезват.
28
4
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
А и в Япония съм бил и в Китай също! И да и там сигурно има етнически руснаци! Само, че яз не ги видях! *** няма да те питам дали ги знаеш тия неща щото явно "мнооого" ги "разбираш"! Колкто до договорите ми, то няма договор който да не може а се прекрати! *** се съмнявам да ги знаеш и тия неща! Или си мислиш, че само договорите с вусия са неразрушими! Абе както казах мислене требе е и четене де! Само, че то там е пробелма на такива като тебе! Нема как да стане с тия двете неща баш!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв нестабилен "български" евроатлантик, не особено уверен в джендъра си, ще обяснява какво било и какво не било в Беларус и Руси... Пич, ти си толкова неук, че собствения си *** не знаеш, а си тръгнал да говориш за глобални проблеми, до които даже не си се докоснал. *** поживей в Русия, поживей на запад, поживей с Северна америка, изкарай някй университе в ъв всяко от тези места и ела да си говорим. А ти само то американските филми съдиш за тези места... Малко рационалност поне...
26
4
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Мдааа мислене требе! Значи викаш русия казва други държави да не се бъркат *** тя се бърка и после да не съм казвал какво точно...! Баце нем ни моиш да мислиш! Това е ясно! Така, че отказвам се да споря с тебе понеже така като те чета ше се окаже, че етнически руснаци, според тебе де, има не само в полша ами и в Китай и в Япония, че даже и в Австрия! И да ти кажа само в Беларус не съм бил! Но съм минавал съм през Беларус! Абе да си жив и здрав щото ако и това ти липсва то си голям завалия!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво е качествто на живот "там"? Ходил ли си "там", живял ли си, работил ли си, на лекар там бил ли си, какво изобщо си правил "там" след като си отявлен русофоб? Колко си голям, а колко си неук... Мога да ти гарантирам, че средния размер на телевизора на риснака е поне с 5 инча по - голям от средния размер на телевизора на българина. Или за средната цена на колата, или за възрастта и, или за пералнята, хл;адилника, големината на апартамента, температурата в апартамента зимата и лятото и т.н.
24
2
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Погледни къде се намира сега Крим и кажи Путин от колко време ги клецуни с 200 всичките във ЕС. Кучетата си лаят, a кервана си върви.
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно болния мозък чубурашку още не е коментирал,явно вчера несаму платили за троленето
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно болния мозък чубурашку още не е коментирал,явно вчера несаму платили за троленето
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ти повтарям, русия не се бърка в Беларус. 05% от населението на Беларус е етнически руснаци. Не можеш да ги виниш, че изказват мнението си и го защитават. И не можеш да виниш беларусите, че ако се почувстват застрашени от нато ще извикат на помощ батко Путин и тогава на европейските натовци ще им стане мъчно и ще плачкат. Путин още не е предприел нищо, а такива лигльовци като тебе вече плачкат, че Русия се бърка в Беларус. Казах ти брусни си ***, епилирай си краката и оди на плацата...