Сърбия и Русия на прага на дипломатически скандал

Посещението на Вучич в САЩ не се хареса на Русия
7 сеп 2020 20:00, Нели Христова
161

Говорителят на руското външно министерство сравни визита на сръбския президент при Доналд Тръмп със сцена от филма "Първичен инстинкт", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Мария Захарова публикува в профила си във Facebook снимка на сръбския президент на среща с американския държавен глава. Към нея тя добави и кадър от филма "Първичен инстинкт" с Шарън Стоун. А двете снимки са придружени от коментар.

"Ако са ви поканили в Белия дом, а са сложили стола ви така, че все едно сте на разпит, седнете като на втората снимка. Който и да сте."

Последва остра реакция от директора на Канцеларията за Косово и Метохия в сръбското правителство. И припомни, че Вучич никога не е изричал дори една грозна дума за Русия, дори е чакал час и половина Путин да го приеме.

А след това Захарова дописа публикацията си с уточнението, че критиките ѝ били към Тръмп и високомерното му отношение към Вучич.

ТАСС пък предаде, че Александър Вучич е информирал по телефона руския министър на външните работи Сергей Лавров за резултатите от срещата си във Вашингтон с косовския премиер с посредничеството на американския президент Доналд Тръмп.

В това съобщение обаче не се споменава за породеното напрежение. А на двудневната среща, инициирана от Съединените щати, Сърбия и Косово се договориха да нормализират икономическите си отношения.

Подписването на споразумението бе наречено "историческо" от президента Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вокалистът на американската ню метъл банда Лимп Бизкит Фред Дърст поиска да получи руско гражданство. Това съобщават от Лента.Много искам да получа руски паспорт! Освен това искам да си купя и къща в страната. Над това работя активно в момента. Това е много сложен процес, заяви Дърст.Музикантът подчерта, че ще се радва да се възползва от помощ по оформяне на необходимите документи ако някой има познати, които биха могли да помогнат, позвънете!, казва той.
102
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шиптърите хич не са стока................не ми ги хвалете албанците..................най-близкият народ на Балканите са ни сърбите(въпреки че сме водили войни с тях).................и по език, и по разбирания за живота!!!
101
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112 "Кой бяга от Русия примерче?" Ами преди 3-4г. в Рашата вазира един руски немец от Германия с цяла сюрия дечурлига. Щото не му харесвало възпитанието в училище. Путин се срещна с него и му даде къща. Ама жената и децата, като видели че трябва да се-рат в дупка в пода, всичките се изнесоха обратно. Тайно! В Бг. е пълно с руски майки, които бягат от там, защото искат да ваксинират децата им. Варварска страна!
100
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 113 Ами те в Куманово са кумани, какво искаш! В Македония нали са македонци.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да. Сега първо ще направят братството с македонците с нова държава Маке-бания, а после сестринството със сърбете, ама заради войната и многострадалността, на тях ще им се даде само една буквица. Така, че новата държава, известна още под името МалШенген, ще се казва Мак-се-бания. Мисля, че това ще удовлетвори всички прашания.
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ябланица има на много места, ама ти виж шиптърите какво правят в Куманово, ама онова, македонското. Преди няколко години излязоха от косово въоръжени до зъби и право там, имаше престрелки.
97
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GG 108 Кой бяга от Русия ? примерче ?
96
0
 
2
 
! Отговори
Император Рамуш преди 3 години
Хардинай не се призна за виновен по 37-те обвинения във военни престъпления и престъпления срещу човечеството при първото си явяване пред съда.
95
0
 
2
 
! Отговори
Император Рамуш преди 3 години
Прокурорът искаше за Рамуш Харадинай 25 години затвор.Същата присъда беше искана и за двама негови съподсъдими. Единият от тях - Идриз Балай, също беше оправдан, а вторият - Лахи Брахимай, беше осъден на шест години затвор за участие в малтретирането и изтезаването на пленници в концлагера Ябланица.
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106 Леле, в Ябланица и лагер ли имало! Аз мислех, че правят само алвъ!
93
10
 
16
 
! Отговори
GG преди 3 години
Все повече държави бягат от Русия ?! Защо ли ?
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Анонимен 100 Добре де, ама значи Велика Албанска Империя - ВАИ-ВАИ. Щото сега на тая работа му викат "демографски империализъм". Кво да правиме, като на сърбете не им става. Добре, че у нас и на турците не им става.
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бившият косовски премиер Рамуш Харадинай, обвинен за етническо прочистване по време на войната в областта през 1998-1999 г., беше оправдан днес по всички обвинения от Международния трибунал за бивша Югославия, съобщи АФП.Прокурорът искаше за Рамуш Харадинай 25 години затвор.Същата присъда беше искана и за двама негови съподсъдими. Единият от тях - Идриз Балай, също беше оправдан, а вторият - Лахи Брахимай, беше осъден на шест години затвор за участие в малтретирането и изтезаването на пленници в концлагера Ябланица.
90
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 3 години
Навремето Армията за освобождения на Косово (АОК) беше терористична организация............после западните сили им позволиха да си направят държава............ Хашим Тачи-Змията е голям мафиот, това го знаят западните служби.............занимавал се е с търговия с човешки органи, наркотици и оръжие!!!
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеу ВНР - Войводинска Нродна Република.
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 шиптарите са терористи. АОК на доста места е записана като терористична организация. Фашизма е идеология, макар и грешна там трябва поне малко акъл.
87
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакал час и половина Путин да го приеме пак е добре нашите като ходят чакат по три часа а руския поп като идва тука набива канчето на Радев
86
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 100 преди 3 години
Стана Велика Албания................да, контролира 1/2 Македония, Косово, част от Черна Гора.....................вече си имаме нови съседи...............албанците...................кристално ясно е това!!!
85
1
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Един от клоновете на албанската мафия вече си има държава..............Косово.............ей, опасни са тия албанци, навремето им се смяхме, казвахме за някой "загрява като албански реотан"................дори сицилианската мафия си няма държава!!
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До za AlbaniaГлупости! Не е Велика, а Природна Албания. Шиптерите да не са някои фашисти, като сърбите!