Руски полицаи ще искат от Берлин да участват в разследването за Навални

Това става след съобщението, че опозиционерът е излязъл от кома
11 сеп 2020 15:08, Елка Василева
23
Руски полицаи ще искат от Берлин да участват в разследването за Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Транспортната полиция в Сибирския федерален окръг на Русия ще поиска от властите в Берлин да бъде допусната до участие в следствените действия в Германия по повод инцидента с руския опозиционер Алексей Навални. Това съобщи пресслужбата на ведомството, предаде Франс прес.

Навални - един от критиците на Кремъл, бе преместен на 22 септември в състояние на кома от руска болница в берлинската клиника "Шарите" два дни след като се почувства зле по време на полет в Русия, припомня БТА.

Още по темата

Във връзка с медийни публикации, според които Навални е излязъл от кома, и както предвижда Европейската конвенция за взаимна правна помощ наред с руското законодателство, следственото подразделение подготвя ново искане за правна помощ до компетентните органи в Германия.

Ще се иска по-специално руски следователи и руски експерт да присъстват, докато германските органи "извършват следствени действия с Навални, лекари и експерти, включително когато получават обяснения". Това ще им даде възможност да задават уточняващи и допълнителни въпроси, обяснява ведомството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Ей сегичка. И даже ще ви дадат ключа от трезора на Германия!Нахалство на *** - това е рушняка!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовА ти защо си доброволен руски роб?
13
5
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Русия ще се оправи, когато спре да гледа добронамерено на европа и взме нищата в свои ръце.
12
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиПримери колкото искаш: то не са оръжия, не са историчски битки, какво ли не. Нито себе си можеш да излъжеш, нито мен, та ми е любопитно, откъде идва тая кучешка преданост към един реално деградирал народ и режим като руския? Тия са на дъното почти във всичко което има общо с номралното общество. *** да си, сляп да си, пак ще го разбереш. Даже великите руски писатели са си го писали. Тогава вие какъв го дирите?
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, не ме лъжи. САЩфоб не обяснява защо се вреш да обясняваш навсякъде колко велики са руснаците та те питам пак:Защо русофилите сте доброволни роби на руснаците?
10
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, имам един въпрос: русофилите защо сте доброволни роби на руснаците?
9
6
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 3 години
Нека рзследват, престъплението е извършено на територията на Русия. Берлин ще им разреши рзследване, но Москва дали ще разреши такова в Русия.
8
2
 
12
 
! Отговори
Навалничок преди 3 години
Ей сега е моментът успешно излекувания Навални да изчезне точно преди да допуснат руски разследващи до него и никога повече да не се появи. Като Скрипал.Абе, къде е успешно излекувания в Солзбъри и изписан в добро здраве Скрипал ? Някой виждал ли го е?
7
2
 
6
 
! Отговори
праплема със нафичок преди 3 години
немски новичок е много лоша отрова. навални е много здрав.във света вече няма качествени стоките....
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя новичок по безопасен от шише ракия се оказа.
5
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е западната ЕС и САЩ марионетка искат да го ползват за троянски кон който да им даде път към разграбването,кражба на природните ресурси Русия 17 милиона км2,Казахстан,Монголия,Узбекистан,Туркменистан,Киргизия,Таджикистан са към 6.5 милиона км2.Обаче плановете им ще се провалят
4
7
 
11
 
! Отговори
щуката преди 3 години
Какво "участие " могат да вземат и къде. Ако е имало отравяне то е на територията на Русия. Те ще правят разследването а не германците. Ако беше отровен дали щяха да го пуснат в Германия въобще? Просто щяха да го оставят *** и да пишат инфаркт, по примера на много други напр. Мишо Бирата. Просто поредното активно мероприятие за сплашване покрай белоруския майдан. Голата истина е че някоя от *** на Льоша му изпра спринцовка с инсулин, захарта пада до 0 и кома.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Навални - един от критиците на Кремъл, бе преместен на 22 септември в състояние на кома от руска болница в берлинска клиника"-----------------------------------За септември миналата година ли пишете?
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хи.Хи. !Можеше да не пускат Навални в Германия и щяха да си "разследват" случая сами !
1
18
 
6
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Няма какво да се разследва, ясно че азиатските диваци са го отровили. Да се започне със санкции и НАТО да ликвидират известен брой КГБ-агенти с перфектни високоточни удари от бойни дронове. На pyшнягите ще им секне желанието да повтарят такива грешки.