Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"

Страната обмисляла шест възможности, пише издание
13 сеп 2020 15:30, Петя Славова
122
 Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Германия има шест "възможности" да се откаже от газопровода "Северен поток- 2", позволявайки на други да свършат "мръсната работа", съобщава Politico, цитиран от ТАСС.

Първият вариант включва натиск от страна на Берлин върху Федералната морска и хидрографска агенция и министъра на Щралсунд за отмяна на издадени по-рано разрешения за строеж. Това обаче вероятно ще бъде последвано от обжалване от оператора на газопровода "Северен пото, цитиран от БГНЕС.

Изданието предлага на Берлин като втори сценарий да "види" как ще протече процесът с неправителствени организации за защита на природата, които се противопоставят на изпълнението на проекта. Отбелязва се, че организацията Deutsche Umwelthilfe счита "Северен поток 2" за несъвместим с климатичните цели на страната и призовава за прекратяване на изграждането му.

Още по темата

Третият метод отчита възможността за национални ограничения върху вноса на руски газ от германската страна.

Останалите варианти предполагат, че Германия ще настоява за общи санкции на ЕС срещу тръбопровода или „ще позволи да се работи“ за спиране на американския проект. Също така се твърди, че ако "Северен поток- 2" бъде завършен, началото на неговата експлоатация може да бъде сложно чрез получаване на лиценз.

"Северен поток- 2" предвижда изграждането на газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, насърчавайки втечнения природен газ за Европейския съюз, както и Украйна и някои други европейски държави.

Москва многократно отбелязва, че "Северен поток- 2" има изключително икономически характер и отговаря на европейските интереси.

Ситуацията с газопровода се изостри заради инцидента с руския блогър и опозиционер Алексей Навални. Някои германски политици подкрепиха версията на твърденията му, че е бил "отровен" с препарат от типа "Новичок" и призоваха за спиране на строителството на газопровода. Руските лекари не откриха отрови в кръвта на блогъра. Един от разработчиците на "Новичок", Леонид Ринк, също изрази съмнения, че Навални е бил отровен с "нов тип" от това вещество, тъй като той няма съответните симптоми. Москва подчертава, че се надяват да получат конкретна информация от Берлин, но германските им колеги все още не са я предоставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
17
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ако се откажат от патока, ша бъдат най-големите ***.
26
10
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Ционистите от Русия и САЩ си правят гаргара и разделят народите на два лагера, това е поредния театър за селяните прости, до като в момента върви Третата Световна Война, която се води срещу Китай!!!Нещо подобно става и в България, Радев срещу Борисов за театър, а всички знаем , че това не са истинските генерали, които управляват, и които местят фигурите на шахматната дъска!Слагайте маските селяни прости, идва третата вълна, а след нея четвъртата и зимния грип!Агент Каси Донован!ЦРУ!!!
25
13
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ф.С.В....... ДАЛИ СИ "РЕЗАК" ДАЛИ СИ ЧАЛМОСАН -ДАЛИ СИ Евреин.... Нали знаеш кой пише с главни букви по форумите? И не разбирам защо поста ми беше изтрит? С нищо не нарушавам правилата на форума, текста не е :"с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа и/или религиозна нетърпимост, думи с обидно съдържание и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство".
24
16
 
8
 
! Отговори
Спирос Кентаврос преди 3 години
Вие българците ще купувате ГАЗ И МАС само ОТ НАС -- ОТ ГЪРЦИЯ..ВЕЧЕ СТЕ В НАШИТЕ РЪЦЕ.Тръба от Туркия = няма да я има .САЩ СТРОЙ ОГРОМЕН ТЕРМИНАЛ ЗА ГАЗ НА ДВЕ МЕСТА В ЕЛЛАДАС = до Волос, и на АлександросПолис .ГАЗТА ИДВА ОТ НАС .И ТОВА Е.ГЕРМАНИЯ Е ВРЕМЕ ДА ЯДЕ ГОЛЯМ БОЙ ПАК === ТЯ Е ПРЕДАТЕЛЯ В Е.С.НЕМОЖЕ ДА ВЪРТИШ ДАЛАВЕРИ С РУСНАЦИ И ТУРЦИ, ДА ПАЗИШ ТУРЦИТЕ ОТ БОЙ == А ДА ИСКАШ ДА СИ ШЕФА НА Е.С. !ФРАНЦИЯ , ГЪРЦИЯ И ИТАЛИЯ = СМЕ ШЕФА НА ЕС .ВЕЧЕ ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ЕВРО Е В ПАРИЖ.
23
3
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 3 години
...SEVEREN POTOK E BETONIZIRAN...PROEKTA E PRIKLUCHEN NA 97% ! ...GERMANIYA NYAMA IZBOR...PO EVTIN OT RUSKIYA GAZ E SAMO RUSKIYA GAZ! ...K.URVITE OT POLSHA I UKRAYNA SHTE LAPAT SKUP BANAN S VKUS NA US GAS!
22
4
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Много важно е какви санкции ще наложат САЩ за отравянето на Навални. Бай Дончо е склонен дори да ги предозира за да се хареса на електората.
21
18
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Украйна се оказа незаобиколим фактор за руските енергийни интереси в Европа!!!Когато мятаха бомбите и убиваха украинци и разцепиха Украйна нашите русофили умираха от кеф, сега те да платят за масрафа Балкански паток!!!Агент Скоти Фигинс!ЦРУ!!!
20
14
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Хората са го казали в прав текст, че който контролира енергията контролира икономиката!Това е стара истина и двете световни войни са ставали за суровини и пазари, и сега третата пак е за суровини и пазари!!!България е Троянския кон на Русия в ЕС!Агент Марла Гибс!ЦРУ!!!
19
3
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До ЧебурашкаВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ - ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ!! ТВОЕТО СИ Е ТВОЕ- ДАЛИ СИ "РЕЗАК" ДАЛИ СИ ЧАЛМОСАН -ДАЛИ СИ ЕВРЕИН НАРИЧАЩ ДРУГИТЕ ГОИ -ДАЛИ СИ БУДИСТ ИЛИ ФАШИСТ -ТОВА СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ - А МОЖЕ ДА СИ И "ТО'!!!-БЕЗПОЛОВО- НЕ МОГА ДА ГАДАЯ- НЕ СЪМ ЯСНОВИДЕЦ И НЯМАМ КАРТИ ТАРО - И РЕТРОГРАДНИЯТ МЕРКУРИИ Е В ЗАСЛОН ОТ СЛЪНЦЕТО-,,ДОРИ ПЕТЛИТЕ НЕ КУКУРИГАТ А КРАВИТЕ БЛЕЯТ -ТА ТАКА !!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не отговаряйте на тоя болен мозък чубурашку,нека да си пише сам будалата
17
16
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ф.С.В........ ДОБРЕ ДОШЛИ!! ПОСЛЕДНАТА ХРИСТИЯНСКА КРЕПОСТ Е -РУСИЯ!!..... Християнско ли е да нападаш и избиваш съседите си и да им отнема територии? Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи" и "Не убивай" според теб не се ли отнасят за "християнската крепост" Русия?
16
8
 
2
 
! Отговори
тъпи гяурчета преди 3 години
виесте уникално прости индивиди и коментарите го даказват
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
охо чубурашку балното мозъче отново ръси бисерчета,голям *** е тоя,хахаха
14
6
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До ВасилевТРЪБАТА ще Я има -до бомбандировките - а ТЕ ще са скоро )) САЩ прави Балканите все по милитаризирана зона -Еврейско американските интереси са - Европа да не купува руска газ! на САЩ отдавна му е омръзнала "Старата' Европа!! джендъристи с плюшени мечета които плачат за запалените си Катедрали и заколените си граждани!!хора искащи ДИВИ емигранти и държащи надписи -ДОБРЕ ДОШЛИ!! ПОСЛЕДНАТА ХРИСТИЯНСКА КРЕПОСТ Е -РУСИЯ!!
13
25
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ф.С.В.Русия отново е Империята на злото. Путин доста се постара.
12
10
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Никой не казва от правителството и енергийните шамани, дали ще я бъде тръбата Балкански паток, в която вложихме милиарди долари!Вярно ли е, че Херо Мустафа дипломатично е казала на Бойко Борисов , че е *** селски г.з и няма никога да просъществува руския транзитен проект???А селяните прости сами са си виновни, че са се доверили на Борисов да харчи милиарди безконтролно и безотговорно!!!Агент Люк Хентридж!ЦРУ!!!
11
4
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ТОВА Е КАТО БГ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ- ИМАТЕ ШЕЛ, ИМАТЕ ОМВ ИМАТЕ КАКВО ЛИ НЕ --НО ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИЯТ БЕНЗИН И ДИЗЕЛ ИДВА ОТ ЛУКОЙЛ))) ИМА И НЯКОЛКО ПИРАТСКИ КОРАБЧЕТА ОТ УКРАЙНА НОСЕЩИ ДИЗЕЛ В БУРГАС БМФ ПОРТ - ТЕ СА НАЙ ВЕРОЯТНО НА МАРЕШКИ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ ТАРИКАТ- ДИЗЕЛА Е ПОД СЪМНЕНИЕ ЗА КАЧЕСТВОТО СИ))
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Най-смешното е, че бал.мурниците които я купуват са щастливи, че са прецакали руснаците.
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са най-умни купуват руска газ и после я препроддават на Европа с надценка като американска.
8
7
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 7 - В ГЕРМАНИЯ ВИНАГИ Е ИМАЛО РУСКИ ГАЗ-!!! ЕВРОПА ВИНАГИ Е БИЛА Е В РЪЦЕТЕ НА РУСИЯ !!