Полицията в Русия: При Навални не било отрова, а панкреатит

Диагнозата за отравяне не е потвърдена, съобщи пресслужба
6 ное 2020 17:15, Елка Василева
37
Полицията в Русия: При Навални не било отрова, а панкреатит
Снимка: архив, БГНЕС

Руската полиция съобщи, че опозиционерът Алексей Навални, лекуван в Германия, след като се почувства зле по време на полет в Сибир, е страдал от панкреатит и по този начин отново отхвърли твърденията, че той е бил отровен, предаде Франс прес.

"Окончателната диагноза бе поставена от лекарите, взимайки предвид няколко химически и токсикологични изследвания: нарушение на глуцидния метаболизъм, хроничен панкреатит с нарушение на някои функции", заяви днес пресслужбата на сибирския клон на руската полиция.

"Диагнозата за отравяне не е потвърдена", се казва в изявление на пресслужбата.

В края на август Навални се почувства много зле по време на полет от Сибир за руската столица. След два дни в местна болница бе разрешено той да се лекува в Германия. Според три европейски лаборатории, чиито заключения бяха потвърдени от Организацията за забрана на химическите оръжия Навални е бил отровен от невротоксичния агент от групата Новичок - вещество, разработена по съветско време, припомня БТА.

Още по темата

Навални все още се възстановява в Германия, след като беше изписан от берлинска клиника. Той директно обвини президента на Русия Владимир Путин, че стои зад отравянето му. Москва отрича.

Руските власти представиха няколко версии за случилото се с Навални, според които ту отричат, че е бил отровен, ту твърдят, че зад това стоят близки на Навални или западни тайни служби.

Днес директорът на службата за външно разузнаване Сергей Наришкин заяви, че ако Навални бе умрял, той щеше да се превърне в жертва, която да бъде от полза за западняците, за да дадат нов тласък на протестното движение в Русия.

В отговор на това Навални написа, че Наришкин е глупак и каза, че е "тъжно да видиш в какво се е превърнало руското разузнаване". "Странно е, че в един и същи ден Наришкин казва, че съм бил отровен от страни от НАТО и после идва тази история с вътрешното министерство, което твърди, че не е имало отравяне", заяви Навални в Тwitter. "Вероятно страни от НАТО са ме убедили да спазвам убийствена диета", иронизира той, имайки предвид една от версиите на Москва, че проблемите му се дължали на небалансирано хранене.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този надали ще се задържи дълго в новините, ако острият панкреатит не е сработил, другият път ще го тръшне нещо по-сигурно. Напоследък КОВИД е много актуален.
28
7
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Време беше Навални да постави на място червените убийци.
27
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно Навални е бил отровен в Берлин, за да се обвини Русия.
26
8
 
8
 
! Отговори
Много пошло преди 3 години
Панкреатитът няма симптоматика от страна на нервната система, както е при Навални. Наистина ли смятат хората за толкова п.р.о с.т.и?!
25
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На запда само отрови са им главите - исторически атавизъм от тъмните векове...
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоТи в руската прокуратура ли провери? А?
23
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До ЧебурашкаЧиби, а дали измекярите от оон ще признаят изборите във фащ за легитимни?Ко стаа с теб, от "Козяк" редовно ли привеждат? Бай Дън не се кани да ти съкрати щата, та затова са тези напъни от теб?
22
3
 
10
 
! Отговори
СТИГА БЕ! преди 3 години
Тая 'Навални' дъвка стана адски бевкусна!(А и за кво им е да го тровят като пъти по-сигурно и евтино е да го отстрелят?)
21
9
 
8
 
! Отговори
Джо преди 3 години
И как го разбраха ушевитее руски - нито дело има, нито разследване? Лъжат!
20
6
 
13
 
! Отговори
сорос преди 3 години
На запада вече не може да се вярва,до 2004 им вярвахме но видяхме двойните им стандарти и откровенни лъжи.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а при *** не било паркинсон а Путинсон, вервАме!
18
5
 
6
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Да бе, да, а при Литвиненко не било Полоний ами менте водка!За канарчета ни вземат мypзилките.
17
4
 
5
 
! Отговори
фарт преди 3 години
Платошкин - дипломат с огромен международен стаж, работил в САЩ, политик от опозицията (ляв опозиционер) е под строг домашен арест (забранено му е дори да излиза на верандата) с инкриминирани/скалъпени обвинения.Докараха човека до прединфарктно състояние!!!А, био-матряла Навалний - с Няколко Условни Присъди - обикаля Русия и света и никой не смее да го пипне!С една дума - Хубавъ рабутъ, мъ руска!!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Чака преди 3 години
До АнонименПоклон !!!!!
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво е това уникално-отровно бойно вещество от което няма нито един починал? Това КГБ-то много се е отпуснало, да почнат поне с отрова за мишки да тровят хората, че с нея поне има резултати.
14
19
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Един руски писател, Михаил Салтиков-Щедрин го е казал много точно :" Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря ПИЯТ И ЛЪЖАТ."
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА СЕ ОПЛАЧЕ НА БАЙДЪН ПО ПОЩАТА.
12
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сори номерата на домокрадците в Русия не минаха.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Minuva42 11Естествено!! Още повече, че когато излезе от болницата, това уж-отровено същество благодари за "спасението" си на.......немския доктор, като че ли не го спасиха омските доктори!!! Но нейсе, тия същества не заслужават даже да им обръщат внимание! Но интересно е другото..........ЛУКУВАТ ГО НЕ В ТОКСИКОЛОГИЯ, А В ОТДЕЛЕНИЕ ГАСТРОЕНДОКРИНОЛОГИЯ!!!! И ЛЕКАРЯТ Е ..........ГАСТРОЕНДРОКРИНОЛОГ!!!! ИЗВОДИ??????? Така че тая откачалса САМ СЕ ИЗДАДЕ, че НИКОЙ не го е лекувал от "отравяне"!!!
10
4
 
4
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Диазгнозата от Полицията трябва да е вярната! :)