Азербайджан се извини на Русия за сваления хеликоптер

При инцидента загинаха двама пилоти
128
Азербайджан се извини на Русия за сваления хеликоптер
Снимка: БГНЕС

Азербайджан призна, че е свалил по грешка руски военен хеликоптер до границата си край Армения и поднесе извиненията си за този трагичен инцидент, предаде Франс прес.

Още по темата
"Азербайджанската страна поднася извиненията си на руската страна след този трагичен инцидент, станал случайно", се казва в изявление на азербайджанското министерство на външните работи, цитирано от БТА.

В него се посочва, че до това се е стигнало, след като част на азербайджанските сили си е помислила, че става дума за провокация от страна на Армения в рамките на конфликта в Нагорни Карабах.

Както е известно, при свалянето на хеликоптера загинаха двама пилоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където е минала руско- съветската дипломация цветя не виреят. Само скандали, омраза и войни. За пример днешните отношения с РСМаке. Коминтерновска работа......
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двама се карат и бият, третият омиротворява четири години, Азербайджан ще остане с минимална заплата от 62 евро, а Армения от мин заплата 151 евро.
76
4
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Останаха им планините само на арменските селинджъри. Мисията изпълнена! Пишманян сега ще го сикат в Ереван. Ох батко, голям кеф.
75
4
 
0
 
! Отговори
Azer преди 3 години
imame dengi si platim. Nie ne sme armenci
74
4
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Щом са се извинили, няма проблем. И турците така се извиниха за сваления руски самолет.А нещо за компенсации ?
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците по погрешка да исипят малко бомби в азарбеиджанПосле ще се извинят , мислили са че гонят терористи в - сирия
72
9
 
11
 
! Отговори
Путин Ботокса преди 3 години
Със заповед на Ердоган Алиев свали руска тенекия. Играят си т ашак с джуджето от Кремъл ххаххаахаха
71
13
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Пак Русия спаси отрочето си от ръцете на агата, който беше почнал да рови задния двор на арменчовеца като гладен глиган картофена нива! А колегата зарзаватчия по надолу, дето пак е изгрухкал нещо от рода на "ама Путин ще превърне Анадол'а в стъклено езеро" да знае, че Турция един път като го вкара, после го не вади! Поне 500 години го оставя да си лежи на тъмно и влажно!
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старите версии на ТОР са правени за борба с бойни хеликоптери и щурмови самолети. Новите версии, които вече са на въоръжение в руската армия, са правени и за борба с дрони. При това не само единични дрони като байрактарите, а ята от дрони. В момента руските миротворци в крабах са с такива. Ще видим ердоган какво ще направи срещу тях и как ще го поеме в последствие. Вероятно руснаците няма да го бият на турска територия, но на сяка друга ще е обречен.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменцитре изкараха късмет с азерското нещастие. Иначе азерите щяха да вземат целия Карабах. Аз ако бях на Путин щях да глобя азерите с няколко газопровода и щях да им подаря армения. Нали цяла година арменчетата гориха руски знамена... Пак руснаците се смилиха над тях. И показаха на турция къде точно се намира, подписвайки мирното споразумения без тях.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 часа след тресването на хеликоптера азерите и арменците подписаха мирно споразумение и се съгласиха между силите им да бъдат поставени руски миротворци. Ердоган не е бил поканен на мирното съглашение и сега седи тихо в тъмноо ъгълче и плаче, че никой не вижда величието на турчетата... А Путин прати 2000 руснака с 450 военни машини за да пазят примирието. И съм сигурен, че едва ли някой ще го наруши... Дори турчетата... Щото ще плачат и баърактарите няма да им помогнат особено...
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усеща се мъжката симпатия между срезаците във форума. Напъпва и нещо по-голямо между тях...
66
7
 
7
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Арменците им разкатаха маммцето на турчоляка. На изток опряха в Баку, на запад са вече в предградията на Анакара. До обяд ще са на българската граница. На изток великата България вече ще граничи с Армения!
65
4
 
8
 
! Отговори
Каймак Ам преди 3 години
А честито.Армения капитулира.
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бгсега руснаците ще се извинят с няколко атомни бомбина кого ве пръдльo? На турците, дето им свалиха су-то? На янките, дето им изтрепаха вагнеровците?
63
9
 
5
 
! Отговори
Бг преди 3 години
сега руснаците ще се извинят с няколко атомни бомби
62
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега русофилите сигурно замислят какво страшно отмъщение ще има от страна на Русия към Азербайджан и неговия ментор Турция. Русия ще си замълчи и ще си трае защото не смеят да воюват с Турция за да не станат за смях като арменците. Все пак пак за руската пропаганда е много важно Русия да яде колкото се може по-малко бой за да хваща пропагандата някакъв дикиш сред малограмотното русофилство.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Оуз хан Надежди говежди.
60
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След тресването на тоя хеликоптер, руската валута рязко поскъпна от 79 до 76 за долар. Задача -Колко руски хеликоптера трябва треснат, за да може руската рубла да се изравни с долара?
59
10
 
6
 
! Отговори
До Оуз хан преди 3 години
Амин на твоите думи! И аз така ги виждам нещата. Познавам от известно време азери. Те също ни имат за братя. Защо да има две държави, когато народа е един. Да се обединяваме и останалите сами ще поискат. Пък нататък, маджари, и който иска е добре дошъл. Тюркските съюзи са създали най-справедливият ред. Дотам, че нетюркски народи не са искали да се разпадат, защото са живяли добре в тях. На несправедливия - сопа по гърба, на правия - самур на рамото. Това са били държавите ни.