Нови ограничения влизат в сила в Москва заради COVID-19

Турция от своя страна прояви интерес към руската ваксина
11 ное 2020 16:00, Ния Христова
38
Нови ограничения влизат в сила в Москва заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Властите в Москва обявиха, че въвеждат нови ограничения срещу разпространението на COVID-19. Турция отсвая страна прояви интерес към първата разработена в Русия ваксина срещу вируса, пишат от БНР.
 
Баровете и ресторантите няма да работят от 23 ч. до 6 ч. сутринта до 15 януари.
 
Изложбите и груповите посещения в музеите също се отменят. Кината, театрите и концертните зали ще могат да работят при 25% заетост на зрителските места.
 
Университетите в Москва преминават на дистанционна форма на обучение.
Още по темата
 
В сила остават и мерките, прелагани до този момент, като носене на ръкавици и предпазни маски в градския транспорт и на закрити обществени места, изолация за възрастните хора и на хората с хронични заболявания и дистанционно обучение за учениците от 6 до 11 клас.
 
Междувременно от руското министерство на здравеопазването обявиха, че Турция обмисля дали да произвежда на своя територия първата разработена в Русия ваксина срещу коронавируса "СпутникV".
 
В профила в Туитър на ваксината беше публикувана информацията, че препаратът е показал над 90% ефективност по време на клиничните изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Нямат ваксина?! преди 3 години
Е нали ужким руснаците от 11 август имат ваксина, пък още не я използват ! Значи или нямат, или не могат да я произведат !
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали ги ваксиниха с 92% ефективна ваксина. Това е световен рекорд по ефективност пък резултат никакъв.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До В"Как ще разбереш,като мозък нямаш...Ваксина имат, но нямат достатъчно дози да ваксинират даже половината население...Изготвянето на милиони дози ще отнеме време..."Нищо нямат. Още тече Фаза 3. Тя не е приключила. Просто се изметкаха на мокрото и сега шикалкавят за производството, защото няма как да обяснят защо нямат масова ваксинация. Нали произвеждаха всякакви ваксини за цялото си население? Къде са тия заводи?Или и масовата им ваксинация за туберколоза е партенка?
29
4
 
3
 
! Отговори
В преди 3 години
До Анонимен 1...Ваксина уж имат а ограничения въвеждат.Каква е тая работа аз не мога да разбера?Как ще разбереш,като мозък нямаш...Ваксина имат, но нямат достатъчно дози да ваксинират даже половината население...Изготвянето на милиони дози ще отнеме време...
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21"Туристическата полиция е такава която охранява туристически обекти, и са малко по-вежливи от другите полицаи, като държавата е толкова мощна, че може да си позволи да има дори такъв род полиция!"Мощните държави могат да си позволят да си подберат полицията и да я обучат, така че всички да са "вежливи", и да си разбират от работата.Блатная, понеже е една ко*ина, се налага да назначава пияндурници, които са обучени само да гледат в захлас протрета на Путин.
27
4
 
4
 
! Отговори
опълченец преди 3 години
До 29 Rrr А ты еще *** жрешь или перешел на обьязанний жидкий шоколад? Русские тебя в жопу вакцинирают и на первое место Эрдоган ага, хрюк вонючий
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина си върви много добре и до 2-3 седмици ще започне масовото ваксиниране в Москва. Предвижда се през декември да се произведат 700 000 дози от нея. В момента 7-8 руски фармацефтични компания се оборудват с необходимите апарати и машини за производството на ваксината и се предвижда от март да се произвеждат по 7 млн дози месечно от нея. Ваксината ще се произвежда и в други страни като Индия, Виетнам и Турция
25
3
 
4
 
! Отговори
Аналогии преди 3 години
И рашките са като нас - с малко акъл.Успокоиха се че имат ваксина а не се светнаха че да я ползват им трябва време за стабилизиция на картината - и айде у дълбоката пандемия...Тука е същата овча история, ама нали сме славяни...
24
7
 
10
 
! Отговори
Московец преди 3 години
ТАСС е уполномощен да заяви - въпроса със ваксината е решен. Няма да да има ваксина!
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вестници. То друго освен лъжи не сме и очаквали. Спутник 5...то това да не е новата Лада, а Паткин да го е объркал с ваксина.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаварит Масква нет у нам ваксина.
21
3
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Защо трима трябва да са повече нали ефективността е 92% а не 97%, тоес на 100 човека трябва заразените да са 8 човека от ваксинираните.Няма как да е толкова малка бройка това не е супер ваксина.Нито някой ден ще разработи някой такава супер ваксина.
20
5
 
4
 
! Отговори
+- преди 3 години
Каква униформа само .браво! Не като нашите ,които с униформа от някои пазарни складове.
19
8
 
13
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
Дааааа, лъснаха задниците на московците - нямат си и на идея как да произведат масово прехвалената им ваксина Спутник 5. Да не говорим, че и ефективността на ваксината им е под въпрос след като трима ваксинирани лекари са заразени с Ковид.
18
9
 
9
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
Е. ЩО... "НОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ"....???!!!НАЛИ ИМАТ ВЕЧЕ НОВА ВАКСИНА "СПУТНИК"... ХАХАХААА... ИЛИ И ТОЙ Е ОТ БОЯРИШНИКА...??!!!
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тия, ако им спрат пиенето, каква революция ще се получи... :)
16
4
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 3 години
Китай разработва ваксина и е доста успешна ,както германската и руската, но не е интересна за нас за това не се говори за нея , в момента е на трета фаза и минава тестовете , Китай имат производствени мощности 450 милиона дози на година, но в Китай се намират една трета от световното население и трябва много време докато стигнат до износ.Затова не е ваксините които следим.А и самия Китай е намерил система с която да елиминират разпространението и не си дават зор.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 14Те са толкова само двама знаят чужди езици и затова са ги писали''Туристическа полиция''
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-чудното е,че Китай не изкара ваксина на пазара до сега,а бяха първи в заразяването.Има нещо гнило в цялата тая работа.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ръкавите на сниманите милиционери пише "Туристическа полиция".Тия си имат специална показна полиция за чужденците. Като едно време образцовите магазини у нас, в които пазаруваха само някои избрани хора :))))))))))