Руската ваксина "Спутник V" има 92% ефективност срещу COVID-19

Данните са получени от първите 16 000 участници в изпитването
Обновена: 11 ное 2020 13:13 | 11 ное 2020 13:09, Ния Христова
183
Руската ваксина "Спутник V" има 92% ефективност срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) обяви, че потенциалната ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", която е разработена от Федералния изследователски център за епидемиология и микробиология "Гамалея", е показала 92% ефективност при предотвратяване на коронавируса.
 
Според РФДИ данните, които са получени от първите 16 000 участници в изпитването, показват, че шансовете за заразяване с коронавирус са с 92% по-малко сред получилите и двете от планираните дози на ваксината "Спутник V".
Още по темата
 
Руското министерство на здравеопазването по-рано тази седмица заяви, че ваксината е била над 90% ефективна при лечението на вируса. Това изявление беше направено непосредствено, след като компаниите Pfizer и BioNTech обявиха, че техният кандидат за COVID-19 ваксина също е показал над 90% ефективност.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Понякога руснаците ме изумяват,особено при ракетите и оръжията...И какво те изумява в оръжията им?Стрелковите им оръжия не са мръднали от 70 години насам?Опитаха са да направят нов пистолет (Викинг) и резултата е, че гилзите те удрят по челото докато стреляш.Ракетите им са като от преди 50 години.Американците поръчаха наскоро Ф15 който да носи хиперзвукови ракети, но да си чул и видял да вдигат врява до небето?
62
5
 
2
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Или ще дам друго сравнение, т.нар. коли на гения на гениите, напушения прекупвач на вестници с полуобразование, който просто трябва да сглоби и боядиса във хипер мега гига фабриките си компонентите на Панасоник, Бош и Шарп, но и компонентите се разпадат и боята пада хахахаха ахаха същото е и с този бъркоч.
61
4
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Къде го чукаш,къде се пука.Егати и коментарите-нищо общо с темата.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно сипват водка в шишенцата с ваксината.Бият ти я и ти става весело...
59
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за 10 години Илън Мъск изпревари руската космическа технология дето я правят от 50 години !
58
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога руснаците ме изумяват,особено при ракетите и оръжията...И това е самомпразни приказки и хвалби- помниш ли в Сирия как си свалиха самолета :)))Армата, Курск, Уаз... пълен провал.Никой не иска да им застрахова вече космическата програма... защо ли ?!
57
7
 
12
 
! Отговори
arh преди 3 години
ХАхахахахаха, щото е много "ефективна" руската ваксина-затова в Алтайския край поне 10 ваксинирани лекари са се разболели от Корона,нали?!?!?! Пълен смях е тая руска "вакцина" !!! А в последни руски анкети със следния въпрос: "Каква ваксина бихте избрали- 1.руска безплатна 2.немска струваща 100 евро 3.затруднявам се да отговоря " 82% от отговорилите избират "немска ваксина"!! Четете руски медии извън контрола на Кремлин и такива, които не са държавни-ще разберете много неща за ***!!!
56
6
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Искам да кажа, ще се получи като с американските *** за IgG, дават абсолютно грешни резултати (както каза и Мутафчийски) и по този начин носители на вируса се разхождат абсолютно спокойни. Същото ще бъде и със шмиросаната РНК, която ще инжектират с надеждата за имунитет.
55
8
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
химерата на щастливите лекари (които разбират от ваксини колкото аз от сърдечни трансплантации) и краварите е обречена най малкото защото е РНК'ова и трябва да се внимава изключително много с нея. При най малката немърливост заминава. А светът на демокрацията на простолюдието е пълен с немърливост. Затова японците от Takara вече са в етап 3 на ДНК ваксина. Въпреки, че не са немарливи. Отделно, нямам никакво доверие на неща забъркани в гаража и финансирани от кравари.
54
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не им вярвам на руснацитя, тия льжат повече и от Ци.....е!
53
8
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До БългаринВас русофилите ще ви ползваме за опитни зайчета
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога руснаците ме изумяват,особено при ракетите и оръжията...
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги дават тия ваксини по-бърже,че ми писна от тоя вирус!Всеки ден чакам да се заразя,то по-зле от смъртна присъда да чакаш!
50
8
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Пише ли на него ,,Сделано" - бегай далече!
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината им да несе окаже накрая одеколон, а? И после срам срам за цял живот.
48
7
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 49В истинската демокрация изборът е между каквото каже управляващата клика.Винаги е било така.
47
8
 
5
 
! Отговори
Ген Решетников преди 3 години
Ако гнилата пфайзерска ваксина работеше на 99/,наша,радная щеше да работи на 101/
46
4
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Ква ваксина, тая за животните ли?
45
7
 
12
 
! Отговори
Тео преди 3 години
В момента има около десетина ваксини, които са на финален етап и чакат разрешение. Руснаците просто искат да са независими и за това си правят свои. Както впрочем САЩ и Китай. А бедняците ще стискаме зъби и ще мрем, докато някой не дойде и не каже на нашите политици КОЯ ваксина да купим, както стана със самолетите.
44
8
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Явно руснаците отново мачкат западните ***, а те по комунистически налагат цензура и фалшива пропаганда.Да не забравяме, че комунизмът, както и повечето зло е немско изобретение.