Декласифицирана бележка от ЦРУ: Руснаците са опитвали да четат мисли

Един от учените е "усъвършенствал" своите методи
27 яну 2021 15:32, Нели Христова
131
Декласифицирана бележка от ЦРУ: Руснаците са опитвали да четат мисли
Снимка: БГНЕС

Навярно някога сте попадали на мита, че съветските военни са провеждали експерименти, свързани с четенето на мисли. Звучи като част от фантастичен филм, но всъщност се оказа, че в мита има части истина. СССР наистина се е опитал да използва екстрасензорното възприятие или "шестото чувство", за да придобива информация. Наскоро декласифицирана бележка от агентите на ЦРУ през 1991 г. доказва това.

В бележката, публикувана от Black Vault, са описани двама руски учени, които провеждат експерименти за екстрасензорното възприятие, познати като ESP - това е способността да получават информация или да влияят на физически обекти, използвайки само ума си. Агентите на ЦРУ отбелязват, че един от руските учени е "усъвършенствал" своите методи.

Не е ясно за каква цел е служил декласифицираният документ, но той описва странните изследвания на двама съветски учени - Константин Бутейко и Влаил Казначеев, които провеждали експериментите ESP през 80-те години.

Константин Бутейко е описан като ученият "усъвършенствал своя метод" за ESP, като провежда експерименти, при които поставя доброволец в средата на стая, в която има две вдлъбнати огледала от противоположните страни. Документът отбелязва, че изследователите вярват, че "огледалата фокусират психическата енергия".

Медицински специалист "се концентрирал върху предаването на психическа енергия на пациента, както и съпричастно да изпитва дискомфорта на пациента" в опит да "предаде биоенергия" на пациента и да му помогне да контролира или лекува различни заболявания, вариращи от астма до сърдечни заболявания.

ЦРУ отбелязва, че изследователският институт, в който е работил Бутейко, е получил 450 000 рубли за изследване на ефекта на агент Orange, хербицид, използван в химическа война, върху имунната система на човека. През 1987 и 1988 г. около 3000 пациенти са били подложени на "нетрадиционно медицинско лечение" в института, включително "използването на психични методи".

Вторият учен, Влаил Казначеев, е описан като "добре познат авторитет в използването на ESP" и е помогнал да се проведат експерименти, при които доброволците "се опитват да си предадат изображения на геометрични фигури като квадрати или кръгове".

Джон Грийнвалд, създател на уебсайта Black Vault, заяви, че документът му е предаден през ноември 2020 г., след като е подал искане за архив до Агенцията за разузнаване на отбраната за документи, свързани с ESP.

Първоначално агенцията заявила, че е открила архиви на ЦРУ, които са били класифицирани, но след като Гринуолд подава жалба, агенцията декласифицира един от документите и го прави публично достояние. В писмо до Гриневалд ЦРУ заявява, че един документ за ESP трябва да остане класифициран.

ESP е обект на очарование и легитимни изследвания в Русия и САЩ, но дали това е истински феномен, е обект на силен дебат в научните среди. Няколко мита гласят, че САЩ също са изпращали агенти, "четящи мисли", за да шпионират Русия.

Преди няколко дни Джон Грийнвалд публикува на уебсайта Black Vault цялата информация на ЦРУ, която агентите са събрали относно НЛО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А американците от ЦРУ са чесни и свенливи и не подслушват и не се опитват да четатъ мисли!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната статия от типа "лошите руснаци"... Айде автора малко книжки да прочете американците какви опити са правили през студената война, а.
52
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 45То пък едни тайни! Едва ли има нещо важно останало, което да не се знае за НКВД и то от целия свят. Само руснаците може още да не го знаят.
51
0
 
2
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи доколкото знам и американците са правили същите опити! Така, че присмял се хърбел на щърбел!
50
2
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
АКО НЕ БЯХА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ И НАУМ ПРЕСЛАВСКИ РУСНАЦИТЕ И ДО ДНЕС ЩЯХА САМО ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ЧЕТАТ.
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е само руснаците ли ?Телепатия съществува и това е известно от отдавна. Американците дори си предават данни по бързо през астрала, отколкото по интернет. Има агенти които чрез медитация или инжектиране на ДМТ влизат в астрала и виждат места, хора, събития, четат мисли... Хората мислят, че и мислите им не се виждат.. Всичко се вижда от астрала, ние сме като отворена книга, а мислите ни са като филм или ехо в седмото измерение. САТАНата също чете и предава мисли, това е квант.комп на ЦРУ
48
2
 
2
 
! Отговори
И още.... преди 3 години
Патенти - Оръжия с директна енергияПатент WO2012164169A1 - Метод и система за наблюдение (2011)Патент US7784390 - Твърдо състояние, несмъртоносно насочено енергийно оръжие - Наблюдение (2007)Колко хора умряха като опитни мишки!
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А краварите и Илон Мъск направо четат мисли на извънземните. Първо претърсваха на Луната за oстaнки от кораба-майка сега гледам и до Марс се докопаха.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали могат да разчетат мислите на един крадлив безмозъчен кayн?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са опитвали всичко, включително ядене на спагети в космоса.
44
1
 
2
 
! Отговори
1 към 1 преди 3 години
Патент US6587729 - Апарат за звукова комуникация на реч с помощта на радиочестотен слухов ефект (1996)Патент US5935054A Дистанционно магнитно манипулиране на нервната система (1995)А добър ден!Мутри и полицаи обикновенно слухтят и наблюдават голи жени в 25-30% гледат и голи мъже!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали могат да разчетат мислите на една крадлива безмозъчна Т'иква?
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранта един път се замислил и му потекло кръв от носа, и от тогава не му е текло!!!
41
2
 
2
 
! Отговори
Бойха Тулупев преди 3 години
Както винаги руснаците много изостават в технологиите, дори психическите технологии. В тва, Аз, Бойха, Цар на българите съм най-добър, винаги чета мислите на електоратът и печеля изборите. Като велик индиански вожд аз получавам своите мисли във видения и медитации яздейски своята жипка и чувам: "Искаме нашият цар да е *** като нас". Хоп и готово, ставам най-простият цар бил некога на Земята, чувам: "Искаме, най-умният цар да имаме", хоп и сега ще стана най-умният цар, дет са имали!;)))
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че не са се опитвали да прочетат днес.бг.
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с фигуранта КГБ общуват с ГЪЛЪБИ, щото такова му е нивото
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЕМОКРАТИТЕ ВСИЧКО СИ КАЗВАТ, ПЪЛНА ПРОЗНАЧНОСТ
37
2
 
6
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Последователи на Кашпировски!Като ги питаш за какво си мисля, казват водка и ци,ци! И няма да сбъркат.
36
2
 
4
 
! Отговори
Ганьо и салатка преди 3 години
Патенти - Дистанционно невронно наблюдениеПатент DE10253433A1 - Уредът за предаване на мисъл изпраща модулирани лъчи на електромагнитни вълни към човешкия приемник, за да влияе върху мисли и действия без електронен приемник (2002)Добре дошли в 21-ви век!
35
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Тук няма какво да четат.