Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия

Участниците в незаконните масови мероприятия носят административна отговорност
260
Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия започнаха масови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Повече от 500 души са задържани до момента в цялата страна, сочат данни на правозащитната организация ОВД-Инфо, съобщи БНР.

В десетки градове днес е провеждат нови протести в подкрепа на Навални. Властите правят всичко възможно да ги предотвратят.

Още по темата

От щаба на Навални в последния момент смениха мястото на протеста в Москва, тъй районът около Лубянския площад, където се намира сградата на Федералната служба за сигурност предварително беше отцепен от полицията. Седем централни станции на метрото бяха затворени, променени бяха и маршрутите на наземния градски транспорт. Големи групи хора започнаха да се събират около метростанциите „Сухаревская“ и „Красные ворота“, които също са в централната част на града. Малко преди обед стана известно, че и те вече са затворени. Полицията започна да задържа протестиращите.

По данни на московските власти в неразрешените протести участват около 300 души.

Във вторник съдът ще заседава по искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на Алексей Навални от 2014 г. по делото „Ив Роше“ да бъде заменена с ефективна.

По-рано министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста. Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

Навални бе арестуван при завръщането си в Москва от Берлин на 17 януари т.г. Там той се възстановяваше след предполагаемо отравяне в родината си, за което германските власти твърдят, че е с вещество близко до „Новичок“.

Миналата неделя в десетки руски градове имаше протести в подкрепа на опозиционера.

Подобни акции имаше и в други държави, включително у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
16
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Посна ми от антируска пропаганда ,платени медии....задържани ,протести,ваксината им не ставала, и т.н и т.н...тъпанарска работа
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Днес говориш така, но ако Империята на Злото победи и дойде до теб, и ТИ ще гниеш в рудниците.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България кога ще иима един такъв протест.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Няма лошо и ще напълнят лагерите в Сибир."Нямате полезен ход. Света не е като в 1960та.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя трябва да го арестуват заедно с целият му щаб.Тези хора съзнателно правят така че да се заразяват други с ковид19.1000 човека да се заразят от тях ще умрат 30-40 което значи 40 убйиства.По 5 години на труп че е непредумишлено убийство- опааа 200 години по затворническите рудници.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих се радвал Невални на изборите в Русия да се изправи срещу Путин.
7
13
 
6
 
! Отговори
един БГ преди 3 години
Вярно ли че сред задържаните е подстрекателя Румян Радев
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебургфрашкаЩе си направя труда да поговорим лично
5
13
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЦЯЛАТА Е НАДЕЖДА ТУКА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ!!!!ПО- СКОРО ЩЕ СЕ МАХНЕ ФАЛШИВИЯ КИМ ОТКОЛКОТО ДА ИМА ПРОМЯНА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!
4
6
 
20
 
! Отговори
Бачи Кико преди 3 години
Навални си има пари ...Защо се връща в старана в която уж "са го отровили"?!?Защо ако путиня, ако е искал да го убие е жив още?!? Толкова много инциденти се случват в ареста!!!Защо Германия и ЕС нарочно го пратиха в Русия?!?Нещо много миреше работата, а че путин не е цвят за мирис е ясно отдавна.
3
11
 
20
 
! Отговори
FACT CHECK преди 3 години
Моля ви ама на наште протести срещу режима на тиквата има сто -пъти повече хора бе а сме само 6 милиона!
2
10
 
28
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
300 човека протести в Москва ,малеее Путин се тресе ,облят е в студена пот ,клати му се стола!В другите градове също десетки души протестираха ,край това беше за Путин :)
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо и ще напълнят лагерите в Сибир.