Как глезеният внук на Алла Пугачова избяга от мобилизацията в Русия?

Сега Никита се опитва да е певец в САЩ
16 май 2024 21:30, Нели Христова
135
Как глезеният внук на Алла Пугачова избяга от мобилизацията в Русия?
Снимка: Instagram

Внукът на руската поп икона Алла Пугачова, който е певец и музикант, отчаяно се опитва да рестартира кариерата си в САЩ.

33-годишният мъж се озова там, след като избяга от Русия пеша, за да се отърве от военната мобилизация, пишат от "24 часа".

Преди да опита да възобнови кариерата си в Америка, той обяви, че е готов да се откаже от звездното си семейство, само и само да не е в сянката на баба си. Причината е, че по-голямата част от руснаците смятат, че успехът му се дължи на обичаната от всички Алла Пугачова.

В САЩ обаче глезеният ѝ внук попадна в доста необичайна ситуация. Последният му концерт в Лос Анджелис беше пред публика от 500 души, която дойде специално заради него. Безспорен успех, защото досега най-големите му изяви бяха като подгряващ изпълнител на концерти на американски групи в Русия.

Пресняков е роден на 21 май 1991 г. в Лондон и е син на певеца Владимир Пресняков, който бе женен за дъщерята на Алла Пугачова – Кристина Орбакайте. Освен с музика, той се занимава с актьорско майсторство и развива различни бизнеси. Със започването на войната срещу Украйна Никита реши да последва примера на баба си, бягайки от страната. Впоследствие стана ясно, че се е решил на тази стъпка, след като получил повиквателна, за да отиде на фронта.

В руските медии тогава бе разпространена информация, че по този начин Кремъл се опитва да накаже звездната му баба, тъй като тя публично разкритикува военните действия на Путин. На 18 септември 2022 г. Алла Пугачова призова Министерството на правосъдието да я обяви за чуждестранен агент след съпруга ѝ Максим Галкин, който заради позицията си се сдоби с този правен статут два дни по-рано. След това двамата се установиха в Израел, като все още се опитват да продадат някои от имотите си в Русия.

Според първите съобщения мобилизацията е заварила Никита Пресняков на сцената. Той бил отведен от репетиция в Московския провинциален театър от служители на военната служба. Оттам бързо опровергаха това, а по-късно публикацията изчезна от сайта на “Пети канал”. Малко по-късно самият внук на Пугачова написа в Telegram, че съобщенията за неговата мобилизация са фалшиви.

Скоро след това обаче стана ясно, че той е напуснал Русия заедно със съпругата си Альона Краснова, пресичайки границата в Ивангород пеша. По този начин е избегнал опашките на контролно-пропускателния пункт за автомобили. Тези, които избират този начин, обикновено вземат такси до границата, пресичат моста пеша и след това се прехвърлят на друго такси. Направил го е без проблем, защото има литовско гражданство и не му е била необходима виза. Малко по-късно се установи, че Никита вече живее в САЩ при майка си Кристина Орбакайте. В момента тя е омъжена за американски бизнесмен от руски произход.

Няколко месеца по-късно стана известно, че страда от параноя, с която бе обяснено светкавичното му изчезване, за да избегне службата на фронта. Самият той подсилвал тази версия, разказвайки, че е преследван и колата му може да бъде взривена. В края на миналата година лекари установиха, че той има множество полипи в жлъчния мехур. Певецът призна, че те не могат да бъдат излекувани, но растежът може лесно да се контролира чрез спазване на диета. “В противен случай ще трябва да изрежат жлъчката ми и след това да живея без нея”, сподели Никита.

Разбира се, в някои руски медии веднага се появиха съмнения, че това е само претекст, за да не бъде мобилизиран.

Негативният му имидж става още по-неприятен за руснаците поради факта, че преди да възобнови музикалната си кариера, той е живеел като роб на лукса.

Снимките в профила му в инстаграм издават, че Никита обича да посещава различни екзотични дестинации, да ходи на скално катерене, да кара минибайкове в пустинята или да си слага червило, за да изглежда провокативно и да забавлява феновете си.

Любопитното е, че наскоро заедно със съпругата си той присъства на концерт на Земфира в САЩ, която също е обявена за чуждестранен агент, и по този начин затвърдиха позицията си срещу Русия.

Малко преди това по време на ваканция двойката се присъедини към голямо парти в луксозна къща с басейн и много хора, а за настроението им се грижеше групата Little Big. Тя също е забранена в Русия заради скандалното поведение на членовете ѝ, противоречивите им видеоклипове и музика.

Този жест веднага бе изтълкуван от феновете на Краснова и Пресняков като знак, че те са против действията на Кремъл в Украйна.

Макар че двамата са съмишленици и са двойка от много отдавна, те сключиха брак едва през 2017 г. Альона е дъщеря на известен руски бизнесмен и в Русия се изявяваше като фотомодел. Самата сватба предизвика истински фурор в страната, а на празненството Алла Пугачова подари вила на младото семейство.

Днес обаче той е принуден да живее в дома на Кристина Орбакайте и в чужда страна да потърси своята американска мечта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от Русия
Путин знае заплахите в руската история: Загуба на война или срив на икономиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
2
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 2 седмици
България ще оцелее, за разлика от други, които са зяпнали да глътнат света, НО ЩЕ СЕ ПРЪСНАТ НА МАЛКИ, МАЛКИ, МАЛКИ ПАРЧЕНЦА !
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз сънувах ядрен взрив, след което Русия се разпадна. А медии, политици и аналитици какво казват, не ме интересува. На тях им плащат, за да си чешат езиците.
111
2
 
1
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
Тоя бездарник живее с илюзията, че на Запад може да живее почивайки само на лаврите и привилегиите на майка си и на баба си като в Русия?! Наивник, на Запад с такива като него си бършат за...!!!! Мнозина от "изплашените патриоти" вече се завърнаха обратно в Русия сразбити илюзии и розави очила.
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде, в Украйна започнаха да пристигат боеприпасите, обещани от запад. Украинофилите, тръгвайте към Киев, вече има боеприпаси. Само войници трябват. Айде, чамодан, вокзал, Киев.
109
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 97 и 104 говорите правдата но за съжаление никой няма да ви разбере още повече че има НПо со... Р. О. С. О. Й. Д. Н. И *** и медий кой Българин си продава държавата за пари кой от малцинствата бълват АнтиБългарски коментари, че който бил против днешният Хазарски режим оправляващ Сащ бил копейка, или ***...и прочее
108
3
 
3
 
! Отговори
&~~ преди 2 седмици
Да не е луд да ходи да умира за кефа на оня дъртофелник Путни?!!
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов - само колкото до това, кога ти ще влезеш свободно в Русия и ще ни освободиш от пр'о'сташкото си присъствие?
106
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
И нас какво ни интересува това, освен, че влизането и излизането от Русия са свободни.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поздрав - System of a Down - B.Y.O.B. - бедните винаги ще бъдат пращани да воюват
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До наблюдател - ти и да не ги виждаш, пак ти е "ясен". Въобще, всеки който не се е клел над устава на БКП ти е "ясен". Апропо, вените са изпъкнали при всеки относително слаб /с нисък телесен индекс/ индивид, но това - предполагам ти е "ясно".
103
1
 
5
 
! Отговори
Все тая... преди 2 седмици
Наскоро имаше клипове направени от украински бежанци , снимали как синчетата на техни политици и държавници "карат военната си служба" в баровете на Монако и Лондон докато се водят по документи че са на фронта... Тоя Алапугачов изтърсак не е единствен... МНОГО СА руснаците с известни родители дето вместо на фронта си живеят на богато някъде на Запад.Така ще стане ако и в България обявят Мобилизация... НА ФРОНТА ЩЕ ОТИДАТ САМО БЕДНЯЦИТЕ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО като мен и вас /русофили и русофоби/.. ФАКТ
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Долно за украинците ли говориш или за еврейте. На еврейте и на ромите им плащат някакви НПОта. Еврейте навсякъде искат фактури Общините да им осребряват разходите. Точат държавата а българите гласуват глупаците за еврейте не ни стогат ромите.
101
2
 
2
 
! Отговори
Е този е поредния преди 2 седмици
героизиран льоxман :D
100
1
 
6
 
! Отговори
Австралиец преди 2 седмици
До АнонименТо пък че в Израел няма война , т.е. Не се упражнява геноцид срещу Палестина ! Правилната държава е избрала
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мъжете и на баба му и на майка му не са руснаци. Но баща му е руснак. Той ще се върне добро момче е .
98
1
 
7
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 седмици
Така и така, както го описват, от него войник не става.
97
2
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 2 седмици
Като му гледам изпъкналите вени ми е ясен
96
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Що пък да е глезен,трябва да си много ттъпо и ппросто парче,че да ходиш да мреш заради комплексите на някакво ботоксово джудже.
95
5
 
7
 
! Отговори
Gogo Madurev преди 2 седмици
Много интересна статия. От нея научих, че и дъщерята на Алла Пугачова е к...ва като майка си и потомъкът им е същя безполезен руски ***. Супер информативна статия.
94
8
 
11
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 2 седмици
ИМА И СВЕСТНИ РУСНАЦИ