62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"

Те смятат, че вирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие
2 мар 2021 07:58,
183
62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"
Снимка: БГНЕС

Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", а приблизително същият процент смятат, че коронавирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие. Това показа проучване на независима социологическа агенция, цитирано от Ройтерс и БТА.

Центърът "Левада" заяви, че проведената миналия месец анкета сочи, че 62 процента от руснаците не искат да си поставят ваксина собствено производство. Най-голям е процентът на нежелаещите да използват руските ваксини във възрастовата група между 18 и 24 години.

Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Подобно мнение е доминиращо при руснаците на възраст между 40 и 54 години, 71 процента от които вярват, че коронавирусът е изкуствено създаден. Само 23 процента от респондентите смятат, че вирусът има естествен произход.

Русия, където броят на заразените с коронавируса достигна близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Напомнете ни, кагда преди 3 години
света е разчитал на руска ваксина.....и без лъжите за ебола.
90
0
 
0
 
! Отговори
Не само ваксини преди 3 години
НЕ искатВатниците........и рублей не искат а събират $ като за последно.
89
0
 
3
 
! Отговори
Класика в жанра преди 3 години
Това ли ви родиха главите,джурналя?!? Елементарен опит,напънете се малко и опитайте пак! Дано ви се получи манипулацията,ама надали!
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпня! И за какво са интервюирали 18-24 годишни. Тяхното поколение ли се нуждае от ваксини?
87
1
 
0
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Ку мъ питъти мени,се мий тая *** ко ша мрът руснацити и спутник идно ли шъ си слагът или союз 2?!Ей тъй глиедъм,чи некои от мойти другаре *** ногу са вживявът,та чак преигравът на темата Масква и братюхи?!Нидейти дъ преигравъти толкуз,чи то и прекаления фил ние на товарищ Путин мил!!Наместу дъ пугледнити мойти секс подвизи на сайтът на ДНЕС,бг,как сладко си пасъ кат млад коч,къдравъта пулянка на Мата Хари,вий сти седнъли да съ надпиръти куей по дубро,Мерцедес или Москвич? Демек АЗ или спутник 2 ?!
86
1
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Бе много любители на рузката действителност,ама от тук,от скапания и разпадащ се ЕС?!*** що не си бийте пръта за Сибир ,ама веднага директно!Ще ви лапнат като топъл ляб,няма да упрети подът!!Такива ба лъ ци кат вас Путин ги търси със свещ,посред бял ден!!Ама нийе,ний сакаме да плюйме по ЕС ама да му гушкаме евърцата,да си ги кра д нем под разни форми,да си щъкаме до Гърция,до Париж, до Мадрид и да плюем и съскаме,щот може би ни плащат за тва удоволствие!!Брей,чак зех да завиждам на рашките?
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАз не виждам нищо лошо в това ,да се опитват да отслабят или разбият ЕС . Нали всички в ЕС са доволни и щастливи и най вече доброволно приети (без референдуми)-следователно няма абсолютно никакво основание да се плаши ЕС-то (и *** им) от нищо.Или грешa?
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОчернянеПреди 1 седмица Путин каза, че има данни за започване на провокационна кампания срещу Спутник и тя започна.______Крадецът вика "Дръжте крадеца!"
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторите написаха: Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на Русия показали че 62% неискат да се Спутникизират защото имало умора и главоболие___Средно по 30 души на град/село с 1600 извадка тия треба компутерите да си строшат за да сметнат и докажат че 60 % от тяхната извадка покрива цяла Русия.ююЛевадния център работи по *** проекти програми.виж Викепедията___________Не само руснаците, а цял свят така си прави анкетите!
82
1
 
6
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
Дезинформацията върви в пълна сила от всякъде.Дори докторите са се ошашавили и не знаят какво да правят
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 99-ЕС е разбит като *** ти още ли не си разбрал
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 101 Чебурашка-Като ти гледам физиономията явно си ваксиниран със Астра Зенека и няма го вече човека
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО СЪС РУСКИ ВАКСИНИ Е СПАСЕНИЕТО ДРУГИТЕ ДА ГО Д....
78
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до101-На теб със Астра Зенека тук са ти приготвили 2 на 1
77
5
 
11
 
! Отговори
Тя преди 3 години
Аз ще се ваксинирам със Спутник V, но никой не се съобразява с моето предпочитание. Демокрация!!!
76
2
 
1
 
! Отговори
Дядя преди 3 години
Едно време ние им продавахме по екскурзии маратонки и дънки,сега те като идват лятото на морето ни ще ни носят Спутник-а в куфарите!!!
75
5
 
10
 
! Отговори
Аз искам преди 3 години
Аз искам да се ваксинирам със Спутник V
74
5
 
11
 
! Отговори
Руснаците преди 3 години
Руснаците са по население 10% от Европа и САЩ взети заедно. По военна мощ са също 10% от тази на НАТО. Вашингтон не искаше да ги интегрира когато можеше, а искаше да ги покори и подчини. Трагедията е, че с тази 10% мощ руснаците могат на 99% да унищожат целия свят. Западняците искат да ликвидират Русия и да я разчленят на малки държавички, вместо да я интегрират на равноправна основа, За запада руснаците са аборигени. Аборигени стс силата и способността да унищожат земята за 5 минути
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кремълския шпионаж тук кара Бойко да купи "сПутник" !!!
72
0
 
3
 
! Отговори
Доктор Ох боли преди 3 години
Важното е да се знае,че БСП и неговата шефката пък искат тази ваксина! Щото е много хубава...