62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"

Те смятат, че вирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие
2 мар 2021 07:58,
183
62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"
Снимка: БГНЕС

Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", а приблизително същият процент смятат, че коронавирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие. Това показа проучване на независима социологическа агенция, цитирано от Ройтерс и БТА.

Центърът "Левада" заяви, че проведената миналия месец анкета сочи, че 62 процента от руснаците не искат да си поставят ваксина собствено производство. Най-голям е процентът на нежелаещите да използват руските ваксини във възрастовата група между 18 и 24 години.

Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Подобно мнение е доминиращо при руснаците на възраст между 40 и 54 години, 71 процента от които вярват, че коронавирусът е изкуствено създаден. Само 23 процента от респондентите смятат, че вирусът има естествен произход.

Русия, където броят на заразените с коронавируса достигна близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
5
 
! Отговори
Тавариш, how about преди 3 години
Толкова сте съсредоточени да плюете върху руснаците, че не виждате как вредите на себе си!........
50
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие освен това, което ви пускат в превод от американското посолство, друго четете ли?Например евро новини от Франция, Германия, Чехия, Полша? Да питам ли за Латинска Америка! Бразилия, Аржентина за техните ваксинация знаете ли нещо, въобще?Толкова сте съсредоточени да плюете върху руснаците, че не виждате как вредите на себе си! А я кажи, на Джонстън и Джонстън вярваш ли? Смяташ ли че фирма за сапуни може да направи велика ваксина?Или викаш и Макдоналдс могат, само американци да са!
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме да дойде екип от дребнави джуджета да се пазарят за цената 1% отгоре или отдолу да е. Кято с газа преди ЮП. Накрая останаха, без Тръбата. Алчни мухъли. Сега е намалиха 50% ама файда вече ...
48
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
И лисицата викала "гроздето е кисело" когато не можела да го стигне, та и ние! Руснаците не искат ,пък ние ли ще искаме, защо да водим преговори? Аман от платени статии, насочени в определена посока!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците имат 3 ваксини вече........и поне 300 различни видаКурви.
46
4
 
7
 
! Отговори
Средата преди 3 години
Говори се в лекарската среди, че 3тата била още по-добра от всички останали векторни...........Идио0тКои са лекарските среди.......
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Говори се" айде почна се със руския филм . Хахайай измишльотини до безкрай. Преди 15г се говореше за 5то поколение изтребители, а още ги няма хахахахахайКуде се говори пред блоката ти от дядовците ли
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторите написаха: Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на Русия показали че 62% неискат да се Спутникизират защото имало умора и главоболиеСредно по 30 души на град/село с 1600 извадка тия треба компутерите да си строшат за да сметнат и докажат че 60 % от тяхната извадка покрива цяла Русия.ююЛевадния център работи по *** проекти програми.виж Викепедията
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре,съгласен съм ! Помня,че имаха съеместна работа.Кой на кого помогнал не е важно !Окфорд,Русия -няма значение ! Мисълта ми беше,че вероятно са много сходни и не е нужно да философстваме ,а да разберем ,че лоша ваксина няма !
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а американците ???
41
1
 
4
 
! Отговори
Буражке преди 3 години
Нищо от това няма да стане факт!........То е факт, независимо дали ми/ни харесва.
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците имат 3 ваксини вече. Говори се в лекарската среди, че 3тата била още по-добра от всички останали векторни.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ЕС беше осигурил достатъчно и навременно количество ваксини, хората нямаше да се тръшкат толкова за руската и Словакия нямаше да бърза да я купи. Това е същинският проблем.
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината на Астрата, когато беше създадена от Оксфорд имаше някакъв проблем с %защита. Тогава от университета помолиха руснаците разработчици на Спутник за помощ. Русия изпрати екип в Англия и 3 месеца по-късно имаха работеща векторна ваксина, правеща доста добър щит и при това с почти никакви странични ефекти. Инфото е от ВВС.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
обикновено доброто възпитание изисква като пишеш за руснаците да кажеш и за същия възрастов диапазон и в САЩ примерно. Да не Се окажат там 72 %
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А руснаците могат ли да избират между Спутник и друга ваксина.Искаш не искаш Спутник ще ти поставим
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път гледам и плача от смях. Тея Фили верно, ще си умрат със Сталинизма. Горките промити мозъци. Да бяхте ви прочели историята, как великата космическа сила искаше да ви вземе Пирин и да я даде на макадония.
34
2
 
5
 
! Отговори
Чебурашка чети преди 3 години
Previously, Moscows Gamaleya National Center, where Sputnik V was developed, along with the Russian Direct Investment Fund (RDIF), AstraZeneca and R-Pharm, signed an agreement to cooperate on COVID-19 vaccine development, which was announced in December 2020
33
4
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Не си разбрал напълно. Когато АстраЗенека зациклиха, руснаците им предоставиха 2 елемента от Спутник. Това обезмисля политикообразните аргументи ЗА или ПРОТИВ.
32
4
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Екипът разработил Оксфордската ваксина -АСТРА ЗЕНЕКА е бил от ръководен от професор руснак в Англия.След това този професор е извикан от Путин да се върне в Русия и да помогне за създаването на Спутник.Това е официалната информация от авторитетни медии .Е,как мислиш ? Дали не са едни и същи ???