62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"

Те смятат, че вирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие
2 мар 2021 07:58,
183
62% от руснаците не искат да си сложат ваксината на "Спутник"
Снимка: БГНЕС

Близо две трети от руснаците не искат да се ваксинират с препарата "Спутник V", а приблизително същият процент смятат, че коронавирусът е създаден изкуствено като биологично оръжие. Това показа проучване на независима социологическа агенция, цитирано от Ройтерс и БТА.

Центърът "Левада" заяви, че проведената миналия месец анкета сочи, че 62 процента от руснаците не искат да си поставят ваксина собствено производство. Най-голям е процентът на нежелаещите да използват руските ваксини във възрастовата група между 18 и 24 години.

Повечето хора посочват страничните ефекти, които могат да включват треска и умора, като основна причина да не искат да бъдат ваксинирани.

Проучването, обхващащо 1601 души в 50 региона на страната, показва също, че 64 процента от запитаните смятат, че новият коронавирус е бил създаден като биологично оръжие.

Подобно мнение е доминиращо при руснаците на възраст между 40 и 54 години, 71 процента от които вярват, че коронавирусът е изкуствено създаден. Само 23 процента от респондентите смятат, че вирусът има естествен произход.

Русия, където броят на заразените с коронавируса достигна близо 4,3 милиона души от началото на пандемията, е одобрила три ваксини собствено производство срещу COVID-19, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
9
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Това показва, че светът води война в момента, вместо да обедини усилията си. Хората даже да изпукат половината от болеси, пак ще водят войни кой е по-добър и ще се плюят и очернят. Направо е за съжаление, че западняците още живеят със параноята, че са по-добрите нации. Не могат да понесат, някой друг също да е добър в нещо и клепат здраво
70
11
 
7
 
! Отговори
Очерняне преди 3 години
Преди 1 седмица Путин каза, че има данни за започване на провокационна кампания срещу Спутник и тя започна. Това показва, че журналистите са организирани в стройна тоталитарна система с централно подаване на пропагандна информация. И парадокса е, че в "демократичните" страни, журналистите са не по малко контролирани отколкото в Китай и Иран. Преднамереното очерняне по поръчка го показва. Да се говори за демокрация е цинизъм в съвременния свят, който е на директно подчинение на Вашингтон. Им а пр
69
4
 
14
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Не искат от тези брилянтни ваксини и си гласуват за Путин. Е, както е казал поета, каквото сам си направиш...
68
5
 
3
 
! Отговори
Не преди 3 години
Когато вашите да настройвате народа срещу някой успешно го правите,признавам го. Но не знам защо,примусловие печелят само шепа хора. Заради вас хората тук мразят всички без изключение,но мога да Ви кажа ,че никой по света вече не ни симпатизира.Няма една нация която да ни приема добре. За това спрете с тази кампания на омраза. В Русия няма само убийства,както и това,че не искат да се ваксинирст със Спътник,а просто и там отдавна има анти-ваксина кампания.
67
7
 
4
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
Нинова се исказа ,че може да вземем руска и китайска ваксина и сега веднага платените статии анти Русия:Руснаците не искат Спътник,Жестоко убийство в Русия, до края на деня ще има :"произхода на дявола е от Русия".Много добре знам къде живеем.
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските алкаши негодни не искат тяхната си ваксина, но лелка *** и БСП-то искат да ваксинират с тоя животински илач "с ***.ник" всички българи, насила!!!! Когато фигуранта мУнча ушатий, курн.ела и всички мър.ши от БСП се ваксинират със руската мизерия, тогава може да продължат с агитациите!
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От статията излиза, че не просто не искат Спутник, а не искат никаква ваксина!!!Ама що да не послъжем малко, като ни е паднало?______А ако помислите малко, ще се усетите, че там имат достъп само и единствено до спутник. Тоест, за тях ваксина = Спутник.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредните смешни новини. Ужасно много хора искат именно Спутник и затова не го одобряват в Европа. Европа като дУ-то на Америка,не търпи конкуренция и поради това бави ваксината. Не им пука,че има пандемия и се изисква обединяване, най-важни са им смешните политически игрички и да платят като гЪ**лизци
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Браво! На братята руснаци. Това показва, че България и Русия не вярват на ваксини, вируси, и всичко е направено умишлено. Само Русия ще ни оправи. Вън България от ЕС, и САЩ.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дира плоски сте! Нагласили сте таймера на 1 мин да изпраща точки! Като не щете хората да ви пишат истината, защо слагате лъжливи новини?
61
1
 
0
 
! Отговори
Мълчат като путки преди 3 години
от пасольството.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагайте Джонстън и Джонстън ****оти!Тръмп нали ви каза, че решението е доза белина венозно!То Джонсъна от десетилетия са спецове в белинопроизводството! Белина да е, НО АМЕРИКАНСКА! Положителната новина е, че със сигурност ще ви е нужна само 1 доза!
59
3
 
1
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Маските са за да мълчите!Ваксините са за да квичите!!
58
0
 
0
 
! Отговори
ТочковиятИди0т преди 3 години
от пасольството заЦикли.....опят.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зададохме въпроси на които не може да отговорите, щото не са ви пратили опорките от зад океана и почнахте с точките! Браво на супер героя!
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А руснаците могат ли да избират между Спутник и друга ваксина"=======================================Русия първа в света създаде ваксина срещу COVID-19. Това е ваксината "Sputnik V". След този успех Русия разработи още две ваксини - "ЕпиВакКорона" и "КоронаВак".Руснаците могат да избират между три ваксини.
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъщерята на Кремълското джудже се бодна в ефир. Между другото дамата е виден лекар в Москва!
54
0
 
0
 
! Отговори
Точков идиот преди 3 години
.
53
0
 
0
 
! Отговори
Точковият идиот преди 3 години
е на линия......като пАвлик......
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам, ще си сложиш ли ваксината на сапунджиите Джонстън и Джонстън ако ти я докарат? С току що приключила бърза физичка на изпитване, с временно разрешение за прилагане поради екстремната обстановка. Ваксина на фирма, която допреди 5 години се занимаваше с битова химия и сапунопроизводство!Ще си сложиш ли ваксината им само защото е американска?Само питам!