Русия договори производство на „Спутник V“ с 4 страни в Европа

Водят се още преговори за увеличаването му в ЕС
15 мар 2021 15:08, Елка Василева
236
Русия договори производство на „Спутник V“ с 4 страни в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) съобщи, че е сключил споразумения за производството на ваксината срещу COVID-19 „Спутник V“ с компании от Италия, Испания, Франция и Германия в очакване препаратът да бъде одобрен от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), предаде Франс прес.

Още по темата

В момента се водят други преговори с цел увеличаване на производството в ЕС. Това ще даде възможност Русия да започне захранването на единния европейски пазар със „Спутник V“, щом бъде получено одобрението на ресорната агенция, посочи в комюнике шефът на РФПИ Кирил Дмитриев.

Руският фонд и неговите партньори имат готовност да започнат доставки за онези страни от ЕС, които регистрират „Спутник V“ самостоятелно, добави Дмитриев, цитиран от ТАСС.

По-рано днес Марко Кавалери, висш служител на ЕМА, заяви в ефира на италианското радио "Соле - 24 оре", че европейският лекарствен регулатор може да одобри руската ваксина най-рано през май.

До момента „Спутник V“ е регистрирана в 50 държави с общо население над 1,3 милиарда души.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
8
 
! Отговори
pycПидаPAZ преди 3 години
До Анонимен #192И откъде и как точно "се знаеше", олгински? Я ни просветли, моля, с линк или източник? Или "се знаеше" само от ВАС, демек от инструктажите на "Незабравка"?
165
8
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ммм да.Унгария...която скоро няма да е член на ЕС,Сърбия и област македония...чехия и полша се съревновават коя да напусне съюза...не доброволно,ЕС политическата класа са слаби и найнвни,източна европа се управлява от мафиоти и престъпници...парите на ЕС данъкоплатците са важни за тях и.. марката ЕС...нямат ценности...не са ви приятели,съучастници сте в геноцида и грабежите над Народите им...това е престъпление!!!
164
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1950%
163
8
 
3
 
! Отговори
хахахаааа.... преди 3 години
До много добремечти.....мечти......
162
11
 
4
 
! Отговори
много добре преди 3 години
Ще има повече от другите ваксини за нас и няма да чакаме толкова дълго!
161
12
 
14
 
! Отговори
Татул преди 3 години
Е, сега е момента нашите политици да покажат, че имат ***. И ако договорят Спутник, лично аз бих гласувал доживотно за тях. Казвам го това защото се ваксинирах с АСТРА , 20 дена минаха, едвам се оправих. Детето ми не ваксинирано а е рисково. Вярно е че милионите се дават от Европа. Но никой не мисли за бедния данъкоплатец. Лично аз повече вярвам на Руската медицина, отколкото на мошениците от Европа. Забелажете, че всички евтини и ефикасни лекарства изчезнаха, откак се кланяме на тях.
160
11
 
14
 
! Отговори
ВРАЧАНИН преди 3 години
По добре Спутник от колкото КАРАМУТНИК от банкя!
159
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е процента на смъртността при ваксинация със Спутник V? Въпрос към русофилството в България.
158
11
 
20
 
! Отговори
Сеирджия преди 3 години
Е сега вече ще стане интересно. Франция, Германия, Италия и Испания ще започнат да натискат Европейската агенция по лекарствата да одобри руската ваксина, а САЩ ще натиска за неодобрение, щото трябва да върви тяхната. Па здравето на хората кучета го яли. ***.мицата ви, капиталисти...
157
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от началото се знаеше, че руската ваксина е по-добра от тази на АстраЗенека, защото е на база човешки аденовирус, а ангийската е от мамуна. Именно това трябваше да изтъкнат от Бъкимгам като амтирасистко в отговор на Мегън и Хари.
156
8
 
2
 
! Отговори
# Say {Hello} granny преди 3 години
Пич в България правим бактериални ваксини. Вирусологичните ваксини ги правят в чужбина защото ние нямаме такива лаборатории и вирусолози.
155
7
 
10
 
! Отговори
До 191 MалоумникоФфф преди 3 години
Колко правилен ник ! Напълно подхождащ на тебе !
154
2
 
7
 
! Отговори
До 189 преди 3 години
Себе си ли визираш ?
153
26
 
16
 
! Отговори
MалоумникоФфффф преди 3 години
50 г руски ваксини ........кагда света е разчитал на блядостанскиВаксиниИдиот?
152
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 г в тая държава с какви ваксини сме ваксинирани, а? Никой в БГ не е ваксиниран и с 1 американска ваксина! 50 г руски ваксини, а в последните години и френски и немски! Но нито една американска!
151
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангел прочети статията! Русия няма да ги произвежда тези ваксини, ще се произвеждат в 4 страни от Европа! Можехме и ние да сме там, но както винаги докато се озъртаме и икономическия келепир отива във Франция и Германия, Италия и Испания! Сега ще се молим на всички за да не се изпонатръшкаме болни!Крайно време е политиците в тая държава да разберат, че здравето е над политиката! И че в политиката няма вечни приятели, нито вечни врагове!
150
20
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия отново ще спасява Европа, така както със спирането имигрантския поток..фащ потъват и искат да завлекат всички със себе си c долнопробните си ваксини
149
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Темпа на ваксинацията в Русия е като в България.В България ваксинирани с две дози около 1% от населениетоа в Русия 1,3%.
148
30
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Спутник 5 има толкова много поръчки,над 60% световен пазарен дял . Путин подписа толкова договори ,че посмъртно неможе да ги изпълни. Затова сега се моли на всчички да му ударят по едно рамо!! Само,че без собствени мощности не се става велика сила , може да стане обаче велика излагация !
147
3
 
10
 
! Отговори
Само да не стане преди 3 години
като с Астрата - уж може да избираш с какво да те чипират, но всъщност може да си избереш само АстраЗенека.