Властите: Здравословното състояние на Навални е задоволително

Според негови близки той е в болница: Става нещо много лошо
25 мар 2021 13:05, Елка Василева
97
Властите: Здравословното състояние на Навални е задоволително
Снимка: архив, БГНЕС

Здравословното състояние на руския опозиционер Алексей Навални е "задоволително". Това заяви Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), след като вчера негови близки биха тревога и заявиха, че здравето му се влошава, откакто е изпратен в наказателната колония, предаде Франс прес.

"По искане на затворниците на 24 март бяха проведени медицински прегледи" и здравословното състояние на Навални бе "преценено като стабилно и задоволително", съобщи ФСИН на руските осведомителни агенции, цитирани от АФП.

Навални е осъден на две и половина години затвор по дело за измама от 2014 г., което той определя като политически мотивирано.

Още по темата

Близки на опозиционера продължават днес да се тревожат за здравето му в колонията независимо от твърденията на ФСИН. Съратникът му Леонид Волков не вярва на властите, посочва АФП, цитирана от БТА.

"Превеждам от ченгеджийски на руски: както и предполагахме, Навални е в болница, затова вчера адвокатите не бяха пуснати" при него, написа Волков в Тwitter.

"С него става нещо много лошо", добави той.

В сряда адвокатът на Навални би тревога и заяви, че няма достъп до 44-годишния блогър - борец с корупцията в Русия. Според него опозиционерът се оплаква от известно време, че има "силни болки в гърба" и започва да не усеща краката си.

Според Волков затворническата администрация вероятно се опитва да скрие факта, че Навални е преместен в лазарета.

Откакто е в колонията - от началото на март, критикът на Кремъл е качил в Instagram два поста, издържани в шеговит и оптимистичен тон.

В първия той твърди, че администрацията на колонията е "успяла да го изненада": "Не вярвах, че може да се построи концлагер на 100 км от Москва".

Във втория опозиционерът сравнява всекидневието си с това на имперските щурмоваци от "Междузвездни войни" заради строгата дисциплина в изправителното заведение - физкултурните упражнения на двора и маршируването на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правоителството няма ли да изпрати Росен от плевнята да иде на лично романтично посещение при Нахальнуй да му занесе една пачка кондоми за да се самопредпазва от нежеланиинректални забременявания с непознати био-мъже, що къ се измъкна от Новичока са мое да му инплантират кучешки 7-8 айчника с тръби и като почнат на 3-4 месеца по едно 10-12 бройно котило от опозиционен рефолюционен декабристен аналгемахт ахзунг, анцунг, алиансунг.Тоя най убедено разби опозицията в Русия.
83
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Аз мога да пиша и на френски, ако това е проблема.Това не пречи да ти наместя 32ката, плюс цяло гедоре, където трябва. *** с потници по форумите, баце.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бившия лигИонер:)Куче дето лае на апе.ЛигИонер от текоя комп игра.Ако беше ходил на военна служвба изобщо немаше да пишеш като балет майстор или друго *** на изкуствата.Мноо ти здраве - като на ***!Нема кво да си губя времето.
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 86"Книжните плъхове"Бивш Легионер.Ключа 32 мисля, че ще си влезе точно в калъфката ако те срещна.:)
80
1
 
3
 
! Отговори
за скрап преди 3 години
Абе смели, тия като тебе ги ремонтирам много лесно - ключ 32 между очите и след рестарта ви се качват апдейтите!После не мога ви намеря да ми благодарите!
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за скрапРазбирате, разбирате, а ако се правите, че не разбирате, през зъбите ...:)
78
2
 
4
 
! Отговори
за скрап преди 3 години
Ние от вързани накуп размисли на безполезни хора не разбираме.Парцала е утепляк и още бършат със него прахта от забравени новинарските сайтове като тоя!Това е!
77
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за скрапТакива забележки са ми любимите, защото показват русофилите какъв им е реално живота: овчари, по автоморги, борчета, сервитьорчета, безработни, гешефтари на дребно ... все хора, "успели" в живота и готови да дават "акъл" как да са нещата. Особено световните.:)
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом е скрип в лазарета , значи едни лазаретни сватби са се заредили на санитарите с Менталнъй, Има време ща го преместят за булка в занданета да гадоклецатугъзетаГазета он читает? Читает.Газета он убрисает? УбрисаетСлед раздвоение на личността следвараздвоениенагъза
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дано"Работа, работа, работа - рече Бибитуту! И така доходите скачат...вероятно?Ти си знаеш, ама дано! Работете."На вас безрабтните и некадърните няма нужда да ви ги пробутват тия, нали?:))))
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай начи Навалнъй и мисли за Цецуални и Бораисални.Никога Цветанов и Борисов в Сибирски затвор!
73
2
 
1
 
! Отговори
дано преди 3 години
До Анонимен Работа, работа, работа - рече Бибитуту! И така доходите скачат...вероятно?Ти си знаеш, ама дано! Работете..
72
1
 
9
 
! Отговори
за скрап преди 3 години
Тоя на запад го разпродават като тотал щета кола - на части.За да изкарат малко-повече.
71
1
 
2
 
! Отговори
мечтии преди 3 години
До ГРУ 35 Мечтииии и много мокри сънища... Президент, но на некой африкански водопад може би?
70
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До верно лиЩе поживеем, ще видим.Важното е, че посоката е ясна.Да благодарим на Отровителя, че помогна да се изясни така еднозначно.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 71Мерси, нека да си пожелаем на нас да ни се случват нещата, които ни причиняват западняците, а на вас, нещат, които причиняват руснаците.Ние ще работим да стане точно това.:)
68
1
 
5
 
! Отговори
верно ли преди 3 години
До Анонимен Ами като гледаме "движенията" в САЩ и разграбването и палежите от всякакви "демократи" и ЛГТБ "общности" и НПО-та - те са си във фактически разпад...Та не знам кой ще се разпадне?
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44 Мерси, мерси! Пожелаваш да си изкарваме по западни 4 звездни хотели по света и в частност в Германия, платени от западните спонсори на този продажник, близо до специално създадено студио за неговите фейк "филми"? Да ни текат милиони по сметките за да продаваме родината си? Пожеланията, каквито и да са, да ти се върнат тройно и да си жив и здрав, като Байогон!
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПРО-западните руски медии сопнсорирани от запад изобщо не ги правят руски.Ти да не се завършил богослов? - Много думи, много вяра и хич не ти се разбира.
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68"по западните медии"Не знаех, че и руските медии са "западни" и че руските наказателни колонии се контролират от Запада.А има и къде къде по-логично обяснение за това какво става.Всъщност, вашите другарчета дори не се крият, тъй че защо някои от вас си правят труда?