Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар

Той обяви намеренията си с пост в Instagram
Обновена: 31 мар 2021 18:49 | 31 мар 2021 18:47, Нели Христова
116
Алексей Навални обяви гладна стачка, настоява да го посети лекар
Снимка: БГНЕС

С пост в Instagram руският опозиционер Алексей Навални обяви гладна стачка. Критикът на Кремъл е затворен в колония №2, а според близките му, здравословното му състояние рязко се влошава.

"Защо затворниците гладуват?", пита Навални в своя пост в Instagram и обяснява: "Този въпрос тревожи само онези, които не са били затворници. Всичко изглежда сложно отвън. Но отвътре всичко е просто: вие нямате други методи за борба, освен този."

"Кой лежи в халат, плешив, с очила на леглото с Библия в ръце? Аз. С Библията, защото това е единствената книга, която успях да получа след три седмици тук. И на легло (супер скандално нарушение на правилата), защото обявих гладна стачка. Е, какво да правя?", пише Навални.

"Имам право да се обадя на лекар и да взема лекарства. Нито едното, нито другото не ми е позволено. Болките в гърба са се преместили в крака. Области от десния, а сега и на левия крак са загубили чувствителност. Шегите настрана, но това вече е досадно", обяснява затворникът.

"И вместо с медицинска помощ, аз съм измъчван с лишаване от сън (събуждат ме по 8 пъти на нощ), а администрацията убеждава осъдените активисти, да сплашват обикновените осъдени, за да не чистят около леглото ми. Те просто казват: "Леша, съжалявам, но се страхуваме. Това е регионът на Владимир. Животът на затворник струва по-малко от кутия цигари. Е, това е какво да правя? Аз обявих гладна стачка с искане да се спазва законът и да се извика лекар да ме посети", казва Навални.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски шут, не е виждал български затвор
79
0
 
8
 
! Отговори
Касабие преди 3 години
На това не му ли викаха диета, а? Разпространено сред мъжете с женско самоопределяне, какъвто е този.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
88 Какво стана с другата "гладуваща", украинската ти "пилотка ". Големият "убиец" я пусна, в Украйна я арестуваха. Нищо не се чу от тогава от лекеета като теб. Жалко че не можеш да си я вземеш у вас, да се видиш в чудо.
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нама закони в Империята на злото. И гладна стачка да обявиш приятелю, те това чакат и искат - да те уморят. Грешката да се върнеш там ще ти струва живота за съжаление.
76
2
 
8
 
! Отговори
Василка преди 3 години
С тоя -***бършем прахта от забравените новинарски рубрики.
75
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да чета коментарите, защото знам какво пише: другарете пак са на амбразурата да защитават Убиеца диктатор.Другаре, а съвест, кагда?
74
4
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Сигурно тайно пак му мажат гащите с новичок, затова му изтръпват краката. Дайте му да *** по две вагонетки камъни на ден и ще се оправи. А по 8 пъти на нощ го проверяват дали не е вече посегнал на живота си. Останаха само 2 години и 5 месеца, до края на лишаването от свобода, освен ако не му турят още някоя вътрешна присъда.
73
4
 
14
 
! Отговори
А в краварника? преди 3 години
Абе какво стана със влезлите в капитола?Техните права и болежки не съм чел по тия медии да се обсъждат?!
72
3
 
10
 
! Отговори
Борис преди 3 години
- Боже, каква гламава опозиция на Кремъл! Навални сигурно е на заплата от службите за да играе тази си роля на псевдо-опозиция!
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"администрацията убеждава осъдените активисти, да сплашват обикновените осъдени, за да не чистят около леглото ми."====================Този си въобразява, че в затвора някой е длъжен да чисти около леглото му?Наглостта му е по-голяма от на наглобританец.
70
4
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
да си реже вените и да приключва в ада!
69
3
 
10
 
! Отговори
Хахални преди 3 години
Обичам да се забавлявам с плиткоумните финдерасти.Разкажете как мислите, че трябва да се постъпва с крадливи бооооклуци, които искат да се измъкнат като политициКато нашите суджукадиии..Чакам мнението ви, умници.Ако сте тролчета (хиииибани) веднага се разпознавате.Има вече и база данни с IP-тата ви. И ще ви ваксинират с Астра Зенека ...после :)))))))))))))))))))))))))))))))))))Покажете се де, финдерастчета миризлив :))))))))))))))))))
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия, а пък иначе има достъп до Инстаграм. Егати затвора!Стига ни е занимавал със себе си. Да не е единствения затворник в света?
67
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:) като гледам - "берлинския пациент" направи и путинчо и русофилите на май-мун-и :)
66
2
 
16
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Абе вземете му смартфоан и гърба му ще му се оправи и очите ще му ще отпочинат!
65
2
 
18
 
! Отговори
берлинския пациент преди 3 години
Берлинския пациент си мисли че е на хотел - оплаква се че "не чистят около леглото ми"и гърба му се е схванал от кофти поза при ровичкане в интернет...
64
1
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Вземете му смартфончето на този огорчен "концлагерист" вече де отдавна стана досаден !Сталин вече се е извъртял поне едно 5 милиарда пъти в гроба ,че на концлагеристите в Русия им е позволено да се изживяват ,като примадони в инстаграма!Стига сеир!Като малко детенце не станало неговото и нямало д апапа ами добре да устиска до самият край само :)!
63
1
 
16
 
! Отговори
Тангра преди 3 години
Щом имаш интернет да пишеш, толкова ти вярваме
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миличкия отровеняк - боли го краче!или по -точно не го боли краче!
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки лъжец е по-интересен на митингите. В затвора може да си почива, измисля и предлага лъжите си.Помним Едвин със Сухарите как замина амбасадор фъ Монголия. и при то Едвин беше слаб поет и некадърен лъжец.На тия лъжата им се познава по килограмите. затова се казва:На лъжците килограмите им са къси