Кремъл предупреди: НАТО да не праща войници в Украйна

Алиансът: Има руско военно струпване край Източна Украйна
2 апр 2021 14:07, Елка Василева
258
Кремъл предупреди: НАТО да не праща войници в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл предупреди, че разполагане на войници на НАТО в Украйна ще доведе до допълнително напрежение край руските граници и ще принуди Москва да предприеме още мерки да обезпечи сигурността си, предаде Ройтерс.

НАТО изрази вчера безпокойство от „голямото руско военно струпване край Източна Украйна“, след като Русия предупреди, че сериозна ескалация на конфликта в Донбас може да „унищожи“ Украйна, припомня БНР.

Още по темата

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес пред репортери, че ситуацията на контактната линия в Източна Украйна между правителствените сили на Киев и подкрепяните от Русия сепаратистки сили е доста плашеща и че там е имало многобройни провокации.

Шефът на Пентагона Лойд Остин разговаря вчера с украинския си колега Андрий Таран и „осъди скорошната ескалация на агресивните и провокативни действия на Русия в Източна Украйна“, съобщи Пентагонът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
162 Ако я нямаше Нормандия, руснаците щяха да дадат огромни жертви. Без парите, нафтата ,житото и оръжията на САЩ и съюзниците, СССР щеше да попадне в капан. Хитлер не е очаквал, че комунистически СССР, "трюма народов", ще получи толкова помощ от запада.Ако Втора Американска армия не бе спряла Червената армия пред Берлин, рускитеорки щяха да продължат към Англия.Изплюй дъвката, руска е и не е кествена, пък и я дъвчиш 50 години вече.
157
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
166 Твоят папагал повтаря това, което казваш ти, той прилича на теб. Четеш от погрешни източници, ако изобщо четеш, каквото трябва.Никой не се интересува от твоите заключения.
156
0
 
2
 
! Отговори
Относно урките преди 3 години
"Хитрата сврака - и с двата крака!"Поне има доста по-зле и от нас - да имаме и ние малко самочувствие!
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
162 Ако я нямаше Нормандия, руснаците щяха да дадат огромни жертви. Без парите, нафтата ,житото и оръжията на САЩ и съюзниците, СССР щеше да попадне в капан. Хитлер не е очаквал, че комунистически СССР, "трюма народов", ще получи толкова помощ от запада. Ако Втора Американска армия не бе спряла Червената армия пред Берлин, руските *** щяха да продължат към Англия.Изплюй дъвката, руска е и не е кествена, пък и я дъвчиш 50 години вече.
154
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСтоТоИ като си научил наименованията на някои военни конфликти да не би да си разбрал причините и контекста на времето при тях?И моя папагал знае 10-тина звукови подражания на думи - но само толкова!Американофилите сте доста зад моя папагал по интелект за съжаление...
153
3
 
6
 
! Отговори
Само питам! преди 3 години
Урките - постигнахте ли това за което се борихте или ви подмениха целите и националната индентичност?Прецака ли ви НАТО да влезете в братоубийствен конфликт - за да ви вземат земята горите и транзитната енегийна мрежа?Усетихте ли се вече?
152
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До обективноХахахаВие рублофилите сте ми ясни! Явно наистина предателския ген ви се предава генетично!Както цитираш историята, кажи нещо за Кримската война, Първата световна, Зимната война срещу Финландия, войната срещу Полша през 1921-ва, войната в Афганистан... Явно толкова вярвате на крепостните, че ви мързи да мислите!!
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
158 Натиснах минус, погрешно!
150
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"обективно руснаците победиха Хитлер с финансирането и оръжията на американците"Верно?Тия "обективни " мантри са на американците дето се притесниха че руснаците ще се справят и за тях европа ще е обетована земя..Ако изобщо си гледал кривите на военно происзодство - гермаците губят към 41 година а американците по това време още се чудят на кого да заложат точно!Историята да не е дъвка!
149
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че ако има трета световна война скоро ще са виновни само и единствено американците. Да държиш единствено ти атомна бомба в ръцете си през 1945г и да не заличиш комунистите от историята, си е престъпление срещу човечеството.
148
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
156 Без запада СССР нямаше да победи нищо. Руснаците не са ни никакви братушки, не са освобождавали България, а са се стремили към проливите. Разделиха я на Княжество България и Източна Румелия, бяха против съединението. Насъскаха Сърбия да ни нападне в гръб и унищожи, като държава. За да улесни сърбите през1885, Русия изтегли своите генерали и офицери, от младата българска армия, която разгроми сръбския агресия, въпреки агресията на Русия. Наложи мращобесието на комунизма, ограби България.
147
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
156 Наистина обективно руснаците победиха Хитлер с финансирането и оръжията на американците. Без тях никога нямаше да победят нацистите.
146
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УкраинецНикоя страа не признава анексията на Крим. Руснаците са буквално единствените, които "си признават" сами действията.На тоя фон смехориите на Лавров за "придържане към международното право" са абсолютно посмешище на целия свят.Империята на Злото НИКОГА няма да получи легитимацията която търси.
145
8
 
7
 
! Отговори
Украинец преди 3 години
Т.нар. референдум е абсолютно незаконен. Според Конституцията на Украйна властта в Крим няма право да провежда референдуми.Трябва да се чете, преди да се пишат руско-фашистки небивалици!
144
12
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До Простото Ако НАТО реши да изпрати войници в УкрайнаНаполеон през 1812 и Хитлер през 1941 г вече пращаха европейски войски в Русия и повечето от тях си останаха завинаги там на 2 метра под земята, а руските войски влязоха в Париж през 1814 и в Берлин през 1945 г.Сега пак ще е същото. А ние в България ще помагаме на братушките с каквото можем, както дедите ни през 1877/78 и 1941/44 г
143
9
 
10
 
! Отговори
Крим е Русия преди 3 години
След напълно легитимен и законен референдум, проведен в Крим на 16 март 2014 г., 95% от милион и половина жители на полуострова избират Крим да се върне в състава на Руската Федерация.Въпросът е приключен и повече няма какво да се обсъжда.Подпалвачите на война от НАТО да си държат мpъcните ръце далеч от Русия, защото целите ще изгорят!
142
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Русия нападне Украйна НАТО няма да си мълчи.Но няма да се случи.Ако се случи ,това означава ,че руските политици са за разстрел и са много т.ъпи.
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато чета повечето коментиращи тук, направо ме облива тъпота! Малко факти, Русия разполага с около 11000 ядрени бойни глави, САЩ разполагат с около 8000, смятате ли че при една война, ще има победител? И двете държави разполагат с програ ( при Русия се нарича "Периметър" или по обузначение на НАТО Dead Hand) при която, в случай на загубена война се изстрелват около 3000-4000 бойни глави към различни точки на света. Това е края на света!
140
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 139Американците никога няма да тръгнат да се бият срещу Русия докато Русия не ги нападне.Ако Русия обаче нападне държава на НАТО, то НАТО няма да се помайва, а ще удари моментално по Русия със цялата си военна мощ.НАТО не обича да говори за тези свои намерения, затова си мълчи.Русия постоянно дрънка оръжие и заплашва колко е "модерно" и "мощно" и "непобедимо".За сравнение, куче което лае не хапе. Кучетата хапят тихомълком когато най-малко очаквш!
139
16
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Те монголоидите могат да си говорят каквото си искат. Ако НАТО реши да изпрати войници в Украйна, ще е след покана на суверенното украинско правителство! Нали *** са в Сирия по покана на президента на Сирия!Сега защо лаят? Сигурно защото си спомнят какъв беше резултатът от първия сблъсък в Сирия - 300 на 0 за американците :)))