Навални отново недоволен - съди затвора, че не му дават Корана

44-годишният критик на Кремъл излежава присъда от две години и половина
13 апр 2021 16:08, Петя Славова
113
Навални отново недоволен - съди затвора, че не му дават Корана
Снимка: БГНЕС

Излежаващият присъда критик на Кремъл Алексей Навални заяви във вторник, че съди служители на затвора за това, че му отказват достъп до свещения за мюсюлманите Коран, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Навални, който излежава присъда от две години и половина по стари обвинения за присвояване, беше затворен през февруари, след като се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от отравяне. Най-известната руска опозиционна фигура обяви гладна стачка преди две седмици, за да поиска адекватно медицинско лечение, а съмишлениците му заявиха тази седмица, че властите са заплашили, че ще го хранят насила.

Още по темата
Навални каза, че предприема съдебни действия срещу затворническите власти, защото "те няма да ми дадат моя Коран. И това вбесява."

"Когато бях в затвора, направих списък с начините, по които исках да се усъвършенствам, което ще се опитам да направя в затвора. Една от точките беше дълбокото изучаване и разбиране на Корана", пише той.

"Книгите са всичко за нас и ако трябва да съдите за правото на четене, аз ще съдя", каза той.

В началото на политическата си кариера днес 44-годишният Навални беше подложен на доста критики заради националистически коментари и подигравки към имигрантите в Русия от предимно мюсюлмански страни в Централна Азия. Днешното му съобщение в мрежата дойде един ден, след като много мюсюлмани по света започнаха Рамадан, след като религиозните лидери потвърдиха, че месецът на поста ще започне във вторник.

В публикацията си в Instagram във вторник Навални каза, че е чел Корана и преди, но не е възприел основните му принципи. "Разбрах, че моето развитие като християнин изисква и изучаване на Корана", пише той.

Адвокатите и съмишлениците на Навални настояват той да бъде преместен в обикновена болница.

Кремъл заяви, че Навални няма право на специално отношение. Навални е трън в петата на Кремъл от десетилетие, тъй като разследва корупцията сред длъжностните лица и води големи протести в цяла Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахнални е пуснал на киджиджи адв че търси абнормален артритен и дебел мъжки среден пръст за лява ръка който да присадят на новият му приятел
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скопен, Ялов, Безплоден и Стерилен психо-полов орнамент който най вероятно с висока степен на увереност се интересува как да му завъртят баьонета на ано-вибратора така че споко да може сам да си му сменя батерейките или зарежда с УеСБето акомулаторчето та като го оствят самотно да чака на следващатат предбрачна нощ да мое да си вклюва дъ ИелоуСубмарината да му шета профилактично и преднамерено като загряващ пластмасов немирник дорде на гости му дойде биологичниа чичко, майна,филибето на Аханални
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да поддържа напрежение около себе си, за да му обръщат внимание, иначе съвсем ще бъде забравен.Няма лоша реклама.
73
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ааа ха ха ха , Кадиров лично ще му го занесе и ще му резне зелката
72
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тоя ха хо защо не си поръча направо една ханъма дето знае кУрана наизуст ами се ***, уж щеше да хвърля топа я.
71
2
 
12
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
Да, затворник може да съди затвора. Всеки може да съди когато правата му са нарушени по един или друг начин. Затворниците също имат права. Друг е въпроса че Навални с това си изкарва хляба...
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много Интересно, затворник да съди затвора, явно мислите че българите са де били и не знаят че това няма как да стане по закон?
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от буквите подсказва, "О" ли "У"ли та подсказва кво му трябва
68
14
 
4
 
! Отговори
тито преди 3 години
Джуджето може да спи спокойно, българофобите са на амбразурата .
67
9
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
В руските затвори е пълно с кавказци-мюсюлмани, на които не им дават Корана. Ако Навални им идейства достъп до Корана ще им стане лидер. По закон в затворите има интернет, а затворниците правото да пишат писма. Така че писмата му в мрежата не са някакъв лукс а право.
66
2
 
20
 
! Отговори
Предложение.. преди 3 години
Путин веднага да го прати в Сибир при техния бай Ставри да чете и изучава затворническия устав а не разни корани морани!
65
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дано тези които списват този сайт, прочетат мненията на коментиращите, относно този майкопродавец и видят съжалението, презрението , омразата и отвращението на хората към Навални.
64
3
 
14
 
! Отговори
komitata преди 3 години
издухана работа-ако съм на Путин го пускам н а улицата там ще го научат на много неща но за кратко
63
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След два месеца в една килия с мъжа си Руслан Халилов, Нахални е решил да се обреже отзад за да му е по лесно....
62
6
 
26
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
А той арабски знае ли? Щото според ислямските догми единственият език, на който се чете и изучава тяхната свещена книга, е арабски. Всеки превод е обида и оскверняване на вярата им.
61
4
 
22
 
! Отговори
Стартегия преди 3 години
Измамника иска да се изкара невмвняем!
60
1
 
23
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Да му дадат "Майн Кампф", като компенсация.
59
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек в затвор ли? Нещо неразбирам при него денонощно има журналисти за да ни съобщават къде го боли, къде го сърби или какво иска. Я сиктир.
58
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата новина ще е че му ограничват досъпа до "Досиетата Х".А по - следащата ще се жалва че не му дават да провежда практикум по химия и физика на радиоактивните вещества!
57
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво се похилих, чакам следващото изпълнение ахахаха. Предлагам да си поиска явяване в дует с Кончита Вурст на евровизия.