Русия задържа украинския консул в Санкт Петербург

Той е получавал секретна информация
Обновена: 17 апр 2021 13:50 | 17 апр 2021 13:36,
60
Русия задържа украинския консул в Санкт Петербург
Снимка: БГНЕС

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е задържала украински дипломат, който е получавал секретна информация от бази данни на правоприлагащите органи и ФСС, предадоха световните агенции.

Украинският консул в Санкт Петербург Александър Сосонюк е бил задържан в петък по време на среща с руски гражданин, докато получавал информация с поверителен характер от базите данни на правоприлагащите служби и ФСС, посочи в изявление службата за сигурност, цитирана от Асошиейтед прес.

Пресслужбата на ФСС заяви, че действията на Сосонюк "са несъвместими със статута му на дипломатически служител и имат явен враждебен характер спрямо Руската Федерация", отбелязва ТАСС.
В изявлението си ФСС посочва, че по отношение на дипломата ще бъдат приложени мерки съгласно нормите на международното право. Според тези норми дипломатите се ползват с неприкосновеност в страната, в която работят, но може да бъдат лишени от право на пребиваване при нарушаване на закона или враждебни действия

Задържането на дипломата става на фона на нарастващо напрежение между Русия и Украйна и засилване на руското военно присъствие по границата с Източна Украйна, контролирана от подкрепяни от Русия бунтовници, отбелязва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
След като товагишчите са направили нещо, дори и да не е правилно, то това нещо се превръща в сензация, на която всички трябва да вярват, защото руските мекерета никога не лъжат, особено ботоксното джуджу.
38
1
 
2
 
! Отговори
Минувач преди 2 години
Голям номер му скроиха на украинеца! На една маса в ресторант една красавица му дава твърд диск :) Не флашка а цяла кутия..и той гледа какво е това без да се крие В същото време идват и го арестуват :))) Могат да арестуват всеки,както и правят
37
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ МОЖЕ ДА ТЕ ОБВИНИ ЗА КАКВОТО ИМ СКИМНЕ!ТАМ ЗАКОНИ НЯМА!! ИМА САМО РЕЖИМ!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин му се клати трона и тогава хората психопати като него стават опасни.Създава напрежение с Украйна за да си даде време за проблемите които има в Русия.Но скоро се вижда края на диктаторите: Борисов,Ердуган,Путин и Орбан.
35
6
 
4
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Много обичам умници да ми обясняват за международно право. Хайде сега отвори си Виенската конвенция и прочети чл. 29 какво пише. "...той не може да бъде арестуван или задържан". Тази конвенция е подписана от Русия и е задължителна да се спазва, ако не иска да се случи същото с техни дипломати.
34
4
 
6
 
! Отговори
до 34 Чебурашка преди 3 години
Чак пък царе, да видим учат се от нашия прокурор, а нашия прокурор е научен от американския посланик.Сори ама очевидно са изостанали и го правят последни, така не се става Цар.
33
2
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Нямам идея за Руските закони но в момента не се говори за това а за международно право.Хубаво е че те мързи да научиш руските закони и мен също ме мързи, а пък и е безсмислен труд, но международното право важи и в България така ,че там трябва да се положат усилия.Непознаването на законите не ти дава право да ги нарушаваш.
32
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак нагнетяват ситуацията. Стари изпипани методи. Постоянно фабрикуват враждебност.
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да са извикали за обяснения Климкин и Зеленски,Порошенко,Турчинов,Яценюк,Тимошенко или още по по върховете Блинкин и Байдън като техен познат щот Консула е подвластен на световната външно министерската верига да се разясняват пред Лавров и Путин как отдавна техни хора в тази верига за разговора му с обикновенния руски човек за какво му е да седне на разговор с такъв важен представител да бъбрят и бистрят политика като в бистрото за по някоя бира.
30
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
русофилчетата как си играят с думите. Не бил арестуван, само задържан против волята му. А за долния "бе-ковец", който ми обяснява че нямало дипломатически отношения, интересно с какъв статут се ползва арестуваният. И дали няма функциониращо руско посолство в Киев. И още нещо на русофилите, дето ни пращат да воюваме на я психопаtа Пу - тук е България и съм си у дома. А който си обича Пу - чемодан, вокзал и Новосибирск.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗА 21Тя не но ли е нападнала вече, икономически?КОЙ ще плаща Руския паток?
28
2
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
До дядо йоцо гледаДипломат не може да бъде арестуван, сам го казваш не случайно в статията дори журналистите използват думата задържан.А в това вече са в пълното право но нямат право да го правят в посолството а само извън него.Но мисля че са спазили тази процедура, защото ако не бяха щеше да се вдигне в нашата преса много шум.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашия прокурор не спи,но и руските не спят.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗА 21/26Твърдо.
25
12
 
10
 
! Отговори
ЗА 21 преди 3 години
До АнонименАКО РУСИЯ НАПАДНЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВОЮВАМЕ И ЩЕ БИЕМ РУСНАЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ЯТАЦИ!
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УКРАИНСКИЕ КОНСУЛ Е ПОЛУЧИЛ СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ - РЕЦЕПТАТА НА СПУТКИН 5 И ЕГН-ТО НА ЛАВРОВ.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до анонимен/23"Информация с поверителен характер" не означава "секретна информация".За режима на Путин информация с "поверителен характер" е и това, че реално жертвите на вируса в страната са над половин милион, а не обявените официално около 100 хиляди.Когато режима ти се крепи на лъжи и манипулации доста информация става "поверителна".
22
4
 
14
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Вероятно след този случай Киев ще прекъсне дипломатическите отношения-------------Че, то отдавна дип. отношенията между Киев и Москва са прекъснати неофициално, бе!У Киев немъ руски дипломати!Мъ я си представи, че американски гражданин предава секретнъ информация на руски дипломат пред очите на ФБР!Представи ли си картинката, а?Брово!!!-))))))
21
5
 
4
 
! Отговори
НАТО преди 3 години
Ако Русия нахлуе в Украйна, САЩ, ЕС и НАТО ще заклеймят Русия!
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами заминавай да воюваш с Русия, а?