Над 12 000 военни в грандиозния парад в Москва, Путин: Този празник е свещен!

Демонстрирани бяха едни от най-новите военни машини в руската армия
603

Москва отбеляза Деня на победата над нацизма с внушителен военен парад, в който участваха близо 12 хиляди военни. Демонстрирани бяха и едни от най-новите военни машини в руската армия.

В тържествен марш през Червения площад преминаха 12 500 военнослужещи и 190 единици военна техника.

Президентът Владимир Путин наблюдаваше парада в компанията на ветерани от Втората световна война. В речта си той подчерта решаващата роля на руския народ за победата над хитлерофашизма. И нарече празника свещен за Русия.

Още по темата
"Той е наш по право на родство с тези, които са побеждавали, разбивали, смазвали нацизма, наш е по право на наследници от поколението победители. Поколение, което почитаме и се гордеем с него", заяви руският държавен глава.

Тазгодишният парад се случва в момент на изострени отношения между Русия и Запада, заради шпионските скандали и напрежението край границите на Украйна. Пред военните и гражданите, президентът Путин не пропусна да подчертае, че страната ще защитава твърдо интересите си.

"Русия последователно защитава международното право. В същото време ние твърдо ще защитаваме националните си интереси, за да осигурим безопасността на нашия народ", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


603
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
11
 
9
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
Ето ви факти!Русия е против съединението на България!Русия два пъти обявява война на България.Русия разделя Македония от България.Русия ви държи половин век в клетка, като плъхове, караща ви да слухките съседите си!Русия е тази която ви изтипоса комунисти, и тя държи копелетата им до ден днешен с концесиите си.
357
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 454"Ц. Цветанов рекъл съветските паметници вън от българските площади."Ако това е истина аз ще гласувам за Цветанов на следващите избори!ВРЕМЕ Е!
356
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 449" ..и че в Русия няма канализация, една от основните copocoидни опорки."Като човек, който многократно е ходил в Русия, мога да ти кажа, че НИЩО от това не е "опорки", а по това мога да разбера, че ти си върдух под налягане и си нямаш идея за какво говориш.И към теб ще отправя същия апел като към останлаите русофили тук: направете си една 10дневна екскурзия в Русия и после елате пак да пишете тия глупости, които сега пишете.
355
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп показа ясно, че русия няма никакъв потенциал. Изстреля арогантно 50 томаховки по сирийската губерния ,не за да убива ами да унижи. Целият свят видя ,как раша нереагира, защото нвма как. Това беше ясна демонстрация, кой е лъва.
354
1
 
5
 
! Отговори
Мюнхен преди 2 години
До Анонимен 425Чехословакия е заплашена от Англия, че ако със СССР почнат война срещуГермания, то Англия и Франция ще се бият с Германия срещу СССР и Чехословакия. Коментара е излишен. Чехите ги слушат и не искат СССР. Германия ги окупира. После СССР ги освобождава.
353
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ харчат 16 пъти повече за оръжия от Русия и имат близо 5 пъти повече бойна техника изтребители, бобмардировачи, подводници, танкове, хеликоптери... от Русия, докато 50 милиона американци гладуват - скоро американците ще ядат танкове и ракети. А Русия от 10 години заложи на разработката на супер оръжия при които с няколко ракети може да унищожи САЩ и никакво ПВО не може да ги спре. САЩ беснеят, Джо Байдън подскача свирепо срещу Русия и Путин, но нищо не могат да направят освен да насъскват васалите да лаят срещу Русия.
352
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До зедТОЧНО!Тогава Хитлер "обещава", че това ще са последните му териториални претенции в Европа, защото си е посикал само "изконни" немски територии населени с етнически немци.Да виждате някои сходства?Не се притенявайте, европейците също ги виждат.:))))))
351
5
 
6
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
До АнонименДеня над хитлерофашизма в ЕС и САЩ се чества на 8-ми.Друг е въпроса, че поне за мен трябва да е ден за траур.От чисто българска гледна точка България заслужаваше да си получи националното обединение, което впрочем Русия възпрепятства още със Съединението ни!
350
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен435 Руснаците в провинцията гладуват, липсват им лекарства и основни човешки права.---Браво! Но забрави да споменеш и че в Русия няма канализация, една от основните copocoидни опорки.
349
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
441 Оръжия не се ядат. Днес никоя страна, неможе да оцелее в изолация.
348
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЕдва ли. България е умираща държава. След 50 години няма да има българия, но с оглед на ковид "пандемията" най-вероятно до няколко години с България ще се приключи.
347
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
435 Руснаците в провинцията гладуват, липсват им лекарства и основни човешки права.Русия усеща липсата на внос, който бе традиционен от запада, като части за специално оборудване и друга техника.Ако западат изключи Русия от финансовата система SWIFT, икономиката й съвсем ще се срине.Страна под санкции, не е велика страна.
346
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 438"Защото повече от половин Европа няма каква победа да чества, напротив, победена е."Явно не си ходил никога в Европа и в Русия, за да разбереш, кой е "победения".Аз съм ходил многократно и на двете места и отговора е ОЧЕВИДЕН. Между другото, за щерката на Лавров, синчето на Нинова и всякакви други червени *** - също.:)))))))
345
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо непритежава. Тояа са твои измислици. Нвма дори изтребител 5то поколение. Бюджета на САЩ за войните е колкото половината БВП на Русия сигурно. Много си далеч от истината. Звучиш, като дядо. Сащ е толкова напреднал, че нямаш дори идея. Следващите 30г ще покажат оръжия, които щи се звие свят.
344
5
 
2
 
! Отговори
зед преди 2 години
До АнонименРеално договора от Мюнхен от 1938 е нещо като днешното споразумение от Минск за окупираните от Русия Донецка и Луганска области в една от съседните им независими държави. Малка подробност е че и в други съседни на Русия независими държави има подобни райони, Абхазия, Приднестровие и т.н.Та за Мюнхен и 1938, Хилтер прави със судетските немци това, което Путин прави днес с гражданите на Донецк и Луганск
343
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия обезпечи своята пълна военна безопасност. Никой не може да направи нищо с Русия! Днес никой не допуска, че икономическата криза и разпада на САЩ могат доведат до ядрен апокалипсис ако САЩ съвсем загубят контрол, но това не е така, САЩ макар и икономическо джудже без иконимика, затънали в дългове, все още са много силни военно.
342
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 429"Идват много тежки времена за Запада, а в България ще бъде ужас!"В Русия е ужас от има няма 100 години. България ще преживее западния вариант на "ужас". Все пак сме калени на ужасии от времето на "великия" Комунизъм.:))))
341
4
 
2
 
! Отговори
Кабелат преди 2 години
До АнонименТова е капитализъм, който и той си има своите недостатъци, като система.Той работи на принципа парите да се въртят.На всеки иначе е ясно кои държави имат най-доброто образование, а това е гаранция за успех.
340
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия много добре си дават сметка, че както днес много хора мислят, че ядрена война не може да има, така и средата на 80те всички в СССР не можеха да допуснат, че след 4 години съюзът няма да съществува. Днес Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат по сила, мощност, скорост, точност всички съществуващи днес (оръжия), и които могат да унищожат всяка цел във всяка точка на планетата. Никой в света в момента няма такива оръжия.
339
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В противовес на всеобщото мнение, последните десетилетия Америка съвсем не е такава благополучна страна, съвсем не е такава. На първо място - ментално повърхностна страна, именно за това сега там има такива президенти - Обама, Тръмп, Байдън..., страна истерична, основана от фанатици, престъпници и убийци които преплували 17 век океана да избягат от правосъдието.