Зеленски: Русия не е изтеглила военното си оборудване

Около 100 хил. руски войници са позиционирани край Украйна
11 май 2021 20:20, Нели Христова
139
Зеленски: Русия не е изтеглила военното си оборудване
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че Русия още не е изтеглила военното си оборудване около украинските граници, след като миналия месец съобщи, че изтегля войниците си, предаде Ройтерс.

Думите му повтарят изявлението на американския държавен секретар Антъни Блинкън, който миналата седмица каза, че по границите на Украйна все още има значителен брой руски войници и военна техника.

Според директора на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов все още около 100 хиляди руски войници са дислоцирани по границите на страната и на анексирания Кримски полуостров.

Украйна не очаква от срещата на върха на страните от НАТО следващия месец да произтече План за действие за членството на Украйна в алианса, заяви днес украинският външен министър Дмитро Кулеба. По думите му причина за това са опасенията на някои страни членки, че подобен акт би провокирал Русия.

"Предвид обстоятелствата, за съжаление, все още има няколко страни сред съюзниците, които се ръководят от логиката да не се провокира Русия и вярват, че да се седи и да не се прави нищо е най-добрият начин да остане Русия спокойна", каза той по тв канал "Украйна 24".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ми се струва , че никога няма да си изтегли оборудването, като водоноски, тоалетни , подвижни кухни, казани , бойлери. А това , че да си почисти района няма кои да го направи. Тоновете *** след руската армия ще почистят украйнците. Така излиза.
22
5
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Къде е драмата тука тази техника и войска е на Руска територия и в Донбас 80% от населението е с Руски паспорти и Русия е длъжна да ги защити при нужда.
21
19
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Защо местното население на Крим е на страната на Хитлер и се бори срещу Червената армия, А?????
20
1
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
имам книгите на Пушкин Достоевски и т.нруски класици, които в украина ги четат на руски само щото нямат преводачи да ги преведат на украински.
19
5
 
18
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Докато фашиският режим в Украйна заплашва с нападение Донбас, Русия ще е в готовност да защите народа.
18
1
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
ооо друже на Кремъл му дреме един кватрал на москва народ колкото сме, какво мисли.
17
1
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
ти като инаш само китайски *** да не си член на Китайската комунистическа партия
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До11. За имоти и АЕЦ , туризъм е така . кактонобичат , доматки, млеко, вино ъа и боб. Но Кремъл не обоча Българиянда е в НАТО и ЕС. Кремъл иска българина да е роб на болшевизма и обичта му към сащ първо да мине през Русия
15
4
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Украйна , Северна Корея , Северна Македония и Турция ще се приемат в Пакет в ЕС .За НАТО вече е Сигурно - Украйна и Косово заедно с ИДИЛ МОСУЛ ще се приемат следващия месец .Единствения проблемен член на НАТО остава Северна Корея - тя иска да командва НАТО вместо САЩ .
14
2
 
23
 
! Отговори
до Крим не е руски преди 2 години
и 1000 пъти да го напишеш оказва се че е руски, я кажи щом е украински защо украинците правят воден геноцид над населението си там. Наказват ги че не се бунтуват ли, ми значи населението наистина се определя като руснаци както на референдума, а не както казват че под дула на автомати да гласували.Нещо се пообъркаха урките в омразата си.
13
21
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Българи,отваряйте си очите утре да не осъмнем с Бургаска и Варненска руски републики.Важно е днес да прогоним от България всички с руски паспорти.
12
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Даже и русофилите не си вярвате на глупостите , които пишете.Ти например много "обичаш" руснаците, но у вас нямаш нищо руско, нищо че си голям "русофил".
11
23
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До ЩеревБългарите сме на страната на Украйна ! И Русия е поробила 140 народа. Нейната територия е Сибир и около Москва 100км. Другото е откраднато.
10
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и от къв зор ще те окупира Русия бе абдаллл. 73% от българите по изследване на Дойче веле са добронамерени към Русия., черноморието пълно с руски имоти. Руска АЕЦ има, руски газопровод, руски нефтохим, не са глупави да си развалят рахатлъка в Бг
9
5
 
26
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
Русия има право да си държи оборудването където иска на своята територия, краварите чак до Афганистан стигнагХа
8
3
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Простичко е. И едните и другите твърдят, че не искат военни действия. Ок! Значи подписват един конретен текст с едно изречение:" Изтегляме от граничната линия на 150 километра военните съоръжения и войсковите части". Подписват го и повече не ни занимават с простотиите си.
7
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая поддллога американска каквото му напишат задокеанските сценаристи това рецирира. Да се радва че руското оръжие е на руска територия.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах парада в Севастопол.Доста руски ми се видя.
5
5
 
24
 
! Отговори
123 преди 2 години
Зеленака беше много ербап ама го е страх от мечката.
4
28
 
16
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Добре че сме в НАТО та руските окупатори не смеят да посегнат на България.