62% от руснаците не искат да се ваксинират със "Спутник V"

Това показва социологическо проучване в страната
12 май 2021 22:51, Петя Славова
97
 62% от руснаците не искат да се ваксинират със "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Повечето руснаци не планират да се ваксинират срещу коронавируса, според социологическо проучване, публикувано в сряда, подчертаващо трудностите на имунизационната кампания в страната.

Москва регистрира първата в света ваксина срещу коронавирус, наречена "Спутник V", през август 2020 г., но ваксинационният скептицизъм е основен проблем в Русия, казват експерти.

Според допитване, публикувано от Центъра Левада, 62 процента от руснаците не са склонни да бъдат ваксинирани със "Спутник V", рекламиран от президента Владимир Путин като "най-добра (ваксина) в света".

Левада каза също, че 56 процента от руснаците не се страхуват да се заразят с коронавирус, като добави, че числото не се е променило от февруари.

Още по темата

Според социологическия център броят на руснаците, желаещи да се ваксинират, е намалял през последната година. Двадесет и шест процента заявиха, че са готови да се имунизират, спрямо 30 процента през февруари.

Десет процента от анкетираните заявяват, че вече са били ваксинирани.

"Изглежда, че броят на онези, които подкрепят ваксинациите, намалява главно поради ваксинираните", казаха от Левада.

Анкетирани са над 1600 души на 22-28 април, съобщава БГНЕС.

68-годишният Путин многократно призовава руснаците да се ваксинират и казва, че самият той е получил ваксината. Той обаче не уточни на кой от трите основни препарата в страната – "Спутник V", EpiVacCorona или CoviVac – се е доверил.

Русия отмени почти всички ограничения срещу коронавируса и много руснаци отказват да носят маски в обществения транспорт и на други обществени места.

Страната е сред най-тежко засегнатите от COVID-19, а някои експерти казват, че руските власти значително подценяват смъртните случаи от коронавирус.

Към сряда руските здравни власти са докладвали за над 4,9 милиона случая на коронавирус и 114 331 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
11
 
11
 
! Отговори
Галя преди 2 години
Россияне отдают предпочтение Спутнику V, чем западным вакцинам.
15
11
 
18
 
! Отговори
Галя преди 2 години
Я прошла вакцинацию 10 апреля и первого мая. Прекрасно себя чувствую. Температура не поднималась. Голова не болела. Первую вакцинацию сделали в торговом центре. Была живая очередь- 5 человек впереди меня.город Казань. Кто переболел среди моих знакомых, все собираются вакцинироваться,но когда пропадут антитела в крови.Кто не болел, прошли вакцинацию
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М/у впрочем Бялата Златка дали се ваксинира със Спътник V?Нали се кълне в Русията,де.
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кумунистите винаги лъжат.Щом 62% не искат,значи са двойно.Демек-124%-не искат.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бг пък няма никаква и руската е по-добра от 0.
11
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската ваксина вкарва обезвредена корона за да блокира другия истинската и се ядат един други. И ако изтече срока на ваксината или постоянно се заразява с нова корона английска, бразилска и т.н., пак ще се разболее. Американската ваксина убива клетките зарaзени с корона и е по-ефикасна но убива и здрави клетки и може да направи рак на белия дроп.
10
5
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
... Опс, адронен колайдър;}}
9
10
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Вижте снимката мнОО внимателно... Забележете КАК е изписана буквата P-чрез оформянето и с три шестици... 666./класика в жанра на нумерологията. За по-любознателните-намерете емблемата на лабораторията на "Гамалей" /производителят на ваксата/и сравнете знака на нея с знака на ложата на масоните. Ще сте удивени...Абе, обичат си нумерологията рептилите и тВа е. Та..., КОЙ желае боци-боц???P. S. А ако намерите емблемата на Големоят Електронен Колайдер... дали ще видите изписването на 6666...:))
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както българите така и руснаците нямат голямо доверие на ваксинирането.Но 40 % ваксинирани не е лошо ,тези които вярват в ваксината, но е недостатъчно за да се спре разпространение.Но нека първо да се достигне до 40 % ваксинирани ,път тогава ще говорим , може да се окаже напълно достатъчно .А пък и 100 % доверие не е добре ,няма достатъчно ваксини и мед. персонал нито при нас нито при нас ,за да се бият ваксините за няколко дена на всички трабва равномерно натоварване.
7
12
 
14
 
! Отговори
И у нас преди 2 години
Повече от 50% не желаят да се ваксинират. В Русия преболедувалите не ги ваксинират и тези, които имат антитела. А у нас всичко под ножа. За това си отидоха и Ловова и Костова.
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и мужиците знаят, че Путин лъже.
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Нинова понеже знае че наще са тотал и иска да има за всички. Те хората не я щат като си знаят капацитета.
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на дедо Байдън ваксина не му трябва - само памперси и патерици !
3
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съзнателно манипуалтивно представена статия. Руснаците са скептично настроени против ВАКСИНАЦИЯТА като цяло, а не срещу Спутник.
2
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако четете руски коментаримасово се наблюдава схващане на лицевите нерви и мускули и неподвижност на едната и двете половини от лицето. Като при инсулт.Придружени са със записи на явлението.
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се сравнят с нас са си добре. Тук е много по страшно.