Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!

Според него те са длъжници на Русия
1 юни 2021 20:58, Нели Христова
116
Володин към бившите държави от СССР: Спрете да обвинявате Русия!
Снимка: БГНЕС

Страните от бившия социалистически блок, както и Украйна и балтийските държави, са задължени към Русия и трябва да са й благодарни за всичко, което е инвестирано в тях. Това мнение изрази председателят на Държавната дума (долната камара на руския парламент" Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Той коментира, че "Украйна, страхувайки се, че ще загуби приходи от транзита на руски газ, иска парична компенсация за изграждането на газопровода "Северен поток 2" от руската страна, Чехия иска компенсация от 40 милиона евро за експлозия в склад за оръжия във Врбетица, за която се твърди, че е организирана от руските специални служби.

Балтийските държави, "след като не успяха да решат собствените си икономически проблеми, искат някаква компенсация за съветския период."

"Когато тези държави бяха сред страните от социалистическия лагер, те свикнаха да живеят за сметка на другите. Навикът си остана. Нямаше да остане такъв навик, ако имаха суверенитет и независимост не на думи, а на дела", тези страни са тръгнали по пътя на сателитните държави.

Според Володин "политиката не е социална сигурност", "да получавате пари и да бъдете независими, няма да се получи".

"Да, не Русия ви е длъжна, а вие сте длъжници на Русия. Бъдете благодарни: гражданите на Руската федерация не поискаха от вас това, което ви дадоха, откъсвайки се от себе си", обясни той.

Той обясни, че става въпрос за създадените работни места в тези страни, инвестирането на сили и средства в тяхното развитие, защита от външни предизвикателства и заплахи.

"Не забравяйте, че Русия беше тази, която пое всички задължения за изплащане на дълговете на СССР", добави той.

"Ако нямате съвест, тогава поне трябва да си знаете мярката. Не забравяйте, че на руснакът отнема много време, за да се впрегне, но стане ли, действа бързо. Би било редно да се извините. И започнете отношения, с мисъл за бъдещето".

"Спрете да обвинявате Русия за всичките си проблеми. Започнете от себе си. От 30 години изграждате независими държави. Не се самозаблуждавайте, не заблуждавайте и другите", обяснява Володин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е прав човека - прав е. Хубаво че Русия не си е поискала всичко дето е било на СССР, че сега бая държави щяха да са голи като пушки.
46
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Русия е държава още от 7 век и винаги си е била такава, даже е била с много по-голяма територия в миналото, отколкото днес. Русофобията се ражда от англичаните преди няколко века, скарват се заради Франция и досега се набива тази русофобия, родена от агличаните , враговете на англичаните в миналото са били Германия,Франция,Русия
45
12
 
14
 
! Отговори
Payak преди 2 години
Харесва ли ви или не човекът е прав. Що реват сега по морето че няма руски туристи. Няма и кой са купува летни жилища на пета шеста и дванадесета линия. А това беше бизнес.
44
14
 
15
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Русия не е държава, а териториален компот от заграбени от московитите държави. Руснаци, вън от нашите държави! PRАСЕТА !
43
4
 
5
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Днес бг пое по посока на ветропоказателя.Бих ви сравнил с юнашкото племе на труженичките по магистралата.
42
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми живях през бай Тошово време, така си беше, даже и други виждаха България като райска държава - и от изток и от запад, за соц страните беше голямо удоволствие,ако можеха да идват на българските курорти ,нямаше изпозчупени плочки и улици с дупки, ние сами си произжвеждахме даже влаковете,корабите и автобусите,всичко произвеждахме!
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно съм съгласен с този по-долу.Руснаците сами си пр... аха и държавата, и икономиката, и народа. Дето се вика - това, което сам си направиш и Горбачов не може да ти го направи. :))))
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги руснаци , сами надробихте тази попара и сега плачете и си сърбате попарата,сега ви тежи и ви боли, но и Бай Тошо ви каза, че сте наивни глу.паци, да не сте отваряли границите през 1970 година, да не сте държали шпиони в Русия и в управлението, които ви смазаха, още от царско време си храните чужди шпиони,които ви предават и ограбват.Иначе поклон пред Русия, руския народ и руския цар Александър втори, който освободи България от турското робство,кървави кланета и терор
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46 Явно си на под 30 години, защото НИЩО от това го нямаше, та е ясно, че четеш от листчето.
38
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ България имаше хиляди заводи,енергетика,перфектно селско био стопанство,учени,безплатно образование и безплани медицински услуги и всички хора имаха работа и евтини стоки,храна и услуги,изнасяхме продукция за целия свят, хората получаваха евтини жилища,имаха достатъчно пари и бяха щастливи, бяхме и сред най- развитите 27 държави в света през соца! Даже и жилищата на 90% от населението са от тогава.
37
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 "Ами и руснаците ако поискат компенсация за нещата които изградиха в тези републики, бившите руски републики даже ще има да връщат на руснаците страшно много пари." Тва е все едно руснаците да ни поискат компенсация, че са построили в Софийското плодородно поле гнусния мастодонт Кремиковци, който е трупал само загуби (заради които руснаците са ни взели златото като фалира държавата), отровил е земята и въздуха навсякъде и в крайна сметка трябваше да съборим за наша сметка. :)))
36
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АсенМоля те, намери по-подробна и реална информация ,планът Маршъл ограбва западноевропейските държави , а не им помага.
35
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами и руснаците ако поискат компенсация за нещата които изградиха в тези републики, бившите руски републики даже ще има да връщат на руснаците страшно много пари.Не знам кой комунист измисли да създава вътре в СССР републики и да къса от месото на Русия, но явно не ви е мислил доброто, вашия проблем не е от сега,а още от западните комунисти,които ви нападнаха и окрадоха след ПСВ.
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товарищ Володин да напътства приятелите на Русия Сирия,Беларус, КНДР, Венецуела, Иран и Куба. Това е руския свят в който ще бъдат разбрани и изпълнени напътствията и тезисите на товарищ Путин изказани от устата на товарищ Володин.
33
8
 
11
 
! Отговори
Асен преди 2 години
До Анонимен *** тук не става дума за разделяне на източна и западна Европа след войната. Става дума, че в западните страни, сателити на САЩ и Великобритания няма танкове и войници, да газят народите, а има план Маршал и "икономическото чудо на ФРГ". Въпроса е кой как е отнася с народите.
32
8
 
17
 
! Отговори
длъжници сме на ссср преди 2 години
на сесесерето дължим единствено едно огромно рядко вмирисано лайнноо с мухите по негосамо кажетеее къде да ви го пратим
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Патриот Започнали сте да изперквате като Дядя в бункера, но той поне е на години, а вие сте недорасляци под 30. :)))))
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сплескан натовец "Каза им го право в очите". И не обясни пак защо руснаците продължават да се бъркат в работите на тия държави. Това кога ще им го каже в очите, или не смее? :))))
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 "Това да не ти е като при Т. Живков" Ама другарю, ти за какво си мислиш, че всеки ден тролиш тук? То е за да ти трябва открит лист да излизаш от населеното място, в което живееш. На белорусите вече им забраниха да напускат държавата. Не може да сте толкова глупави, нали? Или може, а? :)))
28
10
 
10
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Евала на Руснака каза им го право в очите !Ще целуват краката на Русия пак !