Путин категорично против членство на Украйна в НАТО

Ракетите ще стигат до Москва за 7-10 минути
10 юни 2021 14:55, Елка Василева
149
 Путин категорично против членство на Украйна в НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин се обяви категорично против евентуалното членство на Украйна в НАТО.

В интервю за телевизия „Русия 24“ Путин заяви, че половината от населението на Украйна е против членството на страната в Северноатлантическия алианс.

„Най-малко 50% от жителите на Украйна не искат страната да се присъединява към НАТО. Това са умни хора. Те не искат да се окажат на огневата линия, да бъдат разменна монета или пушечно месо“, каза руският президент, цитиран от БНР.  

Путин подчерта, че никой не се е съобразил с мнението на Русия при разширяването на НАТО на изток.

Той даде пример с разположените в Полша и Румъния елементи от американската противоракетна отбрана, които според него могат да се използват и за нападателни цели.  

„Да си представим, че Украйна стане член на НАТО. Времето за полет на ракетите от Харков и Днепропетровск до централната част на Русия и до Москва ще се съкрати до 7-10 минути“, каза Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
3
 
! Отговори
до Ти да видиш.. преди 2 години
а. защо той трябва да се откаже, процеса не е ли двустранен бе абддалл
79
14
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Ако Украйна беше в НАТО джуджето нямаше да я нападне.
78
5
 
8
 
! Отговори
Бай Gън преди 2 години
*Да си представим, че Украйна стане член на НАТО.*Характерно е, че когато е в настроение Путин обича да се шегува.
77
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е против Русия да разполага с ядрен арсенал.
76
14
 
9
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Но като гледам, на амбразурата се хвърлиха всички *** на руски п.ки така че, спирам за споря с "родолюбеца" който зачерква собствената си история за да възвеличае Руската. Типично поведение на роб, който мечтае за "голям и лош" бащица който да го брани от лошия свят. Малко уточнение.
75
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна се съграси доброволно през 1992 г. да се откаже от ядрения си потенциал и го ПРЕДАДЕ НА РУСИЯ, срещу писмени гаранции за териториалната си цялост от руска страна. Е-видя се колко струват гаранциите на пРосия-дори и хартията...
74
10
 
10
 
! Отговори
do 69 Да разлаем куч преди 2 години
Дано не загубят пак някоя и друга подводница, че навик взе да им става. Да не забравят да се обадят на холандци ли бяха датчани ли, да ги вадят после.
73
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой го пита тоя мъничкия палаш...
72
8
 
6
 
! Отговори
ДО 61 преди 2 години
ЖУЖЕТО си ти, в мозъка.
71
9
 
9
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 58 - да, 18 век руснаците вземат част от Украйна от Османската империя, но по голямата част удобно си поделят с Австрийската империя - остатъците от Жечпосполита. И наименованието Украйна е доста по старо от "познанията" ти. Не е създадено от КПСС както ти се иска и ти е удобно.
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на Захарова, какво й говорят звездите?
69
9
 
12
 
! Отговори
Да разлаем кучетата преди 2 години
Руснаците са започнали мащабни учения в Тихия окен. Очакваме луд лай и виене от страна на нато-джендърството. Както и пригласяне на глутниците "свободни" западни медии.
68
8
 
9
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 58 - това Путин ли ти го прошепна? Българите, татарите и славянски племена са там много преди руснаците. Удобно пропускаш знаците на Кубрат открити около 1910 в Украйна. Както и приемането на християнството за което българската държава изпраща там свещеници и книги. Така те приемат глаголицата, а после и кирилицата. Въобще не споменаваш това, че са били част от Полско литовската държава до 17 век. И хоп, руснаците. Но при теб логиката е подчинена на Русия, нали слуга руски?
67
19
 
11
 
! Отговори
до 67 11 преди 2 години
Знаем, знаем. Руснаците поне в това ги бива - да окупират и да анексират територии. Бая наод им е сърбал ланйата. Викаш ще им спретнат още един Голодомор и ще клекнат укрите. А вие ще им ръкопляскате в захлас?
66
14
 
21
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Анонимен 65--- Не само, че няма да си премести столицата, ами и Украйна ще стане член на Руската Федерация, ако продължава да им играе по нервите. Никой не търпи войнствени гейски организации като НАТО до границите си.
65
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАто се притеснява толкова, да преместят столицата там, дето ракетите няма да ги стигнат за 7-10 минути. Поне площ имат. Що друг трябва да им бере гайлето, че са избрали да имат столица на толкова скаапано място. В Норилск напрмер хора не живеят ли?
64
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някое мааалка част от разпадащата се държава моооже и да влезе в OTAN! А може и да не влезе - зависи в какво настроение е станал Владимир Владимирович!!! А, вие се... упражнявайте - няма лошо.
63
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си позволя малко уточнение. Киевска Рус е втората люлка на Русия, втората руска столица. Първата люлка на Русия и първата руска столица е Велики Новгород, столица на древната руска Новгородска Република. Ако трябва да сравняваме с българската история Велики Новгород е първи, както Плиска е първа, а Киев е втори, както е втори Преслав. Руският княз Вешчий Олег изгражда втората столица Киев на път за Византия, Константинопол и тя се утвърждава като гл. пункт на търговския път От Варяг в Грецию.
62
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест комшията трябва да реши дали да викам за Левски или ЦСКА? И само щото е голям бабаит и като нищо може да ми запали къщата, трябва да се съобразя с неговото желание?
61
22
 
12
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Няма как, жуже кремлинско!:))) Докато сте окупирали Крим, Чечения, Абхазия, Алтай и т.н. яйцето все ще ви е на г.за, хахаха! Украйна ще бъде в НАТО. Това все пак е територията на Първата българска държава, украинците са ни близки, за разлика от мужикистанците от московия.