Отказваш ваксина в Русия - изпращат те в неплатен отпуск

Руските власти направиха имунизацията задължителна
20 юни 2021 22:45, Нели Христова
114
Отказваш ваксина в Русия - изпращат те в неплатен отпуск
Снимка: БГНЕС

Служителите, отказващи да се ваксинират срещу Ковид-19 в региони, където това е задължително, могат да бъдат изпращани в неплатен отпуск. Това обяви руският министър на труда и социалната защита Антон Котяков на фона на галопираща епидемия и бавна имунизационна кампания, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ако здравните власти в даден регион направят ваксинацията задължителна за определени категории работници, неваксиниран служител може да бъде освободен", е казал Котяков пред руски медии вчера. Изказването му е препечатано днес от проправителствения канал Телеграм и цитирано от АФП.

По думите му тяхното отстраняване от длъжност ще продължи, докато е валидно постановлението за задължителна ваксинация.

Изправени пред скок на случаите, тази седмица Москва и околността първи в Русия направиха ваксинацията задължителна за работниците в сектора на услугите.

Оттогава още седем общини, включително Санкт Петербург и неговият район, са взели подобни мерки, според руските медии.

След два последователни дни на черни рекорди, Москва регистрира днес лек спад до 8305 случая за изминалите 24 часа. Това все още е доста над равнището отпреди повече от две седмици, когато случаите бяха около 3000 на денонощие.

Властите твърдят, че това огнище се дължи на варианта Делта тръгнал от Индия, който засяга близо 90 процента от новите пациенти, според кмета Сергей Собянин.

Междувременно в Санкт Петербург броят на новите случаи надхвърли 1000 за 24 часа за първи път от края на февруари.


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Име преди 4 седмици
Я посочете оригиналния руски източник, не БТА да ми цитира Франс Прес. Пак фалшиви новини, сега ще излезе, че ковид истерията и *** са създадени в Русия.
95
1
 
0
 
! Отговори
Кауня преди 1 месец
Става въпрос за доброзорна ваксинация. Заповедта е следната : Искаш да работиш след 23 часа- ваксиниран персонал. А след 15.07 и преди 23. СъвсЕми честно е. В Русия за разлика от запъда от година всичко работи вкл. И концерти с по 10000 души. Много руснаци решиха да минат метър и да не се ваксинират но сега вилата на врата както си знаят. Израел показа Как се прави. И тука така ще стане само да минат изборите.
94
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Някой има ли идея къде може да се провери дали това е истина. "Еди кой си казал бил еди що си" е несериозно. Ако има приет такъв закон, то той трябва да е публично достъпна информация!
93
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я ми припомнете, руската пропаганда не се ли опита да злепостави Запада, когато някои западни държави обявиха, че за ваксинираните ще има известни предимства? Тогава Захарова и Путин побързаха да обявят, че в Русия ваксинацията ще остане напълно доброволна ..... поредната комунистическа партенка, която използваха за пропаганда.
92
16
 
0
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
Това е решението и за Бългапия !!!Друг начин няма за местните страхливци,и филмари!
91
1
 
8
 
! Отговори
Колио преди 1 месец
Всичко е по-план.Откровението на Йоан Богослов.Дано господ ни прости.
90
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Така е в азиатската диктатура. Крепостните никога няма да се оправят :)))))))))))))))
89
9
 
12
 
! Отговори
Фейко преди 1 месец
Новината е фалшива.Няма такова нещо в Русия.Не плашете неуките българи. И без това нямат акъл, вие сега всичкия останал ще го изпарите.Този вид скрита реклама на ваксите е незаконен и рано или късно за това ще плащат онези, които нагло го практикуват.Хората се усетиха.Индийски щам не съществува.Индия официално се обърна към СЗО с апел тази информация да бъде опровргана.
88
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази "новина" е фалшива. Промивката на мозъци продължава...
87
2
 
5
 
! Отговори
Вие 100 101 преди 1 месец
Вие с коментарите си току що потвърдите думите ми . Простотия и липса на отговорност към обществото.
86
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хе хе, абе 99, като англичаните се набодоха с 2 игли цели 68% защо са най-болната нация в момента, а? Да не излезе че е точно защото се набодоха? Нали разбираш, че теорията ти ваксинирай се за да не се разболееш от индийския щам издиша, доказателство е цялата Великобритания! Ти като искаш да се ваксинираш, еми кеф ти парк, кеф ти автобус, кеф ти мол! Ние сме тъпи, ти си умен! Тъкмо като ние пукнем, ще оцелеят само гениите като тебе. Даже би било логично да си доволен! Какъв ти е проблема?
85
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 99Ваксината не е за моето здраве, а за джоба на фармацевтите! Моето здраве си е добре без ваксина и не виждам необходимост да се дупча с някакъв бъркоч, щото стадото така иска.
84
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрацията е за общества с високо развито самосъзнание. За такива като нас е принудата. Скатаваш се и чакаш съседите да ти правят колективен имунитет? Еми не става. Ваксината е за твоето здраве, но най вече за обществото. 10% ваксинирани, чакаш ги 7 месеца, колко още да ги чакат?
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, да бойкотираме всеки тур оператор, хотел и местенце, което приема руснаци и англичани! Тия в името на печалбата ще ни напълнят с болни и после от октомври дечицата ни пак ще бъдат затворници, а ние ще работим по домовете си! НЕ НА ПЕЧАЛБАРИТЕ ЗА НАША СМЕТКА! Да ги изметеме тия от държавата!
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джудже пак е агредирал. Не търпи комуниста някой да му отказва. Той е едноличен притежател на територията и робите там. Ама като си го траят .
81
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
16И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
80
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Здравен и трудов фашизъм?!
79
18
 
5
 
! Отговори
Антипутин преди 1 месец
Абе ако ще и 3млн да останем в България, важното в да сме демократи и джендъри. Останалите сте ***.. и те така те
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И на фона на това, тия от правителството ще пускат руски и английски туристи, а после по Сталински ще ни задължат да се бодем с нещо временно разрешено. Затваряй границите за туристи от вън! Да изметем това правителство и партиите, които са в него! Значи ще ни разболявате за да ни принуждавате да се бодем, така ли? Я марш в Русия бе!
77
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
61 Нямаш право да предлагаш тая помия за ковид да става задължителна! Всички останали ваксини, които са задължителни у нас са с ПЪЛЕН сертификат от СЗО. Тази не е, тя е с право за ВРЕМЕННО използване. Като те ваксинират против тетанус, подписваш ли декларации че си запознат със страните ефекти и че ги приемаш, а? Не. Защото производителя носи пълна отговорност в случай на проблем. При ковид подписваш ли декларация? Кой носи отговорност при тоя временно разрешен препарат?