Десетки от ядрените подводници на Путин са край Великобритания

Причината все още не е ясна
4 авг 2021 21:52, Нели Христова
271
Десетки от ядрените подводници на Путин са край Великобритания
Снимка: БГНЕС

Десетки стратегически ядрени подводници от четвърто поколение тип 955 "Борей" на Владимир Путин са се гмурнали изключително дълбоко в Норвежко море в близост до Великобритания, съобщава The Sun.

Предполага се, че тези стратегически подводници могат да носят новите хиперзвукови ракети "Циркон 3M22", които могат да изминават 2,7 км в секунда.

Военен източник каза пред вестник Mirror: "Причината за тези изключително дълбоки руски мисии все още не е ясна за повечето анализатори. Най-вероятно това може да е опит на Русия да осигури скрит достъп до целия Атлантически океан. Напоследък активността на руските подводници се увеличи, както и активността на повечето руски въоръжени сили. Очевидно руснаците тестват решимостта на НАТО. В момента Русия се стреми да демонстрира своята сила и влияние по целия свят, доколкото е възможно. Това важи особено за Северния й флот, който играе решаваща роля за осигуряването на достъп на Русия до Атлантическия океан".

Обикновено руските подводници не се гмуркат по-дълбоко от 400 метра, а максималната им дълбочина на гмуркане е около 900 метра.

Военният експерт Брус Джоунс заяви пред The Sun: "Отношението на руските военни е тревожно вече няколко месеца. Това се доказва например от неотдавнашната концентрация на руска военна мощ на границата с Украйна. Последната крачка на Русия с подводници може просто да бъде само "дразнене" на НАТО и изнервяне на членовете на Алианса. Но във всеки случай това определено означава ескалация на руската военна подготовка. Трябва да се отбележи специално, че сега те обръщат специално внимание на дълбоководните операции, като по този начин увеличават тайната на действията на своя подводен флот".

По време на срещата на върха на Г-7 по -рано тази година бяха изразени опасения, че руска подводница с крилати ракети може да патрулира край брега на Корнуол, където се провежда срещата на върха.

Тогава се твърдеше, че Кралските военновъздушни сили извършват "необичайни" операции във водите и въздушното пространство около района, което поражда опасения, че нещо не е наред.

The Sun съобщи, че за обезпечаването на сигурността на срещата на върха е създаден "стоманен пръстен" на стойност 30 милиона лири, който включва дори използването на самолетоносача "Принца на Уелс".

Както съобщи авторитетното американско списание The Washington Examiner, военноморските и военновъздушните сили на НАТО са участвали в отделни операции за противодействие на предполагаемите заплахи за сигурността, които представляват руснаците. Това включва повишена активност на ВМС на САЩ, британските военноморски и военновъздушни сили и френски противоподводни самолети, информира "Фокус".

По-специално, The Washington Examiner твърди, че разузнавателният самолет RAF P-8 Poseidon е бил разположен на 500 мили от базата му в Лосимут, Шотландия, "изпълнявайки патрули на малка височина и ниска скорост в района на Корнуол". Той е действал около 12-километровата морска граница на Обединеното кралство, което предполага, че този разузнавателен самолет може да е проследявал нещо по-специално.

Русия представи първата си подводница-чудовище от тип "Борей" през 2019 г., давайки ѝ името "Княз Владимир".

Атомната стратегическа подводница с ядрени балистични ракети тип "Борей" може да изстреля 20 междуконтинентални атомни ракети "Булава" и може да унищожава цели градове на разстояние до 11 хиляди километра от мястото на стрелбата.

Тази стратегическа руска подводница се смята за най-смъртоносната подводна лодка на планетата, отбелязва The Sun.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
35
 
! Отговори
Niki13 преди 2 години
Верно ли някой се връзва на тази статия. Десетки, означава над 10. Нали така? Е след като Русия има 5 , как десетки са около великобритания. И какво означава "Очевидно руснаците тестват решимостта на НАТО". Натовски кораби от другия край на света са явно нещо добро. А руска подводница в атлантическия океан е направо агресия.Света явно полудява.
152
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от Сън много информирани бе.
151
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още не могат да открият потъналата подводница.
150
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата НАТО: Какви десетки бе?------------------------------------------------------------------------------- Подай оплакване за фалшиви новини срещу The Sun и Mirror.
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атомната стратегическа подводница с ядрени балистични ракети тип "Борей" може да изстреля 20 междуконтинентални атомни ракети "Булава"с ядрени балистични ракети тип "Борей"??????????????????????????????????междуконтинентални атомни ракети "Булава"??????????????????Jesus , how amaezing !!!!!!!!
148
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Стреляй Путин ,стреляй ,отърви планетата Земя от англосаксонската напаст!!!!!"----------Да не е луд да стреля? "Десетки стратегически ядрени подводници-чудовища от четвърто поколение проект 955 "Борей" на Владимир Путин са се потопили изключително дълбоко в Норвежко море край Наглобритания. Наглосаксонците отчаяно вият и са се пocpaли от страх. Владимир Путин им го върна тъпкано за провокацията с "Дефендър".Защо му е да стреля?
147
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1. "Десетки стратегически ядрени подводници от четвърто поколение проект 955 "Борей" на Владимир Путин са се потопили изключително дълбоко в Норвежко море"------2. Русия представи първата си подводница-чудовище от проекта "Борей" през 2019 г., давайки ѝ името "Княз Владимир"------------------------------------------------------------------------Горните твърдения на наглосаксите разкриват, че за две години Русия е построила десетки подводни стратегически ядрени ракетоносци. Нали бяха анимации?
146
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво ще напраи европа на Русия.Нито имат апо-голяма армия нито техническо превъзходство.Кво ши стани
145
14
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Англия и Франция заплашваха Русия с война, ако освободи България ---///---- Напротив - Англия и Франция разрешиха на Просията да нападне Турция.
144
24
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Какви десетки бе, те имат 4 или 5 от този модел. Глупости на търкалета. Просия ще нападне Европа, все някога - по това няма две мнения. За съжаление и нашия Ту лум има едно малко пръстче в тая работа, заради саботажа срещу Украйна.
143
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърен превод. Подводниците се потапят. Останалата част от текста е неясен поради фриволния превод.
142
29
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 193 "Отвратително и отблъскващо е да четеш откровени лъжи, написани официално" Ами, спри да четеш руски новини.
141
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позорно е да пишеш официални лъжи. Лъжи, изфабрикувани да обслужват собствениците им.
140
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвратително и отблъскващо е да четеш откровени лъжи, написани официално. Всичко си има граници, дори лъжите. Но явно за амбициозните *** границите не значат нищо.
139
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 191 "Демонизирането на Русия никога не е спирало." Представи си, ако цялата истина за уските сатрапи, а не само тази на повърхнстта, се знаеше. Какво ли щеше да е тогава, ако само малка част от престъпленията им я наричаш "демонизиране"?
138
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демонизирането на Русия никога не е спирало. Коментарите само го потвърждават. За истинността даже не коментирам...
137
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IT-спец "не съм военен експерт ама и третокласник може да види че самолетоносач срещу подводница = няма повече самолетоносач..." Самолетоносача никога не е сам. С него се движи цял група кораби, включително и такива за борба с подводници. Придържй се към пиенето на бояришник. А че Путин е направил от Русия своя фирма и си я източва е ясно и на "третокласниците".
136
2
 
25
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
леле колко мало.умно е писано това... сякаш Путин има негови подводници а не Русия/Руската Федерация, после: "който включва дори използването на самолетоносача "Принца на Уелс"" не съм военен експерт ама и третокласник може да види че самолетоносач срещу подводница = няма повече самолетоносач...
135
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драсканиците на мисирките с нищо не помагат за намаляване на напрежението. Дали мисирките осъзнават колко сериозно е да лъжат, че подводници на Путин са край Великобритания? От написаните глупости излиза, че подводниците са собственост на В. Путин. Или...?
134
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия всеки ден регистрира нови над 780 смъртни случая от Ковид (това е официално, реалното ще го узнаем като излезе информация за допълнителната смъртност за 2021), но Комплексирания дрънка оръжие. То е така, когато не можеш даже да нахраниш народа, поне да му дадеш зрелища: в руския случай обаче и зрелища няма (Су-тата падат за норматив вече), затова само пропаганда. :))))